Inlägg från: Carolaline |Visa alla inlägg
  • Carolaline

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Hej! Vad härligt att få hålla sig kvar här och inte gå över på Facebook ???? Jag är i V.6, går in i vecka 7 imorgon. Försöker fortfarande lära mig hus fasen man räknar dessa dagar (typ V.5, 4+5 och allt det).

    Första barnet. Fyller 30 år i sommar. Gift. Försökt få barn i ganska precis 6 månader. Har en ganska hög tjänst och är orolig för när illamående osv börjar, hoppas så på att få en lindrig variant så det går att sköta jobbet under tiden.

    Väldig kramp i livmodern hela tiden, hoppas att det är normalt. Annars inte mycket mer av tecken på att jag är gravid ens. Kul att få följas åt här!

  • Carolaline

    Hej! Vad härligt att få hålla sig kvar här och inte gå över på Facebook. Jag är i V.6, går in i vecka 7 imorgon. Försöker fortfarande lära mig hus fasen man räknar dessa dagar (typ V.5, 4+5 och allt det).

    Första barnet. Fyller 30 år i sommar. Gift. Försökt få barn i ganska precis 6 månader. Har en ganska hög tjänst och är orolig för när illamående osv börjar, hoppas så på att få en lindrig variant så det går att sköta jobbet under tiden.

    Väldig kramp i livmodern hela tiden, hoppas att det är normalt. Annars inte mycket mer av tecken på att jag är gravid ens. Kul att få följas åt här!

  • Carolaline

    Hej Bea!

    Usch stackare, tredje veckan av sjukskrivning låter tufft :( hoppas verkligen att det blir bättre nu!

    Vilken vecka är du i?

    Hade du också kramper i livmodern från typ vecka 5?

    Tack för svar :)

  • Carolaline
    tuss89 skrev 2018-11-07 20:26:14 följande:

    Hej alla!

    Hoppar in här! Bf 11/7! Livrädd för mf, hade ett i maj. Känner enbart växtvärk i livmoderna och svullna ömma bröst! Hoppas det går vägen denna gång!


    Hej! Jag känner precis som du, beräknad 28/7 och har inte känt annat än värk i livmodern. Väldigt tydlig värk mellan v.5-v.8. Precis gått in i v.9 nu och har ett tidigt ul på fredag! (V.10 då)

    Mina bröstvårtor är så svullna, ser ut som att någon nypt dem hela natten. Asfult. Vågar knappt hoppas alltså <3
  • Carolaline

    Hej! Haha jag har gjort samma fast en bowl med rå lax som jag inte riktigt vågade äta när jag kom på mig själv. Idag var jag på inskrivningssamtal, bara hälsofrågor och inget UL. Hoppas att allt känns bra för dig :)


    EllieJo skrev 2018-12-18 11:08:27 följande:

    Haha kopia av mina (väldigt få) symtom! Går in i v.10 imorgon. Man glömmer liksom bort att man är gravid när man inte har några tecken på det.. har beställt mat med ädelost flera gånger osv!

    Tror knappt på att det är något i magen, längtar tills man får det bekräftat!

    Någon som vet om man lyssnar efter hjärtljud eller liknande på inskrivningen? Vill bara ha liiiiite bekräftelse! Haha


  • Carolaline

    Haha verkligen! Jag förstår det, jag har också känt mig riktigt nojig över att det känns lite för bra. Men så jämför jag med om jag inte hade trott att jag var gravid alls, då hade det känts lite knepigt med så här ömma bröstvårtor och knip i livmodern av och till. För att inte tala om gasigheten i magen..

    Jag gjort ett UL idag, eftersom vi försökt bli gravida ett tag så fick vi ett UL för att kunna gå ur kön för IVF. Det låg en liten miniplutt där inne :) med tickande hjärta och allt!

    V.12 gör vi KUB, ska ni göra det med? Hur mår du? Kul att följas åt :)


    EllieJo skrev 2018-12-20 19:02:34 följande:

    Hej :)

    Haha, vad roligt att du lyckta göra samma sak! Man känner sig inte helt med i matchen när det händer..

    Tack för info om inskrivningen! Man får fortsätta fundera på om det verkligen är något i magen då..

    Allt känns bra för mig, lite för bra, därav kommer tvivlan på att det ligger en liten oliv i magen & växer!

    Hur mår du i din graviditet? :) ska ni göra KUB med?


  • Carolaline

    Precis det undrar jag också! Jag kör mycket bil i mitt jobb och jag har så ont mitt på ryggen. Nästan så att jag kan må illa.

    Haha så lyckligt! Jag är asglad över att vara lite rund om magen! Även om det kanske är förstoppningen mer än bebis så är jag glad över den stora magen ändå :)


    Selmans skrev 2019-01-03 00:11:17 följande:

    Mitt i vecka 12 nu och jag börjar misstänka att jag redan börjat få foglossning. Detta är min första graviditet och jag vet inte riktigt om det är så här foglossning känns. Kanske kan någon hjälpa mig?

    I måndags fick jag under 30 minuter som riktigt stark mensvärk som strålade ner i ljumskarna. Hade även ont i ryggen, långt ner. Detta höll alltså bara i sig en halvtimme. 

    Nu sitter jag här med årets (ja, hittills då) ryggvärk. Gör ont mitt på ryggen. Tänker att detta också kan ha att göra med att jag sov på soffan en "stund" (3 timmar...) förut idag. Eller kan man ha foglossning så det gör ont mitt på ryggen?

    Annars är allt bara bra här. Grät en skvätt över bodyn jag fick av min syster i julklapp. Barnets första klädesplagg. Igår när jag och min man duschade sken han upp och sa "Jag tror minsann att min fru börjar bli lite rund". Trodde aldrig jag skulle bli glad över de orden men jag blev överlycklig :)


  • Carolaline

    Hej! Jag är i vecka 12, går in i vecka 13 på söndag. Jag har mått så oförskämt bra hela graviditeten så man nästan skäms för att säga det. Hoppas verkligen att ni som haft det tufft får det lättare snart <3 Denna veckan har varit den tyngsta knepigt nog, sjukt trött. Ingen energi alls, ont i botten på magen och mitten på ryggen. Men tacksam för att jag inte haft illamående utan bara vrålhungrig. Vilket gett en viktökning på sex kg.

    Kriga på där ute gravidkompisar <3

  • Carolaline

    Det är så märkligt, jag har mått som en prins hela graviditeten från start till v.12. Trodde inte att det var samt att man fick lov att må så bra tidigt i graviditeten.

    Men precis när jag passerat v.12 och idag går in i v.13 så är jag så jäkla illamående och trött. Helt färdig. Vad har jag för omvänd graviditet? Någon som känner igen sig? Har dessutom gått upp 6kg redan, känns lite oroande. Jag håller mig väldigt stabil i min vikt annars, går varken upp eller ner utan kost och träning ser alltid lika ut. Borde jag tänka till nu eller är det vanligt att gå upp ett halvt kilo i veckan?

    Tacksam för råd!

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL