• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Ja alltså inte förlossningen utan foglossningen.. hehe

  • naano
    whippitwhippet skrev 2019-04-06 16:01:49 följande:

    Så olika det verkar vara med hur de tänker kring järntillskott! Jag har Niferex hemma så funderar på att börja ta varannan dag fram till nästa besök hos bm som är om en månad så ser man då hur det ligger.

    Måste säga att jag har en ganska lugn bebis i magen! Hon bökar på, men det är sällan några riktiga sparkar, utan mer bara små knuffar. Så än så länge är det bara mysigt - har ett minne av att det blir mindre mysigt senare när det utdelas karatesparkar mot både revben och urinblåsa. :D

    Naano: hoppas du får igenom sjukskrivningen, håller tummarna! Visst jobbade du som sjuksköterska, eller blandar jag ihop dig med någon? I så fall borde det vara lätt att få sjukskrivningen godkänd tänker jag. :)


    Jag jobbar som undersköterska nattetid på ett stort äldreboende. Vi är tre personal fördelat på över 80 vårdtagare. Så inom vården i alla fall :) ja jag hoppas också att det går igenom. Nu har jag iaf varit hos sjukgymnasten och hon har skrivit ett intyg också vilket bm tyckte dom skulle göra innan jag går till läkaren... Kan ju aldrig vara fel tänker jag.
  • naano
    frökenBea skrev 2019-04-07 00:35:38 följande:

    Jag fick 25 % sjukskrivning i onsdags för läkaren trodde inte förs kassan skulle godkänna... Bara för jag inte har mer allvarliga åkommor mer än jobbigt att röra mig, ont i magen, extremt mycket sammandragningar, extrem trötthet och illamående... jag far rundor hem hos massa människor in och ut ur bil eller på cykel. Jag orkar bara inte längre. Men nu har jag idag haft sån väldig värk i benen och i ryggen så det kanske kan räcka för att förs kassan ska förstå att det är jäkligt svårt att sköta jobbet.

    Jag är så nojig idag.. jag har ju haft en extremt sprallig liten tös i magen. Men sen igår har hon knappt gjort sig till känna :/ inte ens nu när jag ligger still i sängen. Ringer in i morrn om hon inte blir mer aktiv.


    Ja på natten är vi bara 3st personal på över 80 vårdtagare. Kommunen beviljar inte en fjärde anställd. Helt sjukt.

    Vi mår nog ungefär likadant i kropparna. Men jag har inget illamående utan med foglossning i symfysen, bäckenområdet och värst höger skinka ner mot låret. Man känner att man strålar nu.. hihi.. nä skämåsido

    Har du ringt in till förlossningen? Hur har det gått? Känt av henne mer??
  • naano

    Vad skönt att hon sparkar på. Vilken vecka är du i nu? Klart man är nojig till och från.. Det är jag med emellanåt. :)

    För mig blev sparkarna mer regelbundet och intensiva efter veckan 26 nångång. Så då var jag också lite bekymrad emellanåt om jag inte känt av honom på ett tag. Men nu är det som sagt en helt annan form av sparkar, de är kraftiga och i längre perioder.

  • naano
    whippitwhippet skrev 2019-04-07 11:25:33 följande:

    Jag kan bli så irriterad över försäkringskassans inställning att "graviditet inte är en sjukdom". Det är som att det inte spelar någon roll hur dåligt man mår när det är kopplat till graviditeten och saker någon annan skulle bli sjukskriven för går inte igen om man är gravid. Helt otroligt vad vi ska orka med som gravida!

    Naano: låter fruktansvärt tungt! Det behövs bara att några boende är oroliga för att det ska bli spring mest hela natten. Jag har hört de som fått igenom sina sjukskrivningar baserat på säkerheten för vårdtagarna. Till exempel att det finns stor fallrisk för att du inte kan springa på larmen snabbt nog.

    Fröken bea: skönt att du känner mer rörelser nu! Så otäckt när det blir för stilla i magen. Hoppas du kan få mer än 25% sjukskrivning, det låter som att din kropp skulle behöva få mer vila!


    Jag håller med dig. Känns som om man får överdriva en hel del för att bli hörd ibland.
    frökenBea skrev 2019-04-07 11:37:16 följande:

    Jag är i v 27 idag. Så ja man blir lite nojig när det känns mindre. Man tycker ju det ska kännas mer.

    Fick sjuka mig idag...jobbat kväll nu fre-lör och skulle egentligen jobba ikväll. Men min kropp är helt slut. Jag känner mig bakis, som om jag vrålsupit till tre inatt :( helt galet vad en graviditet kan ta musten ur en :/


    Usch ja det är inte lätt..! Jag hoppas att du får tag i en vettig allmänläkare så du får igenom din sjukskrivning!
  • naano
    Granskott skrev 2019-04-08 22:20:17 följande:

    Idag hade vi vårt vecka 25-besök.

    Jag hade gått upp 9 kilo sedan jag blev gravid vilket faktiskt kändes ganska skönt med tanke på att jag fortfarande sliter med illamående och kräkningar. Skönt att veta att ganska mycket stannar kvar i alla fall:)

    Nästa vecka ska vi till gran canaria och jag insåg precis att jag inte har ett enda badplagg som passar längre pga att mina bröst växt så otroligt mycket så denna veckan blir det ut och försöka hitta något som passar. Tycker det känns så trist att köpa saker som man vet att man kommer få minimal användning utav. Det är roligare att köpa saker till den lilla:)


    Gud vad skönt med en utomlandsresa!! Vill med... :)
    Kinan skrev 2019-04-09 06:24:27 följande:

    Hej alla! Tänkte höra om/vad ni köpt för säng till bebis? Jag har köpt ett babynest hittills men funderar på att istället för att direkt köra med spjälsäng köpa en bedside crib. Någon med erfarenhet av dessa?


    Vi har vanlig spjälsäng och även ett babynest. Tror jag kommer köpa något beg att ha jämte vår säng den första tiden. Får se vad det blir för något.
  • naano
    frökenBea skrev 2019-04-10 18:51:58 följande:

    Jag tror jag fått förvärkar idag under eftermiddagen... jag har länge haft sammandragningar till och från men idag sen i eftermiddags har jag haft värkar i samband med sammandragningarna, det är ganska regelbundet också... jag är bara i v 27 och är nu såklart nervös. Någon mer som fått "förvärkar"??


    Nej inte här heller.. Jag får bara sammandragningar vid stress och när jag håller igång med något (jobb/städ/går på promenad).

    Vid min förra graviditet hade jag förvärkar några veckor innan förlossning men inte så tidigt som v27. Snarare v 34 nånting.

    Ja ring imorgon och rådfråga lite och blir Det värre nu under kvällen eller natten så ring direkt.
  • naano
    juli1991 skrev 2019-04-11 13:52:14 följande:

    Hej,

    Jag är en 27 årig tjej som väntar mitt andra barn med BF 8 juli och vill gärna hänga här, dela tankar och funderingar tillsammans med er julimammor :) 

    Om ni vill får ni gärna skriva/ uppdatera mig lite, hur många är ni som väntar bebis och hur mår ni? 


    Hej! Jag väntar tredje barnet, en pojk, den 4 juli. Jag mår bra bortsett från foglossning och sammandragningar. Ska jobba mitt förmodligen sista nattpass inatt och på måndag är det läkarbesök för att få en sjukskrivning fram till 5 maj då graviditetspenningen träder i kraft. :)
  • naano
    frökenBea skrev 2019-04-11 15:44:38 följande:

    37 år. Min fjärde tös beräknas komma 13 juli.

    Var idag och lämnade urinprov pga mycket sammandragningar och igårkväll extrema vad jag tror var, förvärkar. Hade så ont i både mage och rygg och ben... blev så rädd.

    Hoppas det är uvi så man kan behandlas.


    Hoppas att det lugnar ner sig! Du får försöka vila så gott det går på dagarna och ta hand om dig.
  • naano
    frökenBea skrev 2019-04-17 21:13:24 följande:

    Jag får graviditetspenning 50% from 14 maj och firtsätter jobba mina 50 % på jobbet. Gravpenningen gäller ju bara till 2 juli. Så jag får klara mig på 50% inkomst från jobbet tills bebis kommer. Beräknad 13 juli.

    Jag räknar alltså med att kunna jobba 50% fram tills bebis anländer. Men nu har jag ju bara administrativa uppgifter, annars hade det inte funkat.


    Vad skönt att du har fått gå hem på halvtid och har fått administrativa arbetsuppgifter så du orkar med. Skönt när allt går problemfritt och så ska det ju egentligen vara, på arbetet menar jag. Och vad skönt att du mår bättre i halsen och med magen!!

    Kumminsilver: det där lät inte alls behagligt!! Hoppas verkligen att du slipper operera in en ventil och att det snart blir bättre!
    Hoppasnu123 skrev 2019-04-17 19:30:06 följande:

    Jag fick igenom att sluta jobba kvällar å helger, jobbar också i hemsjukvården.. kommer bli placerad på boende å hoppas dd kommer gå bra!

    Lära in typ 30 nya vårdtagare å nya rutiner är kanske inte helt optimalt för gravidhjärnan.. men slipper bärande å obekväma arbetsställningar. Alltid något:)

    Hur länge ska du jobba?


    Oj, vad spännande att lära känna 30 ny vårdtagare så här mot slutet.. :) Men det går säkert bra! 
    whippitwhippet skrev 2019-04-11 21:17:11 följande:

    Min gravpeng börjar först 23 maj, så det är länge kvar för mig med. Men min sjukskrivning är beviljad fram till dess! Jag blev dubbelt så pigg bara av att veta att det är ordnat med försäkringskassan nu och att jag slipper oroa mig för hur jag skulle kunna jobba. :)


    Det är en stor lättnad när alla bitar faller på plats, verkligen! 
    Jag fick igenom min sjukskrivning på 100% i måndags fram till 5 maj då min graviditetspenning börjar gälla. Kändes som en stor sten lyftes från mina axlar.

    Jag hade inte klarat av att jobba en natt till. Den sista natten förra veckan gick på ren och skär envishet. Sammandragningarna avlöser varandra när jag håller mig aktiv och inte får någon vilopaus och foglossningarna gör det outhärdligt. Jag har även foglossning i symfysen vilket är så otroligt smärtsamt. Det strålar ner i ljumskar och in i underlivet. Nån mer som har detta? Hade det i mina två tidigare graviditeter också.. 

    Samtidigt som jag tycker det är helt underbart att få vara hemma känns det samtidigt lite halvtrist. Jag hade förhoppningen om att kunna jobba ända fram till åtminstone gravpenningen, men tji fick jag! 

    Är ni fler här inne som "boar"? Jag kan liksom inte hejda mig.. även om det är 10 veckor kvar, så håller jag på och fixar. Köpte ny byrå in till barnrummet igår, som ska på plats idag. Tvättar och stryker färdigt sängkläder och bebiskläder (det är nåt särskilt med att stryka detta småtteplagg, hihi) och inreder i barnrummet. Samtidigt går jag igenom storasystrarnas rum och fixar och donar.
Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL