• Kinan

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Ida3434 skrev 2019-03-10 09:43:45 följande:

    Sen igår kväll har jag märkt att det är pyttelite blod på pappret när jag torkar mig.  Det är en liten prick brunaktig färg men jag är livrädd att det ska eskalera. Det är inte varje gång jag är på toaletten men ett par gånger har det varit så.

    Har även ont i ena ljumsken och mensvärk.

    Någon som varit med om något liknande?

    Bebisen rör sig i magen, är i v 22 (21+3)


    Hej! Jag hoppas du redan sökt för detta och att det redan visat sig vara helt ofarligt men om inte så skulle jag definitivt söka om det fortsatte. Det kan mkt väl blöda lite efter att man varit intim med sin partner eller bara i övrigt pga sköra slemhinnor. Jag har i tidigare graviditeter haft små blödningar men aldrig efter vecka typ 12 eller ngt sådant. Det är säkert helt ofarligt som sagt men ändå skönt att få höra det från in bm.
  • Kinan
    naano skrev 2019-03-12 21:23:54 följande:

    Nääe, nu blev jag också intresserad av bugaboo fox. Haha.. skit med. ;)

    Jag har ett sådant sug efter att få "boa" och inreda i barnrummet. Har lagt in några nallar och försökt rensa ut lite saker som inte ska vara där. Men försöker ha is i magen med att ställa in för mycket saker.. Men det kliar sannerligen i fingrarna..!

    Nu har jag max 1,5 månad kvar att jobba om graviditetspenningen går igenom. Med 22 nattpass. Heja Heja!

    Ida3434, hur har det gått med dig?

    .


    Det finns jämförelser på olika barnvagnsbloggar mellan foxen och buffalon. Dessa hjälpte mig i valet. Eftersom vi inte bor i stan utan utanför är buffalon bättre för mig (plus att jag har en cameleon sedan innan att alternera med vid behov). Foxen har dessvärre mindre framhjul än buffalon men ska vara mycket mer lättstyrd och har bra fjädring dessutom. Buffalon kan fortfarande köpas ny från vissa nätbutiker men man får leta lite. Lycka till i valet!
  • Kinan
    whippitwhippet skrev 2019-03-12 20:25:44 följande:

    Jag tror att man gör bäst i att vänta med klädinköpen till sommarkollektionerna kommer. Även om det är SÅ svårt! :D Geggamoja vet jag har en del kläder och annat i bambu, jag har själv köpt en filt och sängkläder i bambu därifrån.


    Jag älskar omlottbodys och använde det på sonen (född i juli). I början tyckte jag långärmad fungerade men kortärmade är ju toppen om det blir supervarmt och ibland fick han bara ha blöja och tunn filt i vagnen (typ hålfilt eller bambu eller linne). Sedan är det ju ibland kallt också på sommaren och då vill man ju ha långärmat och kanske ngn stickad overall eller kofta för i vart fall kvällarna. Mest kläder brukar jag köpa i stlk 56 och för mina barn (2800 g och 3400 g) har det räckt fint med 50 (44 har inte behövts ens för hon på 2800 g) precis i början. Lycka till!
  • Kinan
    mmmllliii skrev 2019-03-12 17:06:32 följande:

    Hejsan!

    Så roligt att läsa om era resor och planer! Var länge sen jag var inne nu.

    Vi väntar en lite pojke den 21/7, första barnet och jag känner lite sparkar och buffar varje dag, första gången utan på igår. Magiskt! :)

    Vi har köpt en stokke trailz, helt förälskad trots att den förmodligen inte går under de smidigaste modellerna vid just ihopvikning, ett babynest från lizasbabynest och de första kläderna. MEN! Inser nu att de troligen kommer vara alldeles för varma! Vi har lixom bara köpt det vi föll för i stunden, haha... Så till min fråga, vad köper ni för kläder? Och hur mycket av storlek 50, 56? Läste att några rekommenderade bambu, några tips på vart man hittar bra bambu kläder?

    Tar tacksamt emot tips! Tack :) :)


    I lägget ovan var tänkt till dig. Råkade citera fel :)
  • Kinan

    Nu har vi också köpt vagn. Hittade en ny Bugaboo Buffalo Classic collection (grå)men oj vad jag fick leta! Funderade på foxen men eftersom vi redan har en cameleon var det en mer robust terrängvagn med stora däck vi behövde denna gång. Mycket nöjd hittills! Undrar om det är fler som beställt vagn nu?

  • Kinan
    redoförbebis skrev 2019-03-20 16:04:28 följande:

    Nån med samma som mig?;

    Gått in i v24 nu, har en känsla i magen som jag inte riktigt kan säga vad det är..det skär ofta till i utsidorna av magen som jag gissar på växtvärk,sen när jag rör på mig, böjer mig eller ibland inget alls så har jag liksom en känsla av att vara riktigt uppsvälld men ändå inte så at det syns/känns på magen tycker jag, ofta är det högre upp där livmodern nu börjar någonstans. Tar inte sjukt men är endå obehagligt.. var just ute och gick och måste gå sakta annars börja det töja och kännas, har ju även foglossning så jag tycker det är så svårt att veta vaf som är vad - är det sammandragningar eller vaf? ????


    Jag går in i vecka 24 på lördag. Har inte känt det du beskriver ännu men i tidigare graviditeter upplevde jag sammandragningar ungefär på det sätt du beskriver. Kommer tyvärr inte exakt ihåg från vilken vecka men iaf långt innan förlossningen. Förmodligen är det helt normalt även om det är drygt. Hör med din bm tycker jag så får du säkert lugnande besked.
  • Kinan
    frökenBea skrev 2019-03-21 06:52:10 följande:

    Har ni bestämt namn till era småttingar? Vår tös ska heta Novalie. Jag gillar namn som inte är så vanliga, hihi :)


    Spännande med ny lägenhet och ny vagn att ställa in i hallen! Väldigt fint namn ni valt. Vi har inte landat i namnfrågan ännu och storasyskonen fick bara heta älskling under de första dagarna så antagligen blir det samma sak nu. :)Så svårt att välja tycker jag!
  • Kinan
    whippitwhippet skrev 2019-04-03 19:46:05 följande:

    Idag var jag på första besöket hos barnmorskan sedan inskrivningen och hälsosamtalet. Mitt hb hade sjunkit till 113, men barnmorskan sa inget om att börja med järntillskott än och för min mages skull slipper jag gärna!

    SF-måttet var 23, vilket var prick i mitten av kurvan. Jag som känner mig jättestor! Har gått upp 6 kilo sedan jag blev gravid (gick ner några kilon i början också) men börjar redan känna mig nervös över att bli stor och tung. Med mina två andra barn har jag gått upp 20+ kilo och det hoppas jag verkligen att jag slipper den här gången!

    Hur är det för er andra, mår ni bra? Någon annan som får springa på toa minst 1-2 gånger varje natt? Jag kan dessutom inte somna om så det blir alldeles för korta nätter!


    Jag har är i vecka 25 (24+5) och har gått upp 7 kg redan men för mig brukar det alltid bli att jag går upp rätt mkt i början och att det sedan normaliserar sig så jag är inte så orolig över det. 15-18 kg känns helt ok för min del att gå upp (totalt) men givetvis beror det ju på vad man vägde innan, vattenmängd etc alla är ju olika! Mitt hb var förra veckan 117 och då tyckte min bm det var dags för vidriga niferex så nu är jag igång med det men än så länge går det oväntat bra. Tror det också varierar när de sätter in niferex etc utifrån hur ens järnvärde förändrats. Klarar mig än så länge utan att springa på toa nattetid. Däremot är lilltjejen i magen sjövild när hon är vaken och sparkar så det syns (och känns) rejält på utsidan av magen. Illa riktade sparkar innebär ibland brådis till toan kan man väl säga :). Någon mer som har en vilde/a i magen?
  • Kinan
    Granskott skrev 2019-04-08 22:20:17 följande:

    Idag hade vi vårt vecka 25-besök.

    Jag hade gått upp 9 kilo sedan jag blev gravid vilket faktiskt kändes ganska skönt med tanke på att jag fortfarande sliter med illamående och kräkningar. Skönt att veta att ganska mycket stannar kvar i alla fall:)

    Nästa vecka ska vi till gran canaria och jag insåg precis att jag inte har ett enda badplagg som passar längre pga att mina bröst växt så otroligt mycket så denna veckan blir det ut och försöka hitta något som passar. Tycker det känns så trist att köpa saker som man vet att man kommer få minimal användning utav. Det är roligare att köpa saker till den lilla:)


    Gud så skönt det låter med resa. Jag har kört med vanlig baddräkt faktiskt och det har fungerar trots att jag helt plötsligt fått bröst :) så kanske värt att prova om du inte hittar ngn bra bikini. Trevlig resa!
  • Kinan

    Hej alla! Tänkte höra om/vad ni köpt för säng till bebis? Jag har köpt ett babynest hittills men funderar på att istället för att direkt köra med spjälsäng köpa en bedside crib. Någon med erfarenhet av dessa?

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL