• naano

    BF juli 2019 - stannar på FL

    Hej!

    Här samlas vi som väntar barn till juli 2019 men som bara vill pratas vid på familjeliv och inte vidare på facebook osv. 


    Alla är välkomna, de som väntar första barnet och de som har flera barn sedan tidigare. Solig

  • Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL
  • Babymama

    Hej! Jag har BF första veckan i augusti, får jag hoppa in här ändå? Är i vecka 28 nu. :)

    Sofiaelinviktoria och Naano, jag väntar mitt fjärde barn. Första barnet tog ungefär 4 timmar om man räknar från aktiv förlossning (latensfasen innan var kanske 3-4 timmar till med ganska svaga värkar de första två timmarna). Jag var öppen 1 cm när vi kom in på förlossningen och fyra timmar senare var bebisen ute, så det gick nog snabbt för att vara första barnet.

    Andra barnet hade jag en mild latensfas på kanske 1 timme eller så. Sen aktiv förlossning 1-1,5 timme. Det gick verkligen undan! Totalt kanske 2-2,5 timmes förlossning. Jag var så himla pigg efteråt och det var en underbar förlossning på alla sätt.

    Så, när jag väntade trean för två år sedan fick jag också höra av barnmorskan att det kunde vara annorlunda tredje gången. Och det blev det! Min latensfas hemma varade i 16 timmar! Jag hade då riktigt smärtsamma värkar som de första timmarna kom var tionde minut, men de sista sju timmarna hade jag värkar kanske var 6-3 minut, och hjälp vad ont de gjorde! Så fort jag vilade så var de tillbaka på vad 10e minut så därför kände jag att jag ville stanna hemma. Efter sådär 15 timmar kände jag att jag behövde smärtlindring och efter 16 timmar åkte vi in. Dottern föddes två timmar efter att vi kom in på förlossningen, så total tid tog förlossningen 18 timmar. Det var ju totalt oväntat! Jag var helt slut efteråt faktiskt.

    Nu när jag väntar fyran vet jag inte vad jag hoppas på. Först ville jag att det ska gå snabbt igen, gärna som med tvåan. Men sen fick jag besked av barnmorskan häromdagen att förlossningen här drar in på personal i sommar och att man därför kan bli skickad långt iväg under pågående förlossning så nu hoppas jag på att gå över (full personalstyrka igen bara dagar efter min BF) och att föda långsamt så att vi hinner till en förlossning!

  • frökenBea

    Mina tre första graviditeter har varit ungefär liknande. Mått äckligt illa de första veckorna men sen mått hyfsat bra och varit rörlig.

    Denna fjärde grav har skilt sig jag mådde hyfsat bra v 16- 22 men sen har illamåendet kommit igen och (jag är dock inte så stor) jag har mycket svårt att böja mig det känns som ett bowlingklot placerats därnere. Har dessutom haft väldigt mycket sammandragningar och förvärkar, alltså molande i rygg, ben o mage. Så denna graviditet har varit jobbigast.

    Vad det gäller förlossningarna:

    Nr1, vattnet gick på morgonen ca 7.30. Åkte in. Inte tendens till svag mensvärk ens. Dropp sattes kl 13. Och 14 drog värkarna igång. 21.21 kom hon ut. Så ca 8 timmar. Bf+9

    Nr2, vaknade tidigt på morgon av ganska kraftig mensvärk. Gick upp och pulade i hemmet hela förmiddagen, strök julgardiner och tog emot ena värken efter andra. Kl 13 sa jag till min sambo att vi måste köra in. 15.20 e tösen född, hehe. Så det mesta av värkarbetet sköttes hemma.Bf+8

    Nr3, såg ungefär liknande ut. Värkar började smyga sig på under dagen men vi var på utflykt med barnen och stannade till på pizzeria och jag hade hanterbara värkar under tiden. Sa till min mamma, som var med, att det nog är bäst att hon åker med oss hem ifall vi måste åka in. Låg på soffan hela kvällen och hade sinnessjukt ont. Vid midnatt åkte vi in.Tösen tittade ut vid 4-tiden. Bf-1

    Så får se när denna lilla krabaten vill titta ut :)

  • SarisHaglis

    Hej. Någon mer vars bröst har börjat rinna till? Två nätter i rad har mina läckt nu ???? med första barnet kom det verkligen ingenting förrän han var född.

    Kan det vara ett tecken att bebisen kan komma tidigare eller är det bara önsketänkande? ???? Är i v 31

  • naano

    Frökenbea: verkar ha varit väldigt bra förlossningar du har haft :) får hoppas att fjärde blir likadan.

    Sarishaglis: nej här har inget kommit ur brösten. Men det är nog ganska vanligt att man kan börja läcka lite. Vet däremot inte om det skulle vara något tecken på att barnet kommer tidigare..

  • SarisHaglis

    Okey.

    Har även uppmärksammat ett ljud som kommer då och då, typ som ett plask ljud eller ett klick ljud som kommer ibland före eller efter att barnet rört på sig. Någon mer som hört?

  • Granskott

    Fler som känner att de nästan inte får plats i sig själva längre? Har galet svårt att äta några större mängder eftersom det känns som bebisen tar så stor plats och är ständigt rapig då det känns som att luften heller liksom inte får plats. Är i vecka 31 nu och kan knappt förstå att bebisen och magen faktiskt ska bli ännu större:)

  • frökenBea
    Granskott skrev 2019-05-15 22:41:33 följande:

    Fler som känner att de nästan inte får plats i sig själva längre? Har galet svårt att äta några större mängder eftersom det känns som bebisen tar så stor plats och är ständigt rapig då det känns som att luften heller liksom inte får plats. Är i vecka 31 nu och kan knappt förstå att bebisen och magen faktiskt ska bli ännu större:)


    Ja, håller med! Det känns som mitt skinn på magen ska spricka emellanåt! Kan som sagt inte förstå hur bebisen ska kunna bli större :/

    Det med mat är hopplöst...jag blir illamående om jag är hungrig men råkar jag äta en smula för mycket så kommer maten nästan upp igen, det är liksom tidernas långsammaste färd till matsmältningen. Jag är i 33. Bara att härda ut två månader till :(
  • Hoppasnu123

    De är spännande hur saker ändras i kroppen.. matlådorna behöver inte va så stora längre..

    äntligen fått lite bukt med halsbränna å

    Nån sorts funktion på magmunnen så man kan böja sig utan att få munnen full av nått....

    Är sedan nån vecka tillbaka så sjuukt trött.. klarar knappt mitt omplaceringsjobb.. fick hoppa in idag för vabbande kollega å hann ju bryta ihop innan dagen va slut..

    så otroligt stresskänslig.. nån mer som mår så? Försökte få bm att kolla järnvärde men de gick inte.. :/ hoppas tröttheten är lite polleninducerad med så de ger med sig snart.. 11 veckor kvar innan det är dags, de känns väldigt långt vissa dar:/..

  • Granskott

    Hur tänker ni andra kring förlossningsbrev? Är det viktigt? Jag är ju förstföderska och tycker det är utsvårt att veta nu hur man vill ha det när man aldrig gjort något liknande innan. Hur har ni tänkt? Och ni som fött innan, blev det som ni sett framför er i brevet?

  • EllieJo

    [quote=79630236][quote-nick]Hoppasnu123 skrev 2019-05-16 21:44:19 följande:[/quote-nick]De är spännande hur saker ändras i kroppen.. matlådorna behöver inte va så stora längre..

    äntligen fått lite bukt med halsbränna å

    Nån sorts funktion på magmunnen så man kan böja sig utan att få munnen full av nått....

    Är sedan nån vecka tillbaka så sjuukt trött.. klarar knappt mitt omplaceringsjobb.. fick hoppa in idag för vabbande kollega å hann ju bryta ihop innan dagen va slut..

    så otroligt stresskänslig.. nån mer som mår så? Försökte få bm att kolla järnvärde men de gick inte.. :/ hoppas tröttheten är lite polleninducerad med så de ger med sig snart.. 11 veckor kvar innan det är dags, de känns väldigt långt vissa dar:/..[/

    Varför ville BM inte kolla järnvärdet?

Svar på tråden BF juli 2019 - stannar på FL