• Cnia

    IVF vintern 2018/2019

    Hej!

    Nu hoppar jag också in här, ska snart starta upp IVF nr 2. Nedreglering start 17/12 och preliminärt ÄP v.3.
    Det är med skräckblandad förtjusning, är så hoppfull och vill så gärna komma igång och att det ska gå bra, men IVF 1 var en hemsk resa. Under stimulering och fram till 1v efter äggplock var jag i princip sängliggande, mådde så fruktansvärt dåligt på alla sätt. Av 22 punkterade blåsor fick de ut 10ägg men bara ett endaste blev befruktat, som jag fick tillbaka dag 2. Fick positivt gravtest, men blödning kom som planerat, så fick väldigt tidigt missfall, men hade positivt gravtest i nästan en månad efter blödning. Under den tiden fick jag rådet att agera som om jag vore gravid men jag var själv helt övertygad om att jag inte var det. En knapp vecka innan kontrollultraljud kom det negativa gravtestet. Första ivf gjordes sensommar och sedan dess har vi bara väntat på att få påbörja nästa och nu äntligen är det dags! I samband med första IVFen var jag nästan övertygad om att jag inte skulle orka genomföra en till behandling, men nu står vi här igen. Vi ska få byta läkemedel och sänkt dos, jag hoppas så innerligt att jag inte kommer må lika dåligt denna gång! 

  • Cnia
    LottaU skrev 2018-12-04 15:11:43 följande:
    Så tråkigt att höra att det inte gick så bra sist. Hoppas du mår bättre nästa gång, och att det blir bebis!

    Vad tog du, och vad skall du få nästa gång?

    Har testat menopur och menopur + gonal-f, båda korta protokollet. Menopur blev ett barn och då vi testade med gonal-f blev det inget att återföra. Skall testa långa med nedreglering i mellandagarna, och gonal-f + menopur. Så vi kommer nog vara ganska nära i tid då. Kul. :)
    Tack! Förra gången körde jag Gonal-F och den här gången blir det Menopour, så hoppas så att det blir bättre på alla sätt den här gången :) Vad spännande, jag börjar imorgon med Synarela, när sätter du igång?
  • Cnia
    regina87 skrev 2019-01-20 16:52:26 följande:

    I början av feb är det dags att börja med långt protokoll.. vet att man kanske inte kan jämföra men hur mådde ni vid nässpray, sprutor ?


    Spännande med start! Är det första gången? Det är som du säger superolika. Jag har precis avslutat försök nr 2, satte in ett två dagars igår. Har gjort långa protokollet både gångerna och behandlingen har varit som natt och dag. Första försöket var superjobbigt, sprayen tycker jag inte är nån fara, fick lite vallningar men inte mer än så. På stimuleringen mådde jag skit, blev så vansinnigt trött, yrslig, svimfärdig och ont i magen. Orkade inte lämna soffan en vecka innan plocket. Veckan efter äggplock mådde jag också kass. Jag hade så ont att jag inte kunde röra mig utan hjälp. Men nu behandling nr2 har jag mått hur bra som helst. Märkte inget av sprayen, fick lite ömma bröst under stimuleringen och det spände i magen framåt slutet när man är så svullen. Nu efter äggplock har jag varken ont eller mår dåligt. Är fortfarande svullen om magen, så man ser höggravid ut, blir också väldigt gasig av lutinus, men annars mår jag hur bra som helst. Så det är verkligen individuellt från person till person men även från försök till försök. Men kan lugna dig med att mitt mående under första behandlingen nog inte hör till vanligheterna.

    Lycka till!
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019