• H@llon

    IVF vintern 2018/2019

    Härligt!

    Jag har också äggplock på måndag. :)


    Hedblomster skrev 2019-01-16 15:45:20 följande:

    Nytt ultraljud idag och äggblåsorna hade växt och några små växt ikapp så vi fick från 5-7 till kanske 10 som kan plockas :) äggplock på måndag.


  • H@llon

    Jag går på Carl von Linne i Uppsala. Vart går du?

    Angående äggplock så hade jag sjukt ont i magen i 3 dagar efteråt. Var jag helt stilla var det lugnt men minsta vibration i magen var en riktig plåga + att jag såg ut att va i femte månaden. Hoppas på lindrigare denna gång då jag ska jobba tisdag och onsdag. Själva äggplocket gjorde inte ont dock, då är man så nerknarkad. =P


    Hedblomster skrev 2019-01-17 10:23:24 följande:

    Vad kul! Och läskigt :) var går du nånstans?


  • H@llon

    Jaha, ja man får känns efter själv vad som känns bäst. :)

    Jag jobbar inte ensam med är sjuksköterska på vårdavd så det är ju mycket stå och gå och stödja patienter, inte optimalt efter ett äggplock.

    En timme innan plocket fick jag Alvedon + lugnande (valfritt) sen vid plocket fick jag ett morfinliknande preparat intravenöst (som man inte mår illa av om det var det som var jobbigt sist) och lokalbedövning i slidväggen. Hade även en värmekudde på magen. Efteråt fick jag krypa ner i en skön säng och äta frukost. :)


    Hedblomster skrev 2019-01-17 11:14:09 följande:

    Livio Falun :) vi har lite närmare till Uppsala men jag har bott i falun och har släkt där och tycker det är lite lättare att ta sig dit på något vis.

    Vad jobbigt det lät! Jag ska jobba ensam tisdag kväll och det är jättesvårt att byta bort så hoppas det går bra... I värsta fall kan jag använda komptid och bara jobba 15.30 till 19 kanske. Skönt att höra att medicineringen gjorde sitt under plocket iaf! Är det morfin man får som smärtlindring? Är lite rädd för det där hade så dålig upplevelse av det senaste och enda gången jag fått det...


  • H@llon

    Vi gjorde vårt första försök i november där vi fick fem blastocyster men det blev inget. Nu har vi också bestämt oss för 3-pack men självklart hoppas man ju att det inte behövs.

    Jag har bara kört långa protokollet. Synarela, Gonal-F, Ovitrelle och Lutinus. Har fått höjd dos av Gonal-F nu, 300 E de första 6 dagarna och 375 E de sista 4. Känns som hästdoser när man hör vad andra får. =P Äggplock på måndag.

    Hoppas er kombination är ett vinnande koncept.


    nypan78 skrev 2019-01-17 15:06:32 följande:

    Hej

    jag går också på Carl von Linne, gjorde ett försök i november/december som resulterade i fina blastos men tyvärr inget plus. Nytt försök påbörjas snart och vi har bestämt oss för 3 pack. Jag är precis 40 år så det kan ju ta lite tid...men innerst inne hoppas man ju på att det ska gå innan man utnyttjat alla försök.

    Plocket gick superbra sist men man var rätt slut efteråt direkt...jobba som vanligt dagen efter, absolut. Eller vänta, då var det helg  

    Hur länge har ni försökt? Mediciner?

    Jag ska prova en ny blandning nästa gång, menopur och gonal-f i kombination. Spännande...


  • H@llon

    Lugnande var jätteskönt. =D Hoppas du inte får några såna biverkningar den här gången, men det tror jag inte.

    Mina enda förberedelser inför äggplock är att jag ska äta flytande frukost.


    Hedblomster skrev 2019-01-17 18:32:51 följande:

    Lugnande låter trevligt! Jag mådde dels illa av morfin så skönt att slippa det men fick också kramper typ i gallgången så det blev svårt att andas och gjorde ont. Lite rädd för det igen. Ska bli spännande att få göra detta iaf!


  • H@llon

    Bra resultat, grattis!

    Jag hade också äggplock igår. Till skillnad mot första gången jag plockade så mådde jag pyton efteråt. Fick ligga med dropp och den gulliga sköterskan matade mig med coca cola, det kan tydligen va bra mot illamående. Idag känns det mycket bättre och jag har inte lika ont som sist. =D Vi fick ut 10 ägg. Spermierna var inte lika toppenbra som sist men ändå bra.


    Hedblomster skrev 2019-01-21 17:29:35 följande:

    Äggplock idag, allt gick bra men är öm och svullen nu. 13 ägg hittades, får veta om befruktning imorgon. Spermaprovet var extremt bra sa dom!


  • H@llon

    Det är för att blastocysten ska sättas in i rätt fas i menscykeln. Ägget plockades ut vid ägglossningen och befruktades, sedan odlades det till en blastocyst. Hade det satts in som färskt hade det ju blivit återföring den dagen, alltså måste man vänta lika länge för att stoppa in ett upptinat. Hoppas du hänger med i hur jag menar. :)


    Mect skrev 2019-01-22 22:25:38 följande:

    Nu har jag fått lugnande svar från flera så jag får helt enkelt lita på att de vet vad de gör :)


  • H@llon

    Jag hade tyvärr sett det där testet som negativt. Det är dock tre dagar sen så ta ett nytt för att se om det hänt nåt. :)


    FrökenLängtan skrev 2019-01-23 09:13:03 följande:

    Ni som också vet vad man ska komma efter; kan ni ärligt säga vad ni ser? Ser jag bara något som inte finns? Eller ser jag ett spökstreck? Har dessutom hort att det är vanligt med spökstreck på dess test.. vad tror ni?

    Tog testet på ruvardag 9, är på 12 idag.


  • H@llon

    Hm.. spontant tänker jag att det beror på spermakvaliteten.


    CrookedTail skrev 2019-01-27 06:12:40 följande:

    Jag funderar lite...om man får ut få ägg och det inte blir så många befruktade om ens något, borde man inte kunna köra ICSI nästa gång för att förbättra oddsen?


  • H@llon

    Igår blev jag ruvare igen. De fick ut 10 ägg men 1 var tomt. 8 blev befruktade och 1 blev dubbelbefruktat. De sa att 7 blivit tidiga blastocyster, jag fick tillbaka en sån och de övriga 6 skulle odlas vidare till idag. Ska få brev hem om något går att frysa. Blandade känslor som vanligt och denna långa väntan har börjat..

Svar på tråden IVF vintern 2018/2019