• godisrottan

    IVF vintern 2018/2019

    Jag hoppar också in här. 
    Vi började med inseminationen i maj förra året, efter fyra stycken som tyvärr inte fungerade så håller vi nu på med första ivf. 
    Jag plockade ut ägg i december, på grund av hög risk för överstimulering blev det totalfrys. Men av 26 ägg fick vi tre snöflingor till frysen. 
    På torsdag sätter vi in första FET. Så nu håller jag alla tummar jag har. 

    Men en fråga till er som gjort FET, har ni då också tagit lutinus? 
    Jag har lutinus hemma eftersom jag räknade med att få sätta in ett två dagars direkt efter äggplock men det blev ju inget så de ligger kvar hemma. Vid FET så är det ju inget krav men när jag pratade med barnmorskan och bokade tid till denna insättning så nämnde hon att det finns en studie som pågår nu där de undersöker om det även kan hjälpa vid FET. Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Jag ska så klart fråga på torsdag, men tänkte att det var bra att veta även vilka rekommendationer andra fått. 

  • godisrottan
    Mect skrev 2019-02-05 17:18:49 följande:
    Jag tar lutinus nu när jag har gjort FET. Ska ta det till och med testdagen.
    Är det på inrådan av kliniken? Var går du? 
  • godisrottan
    H@llon skrev 2019-02-05 18:40:48 följande:

    Konstigt att det är så olika. Vissa ska vänta en cykel och ta Lutinus vid FET, andra kan köra på direkt och inte ta några läkemedel alls.


    Ja visst är det märkligt! Jag var tvungen att vänta en cykel och nu verkar de tveksamma om jag ska ta lutinus eller ej.. 
    Man blir ju rätt osäker när till och med personalen på kliniken är osäker.
  • godisrottan

    Min bm förklarade det som att den spruta jag fick avsluta med, suprefakt (stavning?), gör att cykeln typ avslutas. Mensen kommer då inom 5 dagar. Därför måste man tydligen vänta en cykel till emellan för att kroppen ska hitta tillbaka.


    Hedblomster skrev 2019-02-05 20:16:30 följande:

    Någon som vet anledningen att vänta en cykel mellan misslyckad stimulerad ivf och FET förresten? Man vill ju gärna fortsätta så snabbt som möjligt men ger det bättre förutsättningar är det klart man tar att vänta...


  • godisrottan

    Idag satt vi in en liten fem dagars flinga i normal cykel. 20/2 har jag testdag men mensen är beräknad redan 12/2 så vi får väl se om jag orkar vänta tills dess om mensen lyser med sin frånvaro som vi verkligen hoppas nu!

  • godisrottan

    Min man kände lika dant innan det visade sig att hans spermier inte fungerade. Då ändrade han sig snabbt och bestämde sig för att det viktiga var att trots allt få ett barn. Även om vi nu får ett barn som han inte är genetisk förälder till så är det ju trots allt han som kommer forma barnet när det gäller språk/rörelsemönster/intressen och det är han nöjd med nu. Din man ändrar sig nog om/när det verkligen gäller.


    mulin skrev 2019-02-17 14:06:55 följande:

    Nej du har så rätt! Försöker sysselsätta mig i all väntan så att dagarna ska gå fortare, tar mina sprutor och försöker glömma kalenderdagarna så gott det går. Ikväll börjar jag med fyramadel så då blir det ännu ett delmål tänker jag.

    Jag vet inte, han säger att han hellre är utan barn om det ska va så jävligt att han absolut inte kan med sina egna spermier , jag håller absolut inte med och skulle vi komma till det skedet hoppas jag att han inte är lika hård på det, men det problemet tar vi om och när vi kommer dit..


  • godisrottan

    Jag tänkte bara säga att jag igår plussade för första gången någonsin!! Första ivf försöket med 5 dagars efter fyra misslyckade inseminationer.

    Så märklig, alla gånger jag trott mig vara gravid har jag känt massor med saker, ömma bröst, illamående osv. Denna gång, när jag faktiskt är gravid (!) så känner jag ingenting speciellt. Jag har haft molvärk i magen i princip dagligen sedan insättningen, men senaste två dagarna känner jag inte av det heller.. spännande detta!

  • godisrottan

    Åh så spännande!! Jag håller tummarna! Är det första? När har du testdag?


    jooo skrev 2019-02-19 17:33:51 följande:

    Åh grattis !!!! Fick idag också en 5 dagars tillbaka hoppas så????????


  • godisrottan

    Och där började jag blöda och ha som mensvärk, troligtvis missfall, v 4+6

    jag kraschade helt och fick gå hem från jobbet, barnmorskorna säger att det bara är att vänta och se och testa med ett nytt gravtest om ca en vecka.

    Om man ska se något positivt så är det väl att jag nu sett att jag faktiskt kan bli gravid. Men fy fasen vad mycket jobbigare det här är än jag kunde föreställa mig. Trots att det är så tidigt så hade jag ändå ställt in mig på att äntligen få bli mamma!

Svar på tråden IVF vintern 2018/2019