• H@llon

    IVF vintern 2018/2019

    Ja precis, testdag 8/2, du också antar jag? :) Mitt första försök fick jag mens ruvardag 9, lär få mer o mer ångest ju närmare det jag kommer. Jag hoppas jag får till frysen, sist fick jag två och inget överlevde upptining dock. Hoppas på bättre ägg den här gången. Heja oss!


    Hedblomster skrev 2019-01-27 08:57:56 följande:

    Härligt och vilket bra resultat! Då fick du en femdagars antar jag? :) satte också in igår så då är vi på samma dag. När har du testdag? Ni borde ju verkligen få något till frysen :)


  • H@llon

    Jag fick min 14 dagar efter äggplock/ägglossning och det är då den brukar komma i vanliga fall. Men nu håller vi tummarn för att blodet håller sig borta.


    Hedblomster skrev 2019-01-27 10:47:53 följande:

    Ja samma här :) har ingen aning om när jag får mens om det misslyckas, om det kommer på vanlig förväntas mensdag eller inte isf... Känns tråkigt att få mens innan man ens testar (om man inte testar tidigt då) men hoppas ju mensen inte kommer får någon av oss :)


  • H@llon

    Va konstigt att du inte fått brev. Det kommer säkert den här veckan.

    Tack för tips! Tyvärr tillhör jag inte någon region där man kan läsa hela journalen på 1177. Kan endast se recept och anteckningar från VC.


    Xrissy skrev 2019-01-27 20:05:47 följande:

    Vi skulle också få hem ett brev, men det kom inte förra veckan (de skulle odla till tisdagen). I fredags gick jag helt spontant in på 1177 och där stod en anteckning om att ytterligare 3 embryon frysts ner :) Så det kan vara ett tips, gå in en dag eller två efter, då har de kanske gjort en notering om det i journalen! Om du som jag inte orkar vänta på brevet alltså ;)

    När har du testdag?


  • H@llon

    Testet mäter ju hormoner, du har mycket hormoner båda dagarna, men du ägglossar bara en gång.


    Hoppomliv skrev 2019-01-28 16:55:25 följande:

    Hej!

    En fråga: betyder detta att jag har ägglossning både igår och idag?


  • H@llon

    Wow, grattis!

    Fick också brev igår, endast 2 hade kunnat frysas. Kan inte låta bli att känna mig besviken, 6 st hade odlats vidare till dag sex. Jag är glad att jag fick nåt till frysen men sist klarade sig inget av våra 2 frysta så det känns som att det blir samma nu. Befinner mig i en svacka just nu där allt känns hopplöst.


    Hedblomster skrev 2019-01-29 19:38:28 följande:

    Vi fick brev idag om att vi har FYRA i frysen!!! Så ofattbart! Av 10 befruktade var fem tillräckligt bra för att odlas till dag fem och sex! Så glad!


  • H@llon

    =( Testa om någon dag igen. Jag vågar inte testa..


    Hedblomster skrev 2019-02-02 09:22:40 följande:

    Negativt test på 7 dagar efter insättning av blastocyst.


  • H@llon

    På fredag. Beräknad mens imorgon.


    Mect skrev 2019-02-02 11:09:34 följande:

    När har du testdag?


  • H@llon

    Jag kan tänka mig att det är en fin avvägning hur man ska odla. Embryona mår ju bäst i livmodern så ett 2-dagars frodas ju fint där inne. :) Sen är det ju toppen att du har flera blastosar i frysen som backup!


    melissa8601 skrev 2019-02-05 12:25:08 följande:

    Tack för svar :)!

    Kul! Vi fick också 10 befruktade, alla hade delat sig fint dag 2 och då fick vi ett 4-celligt insatt. Hoppas verkligen att det de satte in dag 2 också blev en blastocyst :p

    Även att jag försökte förbereda mig på att såklart inte alla resterande 9 skulle kunna odlas 5 dagar och frysas blev jag fortfarande lite besviken. Mest för att det känns så vanskligt om det jag fick tillbaka på dag 2 var ett av de som skulle klarat sig eller inte.... Lottolotto :)

    Men det kanske jag inte alls ska vara utan ganska glad istället.

    Glad får det bli!


  • H@llon

    Konstigt att det är så olika. Vissa ska vänta en cykel och ta Lutinus vid FET, andra kan köra på direkt och inte ta några läkemedel alls.


    Mect skrev 2019-02-05 17:18:49 följande:

    Jag tar lutinus nu när jag har gjort FET. Ska ta det till och med testdagen.


  • H@llon

    Ja verkligen. Min klinik är dock inte tveksamma utan säger att har man ägglossning så är kroppen redo och då finns det progesteron naturligt så man inte behöver ta Lutinus.


    godisrottan skrev 2019-02-05 18:43:44 följande:

    Ja visst är det märkligt! Jag var tvungen att vänta en cykel och nu verkar de tveksamma om jag ska ta lutinus eller ej.. 

    Man blir ju rätt osäker när till och med personalen på kliniken är osäker.


  • H@llon

    Härligt att det är på gång!

    Det finns inte IVF i alla landsting, en del samarbetar med privata kliniker men de står för notan.

    Vad som avgör vilket protokoll har jag ingen aning om men det vore intressant att veta.


    becca90 skrev 2019-02-06 07:09:40 följande:

    Hej på er alla!

    Har följt er länge och väntat på min tur.

    Nu har jag äntligen fått remiss till mitt län för ivf. Dom skickade den dock till en privat klinik och inte landstinget, tror ni att det är landstingsfinansierat på båda ställen?

    Vad är det som avgör vilket protokoll man får göra? :)


  • H@llon

    Jag hade så några dagar innan mensen kom. Dock behöver det ju inte vara så.


    melissa8601 skrev 2019-02-08 10:49:55 följande:

    I morse 7:30 kom det ut lutinuskladd som vanligt, fast det var svagt rosa och på pappret som vattnigt ljusrosa.

    Inget mer sen dess.. undrar om det är tabletterna plus staven som irriterat slemhinnorna eller om det helt enkelt är början på mens =(

    Någon med erfarenheter av rosa lutinus och vad som hände sen?


  • H@llon

    När jag fick det så hade jag det ända fram till mens vid båda mina försök, svagt rosabeige lutinusklet. =P


    melissa8601 skrev 2019-02-08 12:37:11 följande:

    Ah, hoppas det är bara är sköra slemhinnor här :p

    hade du mycket eller bara någon gång under dagen?


  • H@llon

    Det kanske sitter precis där det ska. :)


    melissa8601 skrev 2019-02-10 12:46:58 följande:

    Mitt test idag ser liite starkare (?) ut idag trots två dagars blödningar. Livrädd att något satt sig i äggledaren nu. Vill bara att det ska bli negativt så vi kan börja om.


  • H@llon

    Det är vanligt att mensen blir sen men den ska komma. Min klinik rekommenderade ett graviditetstest om man inte fått mensen på 14 dagar. Jag sprayade med Synarela men det är nog samma sak som gäller.


    regina87 skrev 2019-02-12 09:02:27 följande:

    Hej! Är det vanligt att mensen bir försenad när man sprayar med suprecur? Eller att det inte kommer någon blödning g alls ?


  • H@llon

    Jag har gjort 2 st äggplock och det har varit väldigt olika. Första gången gjorde det inte ont och jag mådde bra efteråt men hade väldigt ont i ca 3 dagar och var väldigt svullen. Andra gången gjorde plocket ondare, jag mådde piss efteråt men hade inte alls lika ont senare på dagen eller de kommande dagarna, var inte heller lika svullen.

    Ditt äggplock kommer säkert att gå jättebra!


    Raggie skrev 2019-02-13 18:30:17 följande:

    När jag frågade om att få bli sövd så sa dom bara att dom inte hade möjlighet till sånt. Går på Sahlgrenska.. kanske är olika.


  • H@llon

    Blastocyster sätts in 6 dagar efter ÄL (eftersom de togs ut vid ÄL och sen odlats i 5 dagar) så de hamnar rätt i menscykeln. Antar att de räknar på samma vis med embryon som odlats kortare tid. Själv hade jag ÄL i torsdags så på onsdag är det dags för FET, om något embryo överlever upptining.


    MrsBaker skrev 2019-02-23 15:01:52 följande:

    Ni som har gjort FET, vilken dag i förhållande till ägglossning (ostimulerad cykel) görs det? Är det kört om man får ÄL en helg? Går i väntans tider... väntan på mens och ÄL...


  • H@llon

    Nej det har jag inte. Jag skulle göra FET men mina två frysta blastocyster klarade inte upptiningen. Har två i frysen även denna gång men har ingen större tilltro till dem tyvärr.

    Va drygt att inte få göra ET efter allt man gått igenom.

    Fick du många till frysen?


    MrsBaker skrev 2019-02-24 17:33:45 följande:

    Ok! Har du gjort något FET tidigare? Jag har blastocyster i frysen och väntar på första återföringen (blev totalfrys vid äggplock så jag fick inte prova ET).


  • H@llon

    Ja det var jag inte beredd på. Hade blastocyster både då och nu.

    Jaha okej, skönt att du kände så. Fått ÄL än?


    MrsBaker skrev 2019-02-25 08:24:19 följande:

    Men nej, vad jobbigt att de inte klarade sig förra gången! Var det två-dagars eller fem-dagars?

    Det var ok att inte göra ET. Var ändå en sådan anspänning inför ÄP att jag bestämde mig för att tycka att det var lite skönt att få en paus från att åka dit.. men visst, egentligen är det bara segt. Har åtta i frysen.


Svar på tråden IVF vintern 2018/2019