• Längtar2019

    IVF vintern 2018/2019

    Carolaj83 skrev 2019-04-12 15:33:04 följande:

    Har nu gjort återföring och testdag 25/4


    Lycka till! Håller tummarna för dig.
  • Längtar2019

    Nu har jag varit på första ultraljudskollen, på dag 8 av sprutorna (ej tagit nr 8 än). Hade två folliklar som de väntade sig skulle fortsätta växa, en till på gränsen och eventuellt någon mindre, men kanske inte så troligt att den gör ett jätteskutt. Det är ju inga bra odds för mig, men åtminstone verkar sannolikheten att jag iaf får göra ett ägguttag lite bättre än förra gången när det blev inställt. Ska tillbaka på måndag för ny koll. Håll gärna tummarna för mig.

    Är det någon som lyckats med IVF trots att man bara fått ut 2-3 ägg?

  • Längtar2019

    Var idag på mitt andra ultraljud på dag 11 av sprutorna. Nu såg det mycket bättre ut och 7 blåsor var på väg. I fredags var det två, möjligen tre. Blev helt chockad, vet att det kanske inte är ett toppenresultat för andra men för mig som tvingats avbryta mitt förra försök pga för få blåsor var detta ett otroligt resultat! Är så glad! Vet dock att mycket kan hända och att jag inte har någon aning om blåsorna innehåller ägg eller ens om äggkvalitén är bra/dålig. Nu är jag iaf inplanerad på äggplock på självaste påskafton så det känns sjukt pirrigt!

  • Längtar2019
    becca90 skrev 2019-04-15 20:48:59 följande:

    Men åh, grattis! Så himla roligt :D

    Vilken dag var du på det vulet innan?

    Jag var idag på dag 5 och hade ungefär 11-12 blåsor på 11-14 mm.. ska dit igen på onsdag. Är nervös för när äggplocket ska bli och att det ska krocka med påsk. Men har din klinik öppet då alltså? Vilken är det?


    Tack snälla!

    Jag var på vul dag 8 och idag var dag 11 om jag inte har fel. Jag går på Huddinge/Karolinska och de har öppet på lördag men inte på fredag så det verkar vara lugnt med den delen. Är din klinik stängd? Håller tummarna för att allt går bra för dig! Det verkar ju jättebra!
  • Längtar2019
    Limarie skrev 2019-04-16 17:31:44 följande:

    När det blev inställd, hur mycket fick ni betala? Enligt vår klinik så är det 25% av priset,


    Jag går hos landstinget så än så långe ingenting...
  • Längtar2019
    Sasso122 skrev 2019-04-17 23:14:06 följande:

    Hejsan,

    Jag har en fråga, jag har fått informationen från min klinik att Elonva inte längre finns tillgängligt och har de två senaste försöken fått använda andra hormoner. Har svarat bäst på Elonva tillsammans med Menopur så vill gärna fortsätta med den kombinationen. Men du använde alltså Elonva detta försök, stämmer det? Dina läkare har inte sagt något om att den ska sluta finnas?

    Håller tummarna för att ditt äggplock går bra och att det blir många befruktade ägg :)


    Hej! Ja det gjorde jag, men den fanns inte inne på så många apotek så fick beställa den men det går ju hyfsat fort. Den finns kvar fortfarande men ska tydligen utgå för att den använts för lite. Kanske finns det dock ett annat varumärke som använts mer? Så vitt jag förstår är det samma som gonal F men att man får det i en engångsdos istället för att ta sprutorna varje dag. Jag tänker att du kan säga till din doktor att den finns kvar (kanske kolla upp med apoteken) och be att få den om den funkat för dig. Annars så borde du också kunna få bra resultat av gonal F men då måste du ju ta sprutorna varje dag. Jag har också tagit menopur samtidigt som jag tog elonva.

    Tack för peppen! Känner mig lite nervös inför äggplocket, inte för att det ska göra ont, men för att detta är första gången så är orolig över att de också ska hitta ett kvalitetsproblem också utöver min låga reserv...
  • Längtar2019
    Ärdetminturnu skrev 2019-04-18 14:04:12 följande:

    Om man läser på FASS.se och på nätet så verkar det verksamma ämnet i Elonva vara Korifollitropin alfa medan Bemfola och Gonal F innehåller Follitropin alfa. Verkar som att skillnaden är att Korifollitropin är långtidsverkande. Därtill finns även Puregon med aktiva ämnet Follitropin beta med aningen annorlunda uppsättning aminosyror än alfa. Alla dessa är varianter av FSH, Follikel Stimulerande Hormon för tillväxt av många äggblåsor. Detta tas om man har svårt att få flera blåsor.

    Därtill kan man ta någon variant av HCG, Human chorionic gonadotropin, ett hormon som även tillverkas i moderkakan vid graviditet och som stimulerar gulkroppen i livmodern som därmed ökar nivåerna av progesteron. Detta ämne finner man i läkemedlet som heter Pregnyl.

    Menopur innehåller Humant menopausgonadotropin eller Humant menotropin och extraheras ur urin från kvinnor i menopaus som då innehåller höga nivåer av FSH och LH.

    Så fick ni ta del av mina nätsökningar också =)


    Tackar:D Alltid lär man sig något nytt på familjeliv haha!
  • Längtar2019

    [quote=79576854][quote-nick]BinniBoo skrev 2019-04-20 10:30:15 följande:[/quote-nick]Då sitter man på tåget på väg till kliniken för ET. kl 11.15 är det dags. Får hoppas påskharen ger mig ett lyckoägg efter två misslyckade FET. Det enda påskägg jag vill ha idag.

    [

    Håller tummarna för dig!

    Jag gjorde ägguttag i dag och fick ut fem ägg. Det var första gången jag plockade ut ägg, fick avbryta första försöket så är glad att jag kom till det här steget. För mig kändes det knappt alls att ta ut äggen. Vi får se om det blir något att sätta in, planerad till tisdag eftermiddag.

  • Längtar2019

    [quote=79577987][quote-nick]Ärdetminturnu skrev 2019-04-20 23:20:44 följande:[/quote-nick]Grattis! Kul att äntligen fått plocka ut ngt! Håller tummarna att det går bra med odlingen!

    Jag började med Bemfola/Menopur i torsdags efter tre veckor med Synarel, VUL på fredag och sen får vi se..

    Tack:) håller tummarna!

  • Längtar2019

    Idag har jag fått tillbaka ett ägg. Endast ett av fem ägg kunde de gå vidare med och tyvärr så var det vara 6-celligt på dag 3 (ska tydligen helst vara 8-celligt) så jag har rätt låga förhoppningar. Känner mig lite tung och vill typ mest bara få det klart så att jag vet om det misslyckades och stat igång med ny cykel innan sommaren vilket blir på håret eftersom de vill invänta en normal mens innan man får sätta igång igen.

Svar på tråden IVF vintern 2018/2019