• Hoppomliv

    IVF vintern 2018/2019

    Ärdetminturnu skrev 2019-02-14 19:43:31 följande:

    F

    Ja Menopur verkar vara bra för flera vad jag har läst, har dock inga belägg för det. Men känns bra ändå med Menopur. På vilket sätt har långa fungerat bättre? Mådde du bättre eller fick du ut fler ägg?


    Vi har fått ut många ägg med Gonal-f med men vårt problem var att äggen knappt blev befruktade med Gonal-f, vilket antagligen har med äggkvalitén att göra, med Menopur har äggen antagligen haft bättre kvalité och mycket högre befruktningsgrad. Och med det långa protokollet har vi haft bäst resultat.
  • Hoppomliv
    mulin skrev 2019-02-15 16:52:40 följande:

    Då får vi se vad vi får för besked då :) vi fick prel på måndagen därpå. Okej, hur känns det efter att ha gått igenom detta i några omgångar då? Blir det kämpigare rent psykiskt? Ja, det här kommer bli vårt första besök, då just nu känns allt hoppfullt men är ganska inställd på att det kan bli en lång resa som man inte vet hur utgången kommer bli.


    Ja, det får vi göra! Det går i vågor hela tiden, tänker ju på det varje dag men framförallt denna gång har det känts avlägset mellan gångerna. Försöker att inte deppa ner mig i det, men just mellan läkarbesöken brukar det bli väldigt känslomässigt och tufft. Svårt att hålla tårarna tillbaka under de veckorna under behandlingarna. Det är ju trots allt en konstant sorg man bär på. Vi har ställt in oss på att vi antagligen kommer behöva donerade ägg istället, men det tar tid att vänja sig vid tanken och hoppas fortfarande att vi klarar det med våra egna! Håller tummarna för att ni klarar det på första!! Men kanske bra att du är inställd på annat, det var inte vi. Vi fick en ordentlig chock efter vårt första misslyckande!
  • Hoppomliv
    mulin skrev 2019-02-16 13:07:58 följande:

    Det förstår jag verkligen! Innan vi sökte hjälp var det bara då jobbigt varje månad när mensen kom. Jag förstår att det blir ännu mer jobbigt nu när man får hjälp, lämnar över det i någon annans händer lite och tycker att man har alla förutsättningar i världen att lyckas och ändå kommer mensen.. okej, är alltid bra att börja tänka i de banorna iaf. Tyvärr är min sambo helt emot donator på spermier och även adoption. Så jag känner att det här är vårt sista hopp om han inte skulle ändra sig..


    Ja så är det ju! Men jag har också försökt komma in i att inte känna konstant stress eftersom man ju verkligen inte kan görs något och allt får gå sin gång med pauserna mellan behandlingarna. Vad är det som gör att din sambo är emot det? Jag förstår att det sitter längt inne, för det är inget som är lätt att komma fram till och acceptera men väljer han hellre ett liv utan barn om det är alternativet? Ni behöver ju inte riktigt fundera på det än heller, än så länge har ni ju faktiskt alla chanser att lyckas, så hoppas att det går bra för er nu!
  • Hoppomliv
    mulin skrev 2019-02-17 14:06:55 följande:

    Nej du har så rätt! Försöker sysselsätta mig i all väntan så att dagarna ska gå fortare, tar mina sprutor och försöker glömma kalenderdagarna så gott det går. Ikväll börjar jag med fyramadel så då blir det ännu ett delmål tänker jag.

    Jag vet inte, han säger att han hellre är utan barn om det ska va så jävligt att han absolut inte kan med sina egna spermier , jag håller absolut inte med och skulle vi komma till det skedet hoppas jag att han inte är lika hård på det, men det problemet tar vi om och när vi kommer dit..


    Hoppas att hanhunden ändra sig isf, men nu hoppas vi på att ni lyckas på detta försök! Känner du av något av behandlingen? Jag börjar känna mig rätt svullen om magen, blir skönt att träffa läkarna på onsdag och höra hur kroppen har svarat på behandlingen!
  • Hoppomliv
    Ärdetminturnu skrev 2019-02-20 13:08:05 följande:

    Nu har jag varit på VUL och känner mig lite besviken. Hade bara en äggblåsa i vänster äggstock så det blir inget plock på måndag. Istället har vi fått ett liggschema som jag så elegant beskrev det för min man och kommer därför ta ägglossningssprutan på torsdag med planerade samlag torsdag, fredag, lördag så får vi hoppas på det bästa helt enkelt. Man får väl vara glad för att det fanns ett där som såg bra ut iaf.. men känns ju lite surt så klart när man tar alla dessa sprutor och så blir det inte mer än så. Antar att det kommer bli långa för mig nästa gång om detta enda ägg inte blir befruktat på naturlig väg i helgen. 

    Nyfiken på att höra hur det gick för er andra??


    Hej! Förstår att du är besviken... vad har du haft för läkemedel, Gonal-f? Då får vi hålla tummarna på att det går på naturlig väg i helgen, och annars att de ökar dosen eller byter läkemedel till nästa försök!

    Blev nästan besviken på VUL idag med, fast har motsatt problem - får fler ägg än vad man hoppas på. Denna gång har vi sänkt dosen och ändå hade jag fler äggblåsor än vid förra försöket och då fick vi ut 18 ägg. Idag hade jag 19 äggblåsor. Låter ju fantastiskt men problemet är att jag får för många ägg med för dålig kvalité. Nu sänkte de dosen rejält så får vi hoppas på det bästa!
  • Hoppomliv
    mulin skrev 2019-02-20 15:06:34 följande:

    Men guuud vad typiskt! Vilken besvikelse... och vad charmigt med liggschema, haha. Fick ni någon teori om varför det inte blivit fler? Håller ändå tummarna att ett liggschema räcker för er :)

    Jag hade lite bättre tur. 14 äggblåsor allt mellan 10-22 mm. För många som låg på 10-15 mm för att de ville göra äggplock på fredag, helst ville de göra på lördag, men då är det ju stängt, så jag får vänta tills på måndag. Så ska köra samma dosering tre dagar till innan ägglossningssprutan. Hon varnade mig för att jag kunde ha lite ont under helgen men jag hoppas det ska gå bra.


    Så spännande! Hoppas att ni får bra resultat vid plocket nu då! Vi har antagligen också plock på måndag, men ska ta nytt blodprov och nytt VUL på fredag så får vi se utifrån det.
  • Hoppomliv
    Ärdetminturnu skrev 2019-02-20 22:04:41 följande:

    Nej har kört Menopur. Ja håller tummarna men vi har ju inte lyckats hittills så känns lite hopplöst att det ska lyckas nu. Men jag ska hålla hoppet uppe. Antar att det blir långa nästa gång om vi inte lyckas nu.

    Aldrig hört om att det kan vara ett problem om de blir för många. Men det verkar ju också logiskt på ngt sätt att för många ägg gör att det kan bli sämre kvalitet, att kroppen inte hinnner med att göra dem lika bra som om kroppen bara skulle göra ett ägg. Men dom gör fortfarande ett uttag ändå? Fast risken är att dom har för dålig kvalitet? Så mycket mer komplicerat detta än vad man vet bär man påbörjar behandlingen!


    Ja som jag förstår det, vill de hellre att färre mognar långsammare än att de får ut för många ägg som är omogna. Jadå, de gör ändå uttag och förhoppningsvis befruktas en hel del men sen hoppas vi bara på att de ska klara delningarna också!! Hittills har 2 ägg av sammanlagt 70 klarat sig till dag 2.

    Förstår att det känns tungt! Det svåra är att hela tiden påminna sig att tänka positivt, men hoppet är väl det sista som överger en. Hoppas på att ni klarar det snart!
  • Hoppomliv
    Carolaj83 skrev 2019-02-21 14:40:04 följande:

    Jag vet inte om jag och mitt psyke klarar så mycket mer.

    Sonen dog i v 16 i juli, begravdes i okt...

    Misslyckad frysåterföring nov

    Misslyckat färsk insättning Jan...dock 4 i frysen

    Förra veckan omkom min bror i en olycka...

    HUR MYCKET SKA MAN KLARA!


    Usch fy så fruktansvärt! Hoppas att ni får lite tur mitt i allt elände och att du orkar lite till! Kram
  • Hoppomliv
    Ärdetminturnu skrev 2019-02-21 20:29:00 följande:

    Ja oddsen är verkligen emot oss! Hoppas det blir många bra befruktade ägg denna gång! Men förstår att det kan bli riktigt påfrestande när det blir sån låg andel som klarar sig.

    Ja jag försöker verkligen. Än går det ok ändå. Lite besvikelse men det är ju också bara första försöket. Än känner jag att möjligheterna ligger framför mig om man säger så. Men sen är man samtidigt så förbannat otålig!!


    Ja, förstår att du känner att möjligheterna ligger framför er, det gör de ju verkligen! Vi var på nytt ultraljud och tog blodprov igen idag- hade utvecklats för bra trots att de halverade dosen i onsdags så nu är det sprutstopp och nytt blodprov på måndag som avgör om de vågar plocka äggen eller om vi får avbryta hela försöket. Var hos läkaren en timme idag och fick höra att vi är ett riktigt specialfall som sätter alla experter på prövning - det känns ju sådär.
  • Hoppomliv
    mulin skrev 2019-02-21 17:46:56 följande:

    Okej, då hopps jag det ser bra ut imorgon , hållet tummarna för er! :)


    Det blir inget plock för oss på måndag - läkarna är rädda för överstimulering, sprutstopp idag och måste ta nytt blodprov på måndag och om värdena har sjunkit eller ligger kvar så blir det plock på onsdag men om värdena ökat ytterligare måste behandlingen avbrytas. Hur känns det inför ert plock? Har du tagit ovitrelle eller annan ägglossningsspruta ikväll?
Svar på tråden IVF vintern 2018/2019