• Tiina87

    Börja studera eller göra som FK vill och vänta?

    Har du möjlighet att få läsa ex omvårdnadsprogrammet komnex komvux? Det är brist inom det och lätt att få jobb. Om det är något du hade kunnat jobba med.

  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-15 22:23:53 följande:

    Nej man kan lösa på annat vis med barn. Helt klart måste jag sova mindre vissa nätter. Men man behöver inte sova mindre varje natt bara för att man har barn. Man är två när man har barn och då kan man dela på det och ta varannan natt eller så. Dessutom kommer ju barnet/barnen i fråga att ha 50% av mina gener och kanske också ha stort sömnbehov vilket jag hade redan som barn.


    Visst det normala är att man är två om ett barn men man kan inte planlägga att det ska vara så.

    Och jo, man får generellt mindre sömn när man skaffar barn och det måste man vara beredd på.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 12:49:03 följande:

    Jag kommer inte skaffa barn på flera år. Först ska jag vara klar med utbildning samt ha ett jobb med lön.

    Jag har heller inget emot att arbeta, det är det jag vill, alltså ha ett arbete. Nu är vägen dig ganska lång och just nu finns ev. möjligheten till att prova på att studera en kurs.

    Hur ska jag senare efter 30-årsdagen kunna studera en kurs om man då inte kan få CSN?


    CSN kan du få när du studerar en studiemedelsberättigad utbildning oavsett ålder (de har väl någon övre gräns på 65...). Så självklart kan du få CSN som 30-åring
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 13:11:35 följande:

    Men är inte samhällets skyldighet att se till så att jag kommer närmare ett arbete? Hur gör man då på bästa, smidigaste och mest effektiva sätt för att jag ska komma dit?

    Om jag svarar själv på den frågan så är det inte genom att vara kvar där jag är idag. Om jag istället jobbar med något som jag tycker är roligt och som jag orkar så skulle det ge mig mera samt utveckla mig mer. Även en utbildning skulle utveckla mig mer än bara lära mig det som man lör sig i själva kursen. Jag skulle stärka mig själv som person och bli tryggare i mig själv genom att studera vilket borde vara positivt när det sedan kommer till att jobba och söka jobb.

    Mår man inte bra med sig själv är det ju svårt att klara av att jobba när man aldrig tidigare har gjort det.

    Den enda personen som kan se till så att jag mår bra är jag själv. Dock måste myndigheterna inse detta och göra vad som är bäst för mig på lång sikt. Att se till så jag får ett jobb är en sak, men det måste också se till så att jag mår bra och klarar av att jobba i framtiden.

    Om jag får tid att studera och känna att den biten fungerar då kommer jag också känna att jag klarar av någonting. Att fortsätta på daglig verksamhet där dessa egenskaper inte utvecklas är ju inte varken positivt eller effektivt. Vill myndigheterna få ut mig i arbete om ett par år är det bättre att låta mig testa på att studera nu istället för att vänta och skjuta upp det.

    Hur kan jag lita på att det som de lovar nu verkligen kommer bli av? Kanske kommer de vilja att jag ska vara kvar i den dagliga verksamheten år efter år?

    Vilket är lättast förresten, få ett jobb utan eller med utbildning?


    Samhället har ingen skyldighet att se till att du kommer ut i arbetet. Det är du som ska fixa det med den hjälp från AF och FK du får.

    Men det finns inget som hindrar dig från att sluta på daglig verksamhet och söka jobb på egen hand.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 13:31:38 följande:

    Känner du mig? Nej. Hör talas om att man kan förbättra hur man fungerar, hur man mår osv? Hört talas om att man är två om att ta hand om ett barn. Jag skulle aldrig skaffa barn om h.jag inte visste vad jag klarar av eller ej. Vill jag något så kämpar jag för det. Jag har uthållighet om jag ser att det ger mig (eller i detta fallet barnet) något. Då får man stå ut med att någon dag vara trött. Förmodligen har jag vid det laget minimerat dagens huvudbry och tankeproblem och har ett arbete samt en utbildning och byggt upp mig själv och hur jag mår både psykiskt och fysiskt. På den pukten är jag inte riktigt idag. Då ser jag studier som en väg dig i och med att jag ser att jag klarar av något samt att det ger mig så mycket tillbaka. Då får jag motivation till att fortsätta och orka kämpa och köra på.


    Ja, man är vänligt två om att skaffa barn. Men man har ingen aning om förhållandet med pappan kommer att fungera eller om man faktiakt blir ensamstående.

    Du är snart 30 år och klarar inte av att jobba 12h per vecka, så barn för dig är nog inaktuellt.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 16:12:15 följande:

    Tyvärr AF hänvisar mig bara vidare till FK. Ringde precis till dem AF och fick det som svar. Det ser ut som att det inte vill hjälpa mig på det sätt som är bäst för både mig och samhället på lång sikt utan det vill bara skjuta undan problemet för att slippa ansvaret här och nu.

    FK skjuter problemet framåt tills jag har passerat 30-årsdagen och AF tvingas ta över. AF skjuter problemet på FK för att slippa ta ansvar just nu.


    Finns det något fysiskt problem gör att du själv inge kan söka jobb?
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 16:12:15 följande:

    Tyvärr AF hänvisar mig bara vidare till FK. Ringde precis till dem AF och fick det som svar. Det ser ut som att det inte vill hjälpa mig på det sätt som är bäst för både mig och samhället på lång sikt utan det vill bara skjuta undan problemet för att slippa ansvaret här och nu.

    FK skjuter problemet framåt tills jag har passerat 30-årsdagen och AF tvingas ta över. AF skjuter problemet på FK för att slippa ta ansvar just nu.


    Finns det något fysiskt problem gör att du själv inge kan söka jobb?
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 16:53:32 följande:

    Hindret är att ingen kommer vilja anställa  mig. Jag behöver alltså en utbildning. För att ens klara av ett yrke så behöver jag en utbildning. Detta får jag inte genom att aldrig börja studera.


    Så du har erfarenhet av att söka jobb?
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 16:54:40 följande:

    Jag orkar inte jobba på denna arbetsplats mer än 12 timmar. Allt beror på vilken arbetsplats det är.


    Så sök jobb själv då. Bli självständig.
  • Tiina87
    Anonym (Hur göra?) skrev 2018-11-16 16:59:10 följande:

    Till och med ett okvalificerat yrke kräver gymnasiekompetens.

    PUBLICERAD:6 november 2018, kl 00:00| SÖK JOBBET SENAST:20 november 2018 | ANSTÄLLNINGSFORM:Deltid (60% - 80%), 6 månader eller längre | LÖN:Fast månads- vecko- eller timlön | ANTAL PLATSER:1| 

    Om dig

    Vi är ett ungt, glatt gäng som nu söker en person som kan arbeta deltid på en av våra träningsanläggningar. Är du en lojal, organiserad, stresstålig person med god personkännedom och lite skinn på näsan? Brinner du för kundservice och besitter förmågan att inspirera till en hälsosam livsstil och få andra att börja träna? Då kan vi ha jobbet för dig. I övrigt ser vi gärna att du som söker: 

     

    - Har lätt att lära och vana från arbete i datasystem

    - Är initiativrik och engagerad i ditt arbete 

    - Är strukturerad och van att hantera många uppgifter samtidigt. 

    - Är en god kommunikatör och har förmåga att få människor att trivas 

     

    Ordinarie arbetstider*:

     

    Måndag kl. 12-19

    Tisdag kl. 12-19

    Onsdag kl. 12-19

    Torsdag kl. 12-19

    Fredag kl. 12-16

     

    * Ändringar i schema kan förekomma under sommarperioden juni - augusti.

     

    Din profil

    Utbildning

    KRAV

    Gymnasial utbildning:

     

    Kompetenser

    MERITERANDE

     Receptionsvana

     

    Språk

    KRAV

    Svenska:

     

    Engelska:

     

    Arbetslivserfarenhet

    Ingen arbetslivserfarenhet krävs

     

    Dina arbetsuppgifter

    Rollen innebär ett stort eget ansvar med varierande arbetsuppgifter, till exempel att upprätthålla service i toppklass gentemot nya och befintliga medlemmar, försäljning av träningsrelaterade produkter, inventering och dagligen se till att anläggningen hålls i gott skick. För att trivas i rollen ser vi även att du trivs i att arbeta självständigt. 


    Det sanning med modifikation. Är man rätt person för jobbet så kan man absolut då jobb utan att ha läst gymnasiet.
Svar på tråden Börja studera eller göra som FK vill och vänta?