Inlägg från: Anonym (Ut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ut)

    Flytta tillbaka till Sverige, inkomst?

    Fast du vet att du inte bara kan ?ta med? maken va? Om han är brasilianare måste han först få uppehållstillstånd.

  • Anonym (Ut)
    Inteintresserad skrev 2018-11-17 07:38:36 följande:

    Han kan visst jobba i Sverige, betala skatt och göra rätt för sig. De är bara ansöka om tillfälliga 4 sista siffror...


    Han måste fortfarande ha uppehållstillstånd och arbetstillstånd. Uppehållstillstånd för anknytning behöver han söka från sitt hemland via ambassaden innan han kommer.
  • Anonym (Ut)
    Inteintresserad skrev 2018-11-17 08:30:37 följande:

    Kan man visst. Man kan få tillfälliga 4 sista siffror under tiden man är asylsökande enligt at-und, då behöver man varken uppehållstillstånd eller arbetstillstånd. Vilket I princip alla asylsökande kan ansöka om så länge man inte har ett utvisningsbeslut

    Svara inte på sådant du inte kan något om.


    Fast nu är ju han inte asylsökande.... stor skillnad.
  • Anonym (Ut)
    Anonym (Trött på trosigvetaresomingetkan) skrev 2018-11-17 08:50:20 följande:

    Så då kan han inte arbeta och göra rätt för sig!?


    Jo om han har uppehållstillstånd/arbetstillstånd..vilket man söker från sitt hemland.
  • Anonym (Ut)

    Även om SD jobbar hårt för att sprida den felaktiga bilden av att Sverige har öppna gränser är det långt ifrån sanningen. Det är inte bara att flytta hit och arbeta hur man vill. Man måste ha tillstånd för allt och då behöver det gå rätt till. TS man kommer med all säkerhet att vad det lider beviljad permanent uppehållstillstånd pga anknytning till henne och barnet. Men att bara komma hit utan att ha pappersarbetet klart riskerar att fördröja processen avsevärt. Troligtvis kommer han att uppmanas att återvända hem till Brasilien för att på plats via ambassaden ansöka om uppehållstillstånd pga anknytning. Hela processen blir betydligt omständigare än om de löser det på rätt sätt från början.

  • Anonym (Ut)

    Jag undrar om du verkligen har kollat upp det där ordentligt. Det stämmer att man undantas försörjningskrav om man har barn under 18 som man vill återförenas med, men det förutsätter att man INTE KAN återförenas i ett annat land utanför EU. Dvs att landet man vill åka ifrån inte är säkert eller att familjen man vill återförenas med inte får komma dit. I ert fall så bor ni ju redan tillsammans i Brasilien som inte är ett sådant osäkert land och ni är redan tillsammans.

    Det stämmer även att man kan söka inne i landet om uppehållstillstånd om man redan är här genom ett tillfälligt uppehållstillstånd eller att man sökt asyl. Problemet med ert upplägg är ju att utan någon form av uppehållstillstånd eller inresetillstånd så kommer han inte ens att komma in i Sverige till att börja med. Han kommer att avvisas redan vid gränsen och sättas på första bästs plan hem...

  • Anonym (Ut)

    Brasilien har dock inget visumtvång. Man får resa in och vistas i 90 dagar.

Svar på tråden Flytta tillbaka till Sverige, inkomst?