Forum Tredje trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • I väntans tider v.40

  Sön 18 nov 2018 19:23 Läst 0 gånger Totalt 16 svar
  Visar endast inlägg av lillmysan - Visa alla inlägg
  Sön 18 nov 2018 19:23

  Någon mer som går i väntans tider? Väntar mitt tredje barn och har BF den 22/11. Har de 2 senaste dagarna känt av en hel del förvärkar samt molandevärk i både mage o rygg- men inget som blir något mer än så. Mina andra två har börjat med vattenavgång BF-6 samt värkar på BF-dagen. Börjar känna mig rätt färdig och uppgiven. Tycker dock att veckodagarna går lättare då barnen är på fsk och det finns tider o passa. Ni andra som väntar- hur mår ni?

 • Sön 18 nov 2018 20:24 #2
  Mylilla86 skrev 2018-11-18 19:52:11 följande:

  Hade bf den 13/11 (1a barnet) så är över tiden nu... känner inga tecken alls på att förlossning skulle vara på gång, så känner mig rätt otålig, trött och tung :P och supernyfiken och peppad förstås!


  Ja, ovissheten är den värsta..jag hade faktiskt en riktig värk för en halvtimme sedan men har ännu inte fått någon mer. Samma typ av värk hade jag när min förlossning startade med min andre son men vågar fortfarande inte tro att det är pågång ändå. Är också trött och känner mig tung.
 • Mån 19 nov 2018 06:45 #5
  Mylilla86 skrev 2018-11-18 20:45:39 följande:

  Vad spännande, hoppas det är på gång för dig då :) Hur känns det egentligen när värkarna kommer igång? Bara väntar och hoppas på att känna nåt men känner mig precis likadant som jag gjort de senaste veckorna liksom. Eventuellt att jag har liiite mera sammandragningar nu men inga onda eller så. Ska till BM på tisdag, tänkte be om en hinnsvepning då...


  Skillnaden mellan en förvärk/sammandragning och en förlossningsvärk är att de riktiga värkarna har en helt annan karaktär. Jag har haft sjukt mkt förvärkar/sammandragningar men det jag kände igår var liksom något helt annat. Det blev bara en ovh imorse vid 04 kom en likadan, men nu inge mer. Har ju aldrig haft någon förlossning som startar med oregelbundna värkar som sedan går över till regelbundna så det är ju något helt nytt för mig.
 • Mån 19 nov 2018 14:52 #6

  Trodde jag skulle föda bebis idag IGEN!! Det var det sjukaste..lagade mat till barnen, o från ingenstans jordens värk som går ner ända ner till ena knät- SÅÅ ont. Panik värmer jag vetekudden, smärtan är konstant i både rygg o mage o trycker nedåt, blir bajs och kissnödig samtidigt. Hinner smsa både mamma o mannen att det kanske sätter igång. Men smärtan är konstant- den avtar inte. Måste andas, kan inte prata o sen vipps HELT BORTA!!! xO blir helt tokig...

 • Mån 19 nov 2018 19:29 #8
  Mylilla86 skrev 2018-11-19 18:00:30 följande:

  Men så konstigt att det kommer så himla utspritt och oregelbundet? Då måste det väl ändå vara nånting på gång snart...? Eller kan förvärkar göra sådär ont?

  Fortfarande zip zero nada här, förutom en massa sms och frågor från folk om hur det går... suck. Lite irriterande!! Samtidigt är dom väl bara intresserade och nyfikna.


  Tydligen så kan det hålla på såhär innan det verkligen startar! Tydligen hade min syster så med sin tvåa. Det tog ju ett par dagae för henne innan de kom flera oregelbundna dör att sen bli regelbundet. Det är många som skriver under på att trean kan va trögatartad o luras men r det väl gäller så säger det bara pang o så är ungen ute. Än har jag ju inte ens passerat BF men könner mig ändå uppgiven då kroppen lurats med mig två gg nu.

  Ett tips är att lite fint skriva ett sms till de som frågar i stil med ?jqg skulle uppskatta om ni inte frågar hur det går eller om det kommit bebis för det är nog tungt som det är. När bebis kommit lovar jag att ni kommer få reda på det, tack? för en del förstår inte utan vill bara veta dör sitt egna ego..
 • Tor 22 nov 2018 14:38 #12

  Hej! För mig blev det faktiskt bebis i tisdags!! Något var verkligen på g. Vaknade på tisdagen med rosa slemmiga flytningar, droppade även på golvet. Hade lite molandevärk men inge mer. Lämnade barnen, åkte o handlade. Började laga mat vid lunchtid- känner stt jag får värkar men försöker ignorera dem eftersom jag lurats två dagar innan. Går till grannen med lunch, känner stt det är något som lämnar kroppen- kollar trosskyddet- en stooor röd slemmig klump större än en gammal femkrona. Även annan röd avkomma(väldigt detaljerat). Känner att värkarna fortsätter. Min kompis börjar klocka- 5 min mellan. Jag gick hem- dammsög o skurade golvet. Var absolut hanterbara men blev nu ca 3 min mellan dem. Värkarna höll på i nästan 2 h- sen avtog dem IGEN. Jag kände mig uppgiven återigen o lite less. Ringde ändå förlossningen eftersom man tydligen ska göra det när man blöder ovh har värkar. De vill att jag ska komma in. Samtidigt som jqg har bm i telefonen kom en till värk efter 45 min uppehåll- så vid 14 är jag inne, 15-tiden undersöks jag och misstanke om vattenavgång avskrivs. Men värkarna fortsätter, ganska behagligt fram till 17, sen behöver jag lustgas. Efter 21 är lillasyster född och det gick sjukt smidigt från 4-10 cm. Tänk att en promenad till förlossningen för kontroll blev dagen då jag fick mitt tredje barn! Lycka till till er andra, väntan är olidlig men det är såå värt det!

 • Tor 22 nov 2018 16:56 #14
  Mylilla86 skrev 2018-11-22 15:08:00 följande:

  Åh, grattis! Så härligt! Och det låter som det blev en riktigt bra förlossning också, så skönt. Här har det forfarande inte hänt så mycket, men vaknade i natt med molvärk i nedre delen av ryggen vid ett par tillfällen. Det höll i sig kanske 5 min och släppte igen sen. Under dagen har det bara hänt typ 2 ggr. Kan det vara förvärkar?

  Ska till BM imorgon igen och se om det går att göra nån hinnsvepning då, annars blir det väl till att ställa in sig på igångsättningen i nästa vecka helt enkelt...


  Ja det är förvärkar, ett tecken på att kroppen förbereder sig :D

  Håller tummarna att det sätts igång snart
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll