Inlägg från: asdfgh |Visa alla inlägg
  • asdfgh

    Min 15 årige pojke är ihop med en 12 årig flicka.

    Wench85 skrev 2018-11-21 15:32:52 följande:
    Jag var 12 år under hösten i 7:an (fyller i december). Jag var då ihop med en kille i 8:an som var 14 år (född i maj). Att jag skulle vara ihop med en kille som gick i 9:an är inte direkt otänkbart, det hade jag klasskompisar som var. Om mina föräldrar hade förbjudit mig hade jag antagligen reagerat med att hemlighålla, vilket skulle kunna ge icke önskvärda effekter.

    Det jag skulle reagera mest på är hemlighetsmakeriet. Att han hemlighåller visar ju på att han vet att det är eller skulle upplevas vara fel. Jag skulle nog som förälder till endera av dem vilja sitta ned i lugn och ro och prata om både deras relation och relationer i stort, kärlek, samtycke, åldersskilnad etc. Jag skulle vara oerhört tydlig mot sonen att sexuella handlingar skulle klassas som övergrepp/våldtäkt, oavsett om hon samtyckte eller själv tog initaitv. 

    Om deras relation skulle fortgå skulle jag engagera mig i dem, bjuda hem henne, bjuda hem henne med föräldrar på middag etc och försöka hitta samstämmighet mellan både barnen och föräldrarna om deras relation. Om jag skulle vara orolig för att mitt barn skulle försöka dölja och hemlighålla skulle jag inte tillåta övernattning förrän de båda var över 15, be de andra föräldrarna att informera om eventuella föräldrafria tillfällen och göra det samma för att möjliggöra gemensam koll och kanske rent av kräva öppen dörr när de umgås.
    Jag är också decemberbarn och det var ju 9orna som man var kär i när man gick i 7an...
Svar på tråden Min 15 årige pojke är ihop med en 12 årig flicka.