Inlägg från: Anonym (extremfeminist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (extremfeminist)

    Vilka män faller extremfeminister för?

    BossHoss skrev 2018-11-22 13:10:24 följande:
    Menar du att du har sett en enhörning?

    DVS en riktigt riktigt snygg manshatare?

    Jag är med i en separatistfeministisk grupp på facebook där jag ibland HÄPNAR över manshatet. Jag har varit feminist i flera år och trodde att manshatet var en fördom, men det finns verkligen kvinnor som hatar män. Häpnadsväckande många av dem i den här gruppen är häpnadaväckande snygga, faktiskt, mycket mycket snyggare än jag själv är. De hatar män för att de har haft män som har behandlat dem illa, ofta fler än en man också för att manshatet verkligen ska få fäste hos dem.

    Min slutsats blir att de hatar män av rimliga skäl, inte för att de är ratade av män utan av exakt den motsatta orsaken. Dessa kvinnor är de som först blir valda, kanske ofta på grund av sitt utseende...!
  • Anonym (extremfeminist)

    Jag personligen är feminist som inte hatar män. Många som inte förstår sig på feminismen skulle antagligen betrakta mig som extremfeminist. Jag har en man som delar mina värderingar och mäter sig med mig i styrka, dvs en intelligent och självständig man som inte är macho.

  • Anonym (extremfeminist)
    Anonym (Rebo) skrev 2018-11-23 13:15:40 följande:
    Nu vet jag inte vad en extremfeminist är och har nog aldrig träffat en. Däremot umgås jag bara med folk som tänkt igenom de här sakerna och som erkänner de strukturer som finns. Min egen man är företagsledare och ingen man sätter sig på, mina vänner har också starka män. Min uppfattning är motsatt, de som kallar sig för anti-feminister brukar vara fega och hålla sig till alla beteenden de tror är manliga i ren rädsla att verka så svaga och osäkra som de känner sig.
    Exakt. Min man är också företagsledare faktiskt.
  • Anonym (extremfeminist)
    BossHoss skrev 2018-11-23 13:30:29 följande:
    Även de som säger så, är mer manströtta än manshatare (enligt mig), de umgås ofta ändå med killar och har en pojkvän och respekterar män i sin yrkeskarriär.

    De jag pratar om  är de tjejer som går på andra tjejer, de som går på män för att de är män (alltså irl inte på nätet) de som inte respekterar personer i yrkeslivet för att de är män, de som skyller på att de inte kommit någonstans i livet på män (ofta arbetslösa socfall)

    Alla de du pratar om har jag träffat, och de är verkligen inte manshatare som den stora grupp jag pratar om, det är lätt att på nätet vilja va med i en tillhörighet och därför skriva sådant, men att va utåtagerande om det IRL ... stor skillnad
    Bullshit, du är inte med i samma grupp som jag, du har inte en aning om hur många och hur snygga de är. Men det stämmer som du säger att de ofta går på andra tjejer. En del har bara slutat ge män en chans. De är skitsnygga bisexuella feminister som aktivt väljer bort män, för att de verkligen hatar män.
  • Anonym (extremfeminist)
    BossHoss skrev 2018-11-23 13:46:11 följande:
    Har dock aldrig märkt av dessa IRL varken jag eller kollegor och vänner.
    Då är de just de som jag nämnde, jag har dock sett folk som diskuterar så online, men inte sett dem agera på det IRL
    Nej, jag möter dem inte heller i min vardag, men jag lever i en akademisk bubbla med nästan bara medelålders tanter och farbröder (inklusive jag själv). Det betyder ju inte att de inte finns på riktigt, de uppträder ju på facebook med sitt namn och sina selfies.
  • Anonym (extremfeminist)
    Anonym (Rebo) skrev 2018-11-23 13:49:55 följande:
    Det är ju tråkigt att det finns de som gett upp på män men ärligt talat är jag mest förvånad att dessa inte är fler, att de inte märks av i vardagen. Jag vet att jag själv har tur som hittade en schysst man direkt. Kvinnor generellt har ju oftast mycket större tolerans än vad de borde. Tur att kvinnor som hatar män tenderar att vara helt harmlösa, det drabbar oftast bara dem själva till skillnad från kvinnohatande män.
    Jag ser inga problem med att de har gett upp om män. Var och en får välja att leva på det sätt som passar dem själva och gör dem lyckliga. Alla som tänder på både kvinnor och män har ju ett mycket större utbud, jag avundas dem. Personligen tänder jag bara på män och anser också att jag hade tur som hittade en bra man tidigt. Å andra sidan hade jag aldrig fastnat för en man som var skräp, så mina förutsättningar att utveckla manshat av den anledningen är obefintliga. 
  • Anonym (extremfeminist)
    Anonym (Anonym man) skrev 2018-11-23 14:53:29 följande:
    Lite av min slutsats också, att de jag kallar extremfeminsiter är i regel ganska snygga och de har blivit så extrema inom feminism (alltså så extrema att de börjar hata på män) för att de fått erfara så mycket sliskiga män som är på dem. Många har nog också varit utsatta av män, och de mest aggressiva och charmerande männen ger sig ju oftast på de snyggaste. 

    Förresten är det "Varför rosa apor inte bär klänning" som du är med i? Jag var med där för några år sedan och blev också förbluffad över hur mycket hat och dominans över andra män där var. Männen som yttrade sig där var som små väldresserade hundvalpar. "Ursäkta om jag kommer med min åsikt här, som säkert också är helt felaktig..." och som fick mansplaning kastat på dem för minsta lilla. 
    Nix, det är inte den gruppen jag talar om. Jag är med i "apor" också men den är inte separatistisk. Håller dock inte med dig i din analys av männen i gruppen. Men jag var inte med för några år sedan, det har antagligen varit omsättning bland medlemmarna.
  • Anonym (extremfeminist)
    Anonym (Anonym man) skrev 2018-11-23 16:23:49 följande:
    Jo det har det nog. När jag var med var det bara att gå med utan några frågor. Ok nej den gruppen upplevde jag mest var extrem. Vad får du ut av att vara med i en separatistfeministisk grupp? 
    Det är ett tryggt rum för stöd, inte debatt. Därmed kan medlemmarna dela känsliga frågor med varandra. Var och en kan älska eller hata män utan att det ifrågasätts. Frånvaron av män öppnar upp för en helt annan typ av samtal genom att man varken behöver försvara, förklara eller undervisa om exempelvis hur förtryck och privilegier ser ut när det handlar om just kön.
  • Anonym (extremfeminist)
    Anonym (kaj) skrev 2018-11-23 19:30:05 följande:
    kan inte en macho-man vara intelligent och självständig?
    Jag skrev inte att en macho-man inte kan vara intelligent och självständig. Jag beskrev min man.
Svar på tråden Vilka män faller extremfeminister för?