Inlägg från: Anonym (Rebo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rebo)

    Vilka män faller extremfeminister för?

    Bananböjaren skrev 2018-11-22 12:37:44 följande:

    De flesta är troligtvis singlar. De enda män de kan få är väl mesarna och sånt som blivit över när vettiga kvinnor fått sitt.


    Nu vet jag inte vad en extremfeminist är och har nog aldrig träffat en. Däremot umgås jag bara med folk som tänkt igenom de här sakerna och som erkänner de strukturer som finns. Min egen man är företagsledare och ingen man sätter sig på, mina vänner har också starka män. Min uppfattning är motsatt, de som kallar sig för anti-feminister brukar vara fega och hålla sig till alla beteenden de tror är manliga i ren rädsla att verka så svaga och osäkra som de känner sig.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (extremfeminist) skrev 2018-11-23 13:40:07 följande:

    Bullshit, du är inte med i samma grupp som jag, du har inte en aning om hur många och hur snygga de är. Men det stämmer som du säger att de ofta går på andra tjejer. En del har bara slutat ge män en chans. De är skitsnygga bisexuella feminister som aktivt väljer bort män, för att de verkligen hatar män.


    Det är ju tråkigt att det finns de som gett upp på män men ärligt talat är jag mest förvånad att dessa inte är fler, att de inte märks av i vardagen. Jag vet att jag själv har tur som hittade en schysst man direkt. Kvinnor generellt har ju oftast mycket större tolerans än vad de borde. Tur att kvinnor som hatar män tenderar att vara helt harmlösa, det drabbar oftast bara dem själva till skillnad från kvinnohatande män.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Anonym man) skrev 2018-11-24 13:50:41 följande:

    Men jag måste bara fråga, idag i Sverige är inte typ alla män för att leva ett jämställt förhållande och vill dela på uppfostran av barn i den mån det går? Alla män i stort sett vill väl t ex att kvinnor och män ska tjäna lika mycket på lika villkor och det är väl ytterst få som anser att kvinnas roll är att stå hemma och laga mat och ensam ta hand om barnen? Eller har jag fel?


    Om man ser till handling istället för fina ord så har du fel. Det är ju fortfarande kvinnorna so tar hand om hemmet till övervägande del.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Anonym man) skrev 2018-11-24 16:06:38 följande:

    Men det kan ju vara i så fall att dessa kvinnor hellre vill det, och att mannen är den som tjänar mest och därför är en bra inkomstkälla. Sen så har ju kvinnor en naturlig starkare koppling till sitt barn, det går nog inte att komma ifrån.

    Det jag menade var att det finns nog få män som i Sverige hävdar att kvnnan ska stanna hemma och ha hand om hem och barn, bara för att det är hennes roll. Jag tror att om rollerna fortfarande är så så beror det till stor del på att förhållandena är så att det passar bäst så. 

    Tror du inte att om frun varit högpresterande affärskvinna som tjänade 4 ggr mer än mannen, att de hade försökt ordna det så att hon fick jobba och mannen vara hemma och ta hand om barnet? Samtidigt så måste ju barnet ammas, såvida mjölken finns lagrad redan, så kvinnan KAN ju inte vara borta längre tider med jobbet?


    Jag skuld inte vilja leva med en msn som beskrev sig själv som en andra klassens förälder. Vill man ha den där supernära relationen till sitt barn så jobbar man på det. Den är inte garanterad pga amning. Man behöver inte spara särskilt länge för att kunna dryga ut sin lediga tid med sin nya familjemedlem under den tiden barnet ammas. Annars har även alla pappor rätten att gå ner i arbetstid när de har barn som är yngre än 8 år. Även den möjligheten brukar det vara mammor som tar.

    Kvinnor som tjänar mer än sina män är också oftast hemma mer med barnen. Det är ju det som är grejen...
  • Anonym (Rebo)
    Anonym skrev 2018-11-24 22:22:44 följande:

    Detta är väl i överensstämmelse med mina egna iakttagelser. Vänsterkvinnor/feminister vill givetvis inte ha män som är jämställda, de vill ha en underdog som de kan leda i ett mentalt koppel, en man som alltid böjer sig och inte vågar säga emot.Många feminister är singlar eller ingår samkönade äktenskap.Ytterst få män, om man med män menar riktiga män. Men vissa blir glada vad de än får om alternativet är att vara ensam. Det finns även enstaka män med självskadebeteende och underkastelse som fetisch, de tänder på att vara dörrmatta och bli förnedrade.


    Eftersom en väldigt stor del av Sveriges befolkning är feministiska så är det så klart så att många är homosexuella. Ca 1/10 borde det vara. Eller vad menar du?

    Kan du förtydliga det där med dörrmattor. Ännu hellre får du redovisa var du fått det ifrån. Flashbacks moppemustachmaffia?
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Anonym man) skrev 2018-11-24 22:12:15 följande:

    Orättvist mot männen också. För vem vill inte få möjlighet att vara hemma med sina barn under de första levnadsåren?


    Hur menar du? Ska vi tvinga männen? Möjligheterna finns ju redan där för dem.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Anonym man) skrev 2018-11-24 23:07:32 följande:

    Männen är på sätt och vis påtvingade en arbetsroll, att prestera, visa sig duktig och kunna tjäna mycket pengar. Vill du arbeta deltid som man, ja då är du inte mycket till man. Därför tror jag det kan vara svårt att gå ner i arbetstid som man. Men sånt ändras ju. Vad är det förresten som säger att jobba häcken av sig är det man ska  eftersträva, varför anses det vara det bästa? Det är som man nedvärderar tid med barn, att få jobba deltid osv, enl mig är det det bästa.


    Du har märkliga åsikter och ganska låga förväntningar på män? Är de verkligen såna våp menar du? De män jag umgås med har sett det som självklart att ta en betydande del av ansvaret och med den inställningen så funkar det ju. Det är inte toppen för karriären däremot oavsett om du är kvinna eller man.

    Det finns gott om kvinnor att slå sig ihop med om man strävar efter att ta minst 50% av hem/barn-ansvaret. Men med lite tur så kommer ju de feministiska krafterna fortsätta uppmuntra män att ta sin del.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Anonym man) skrev 2018-11-25 16:45:41 följande:

    Vilka åsikter är märkliga menar du? Det är ingen åsikt att män förväntas arbeta mer än kvinnor. Det är en del av den norm vi har haft under lång tid i Sverige. men det kanske börjar ändras. Det är fortfarande svårt för en man att begära att få jobba deltid, bara för att han vill det. 


    Att män ska jobba häcken av sig och vara duktiga. Samma kan ju sägas om kvinnor eller hur? Skillnaden är att männen gör det jobb man får lön för.

    Där jag kommer ifrån är det dessutom vanligt att männen är föräldralediga just när det är älgjakt eller VM. Då tar de ut de dagar som inte går att skrivs över till partnern. Men någon annan är med barnen ;) Jag kan inte fatta hur man är så nonchalant och det är ju 100% deras egna sunkigs val. Vet inte om samma fenomen finns i städerna men de män jag känner i stadsmiljö verkar i alla fall inte vara vara lika ?manliga? på det pinsamma och barnsliga sättet.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Anonym man) skrev 2018-11-25 18:20:10 följande:

    Det är väl inte så konstigt att män förväntas jobba mer när män jobbar mer? Det skapas ju en norm av det. Varför det är så att män jobbar mer är ju ganska många olika saker som kan spela in. Jag tror också män är mer tävlingsinriktade än kvinnor i allmänhet så det gör ju också att det antas att män vill och ska jobba mer än kvinnor. Jag gillar inte att det är så då jag inte är så typsikt manlig av mig, men så har jag uppfattat att det är iaf. Och det betyder ju inte att kvinnor inte jobbar häcken av sig också, men jag tror män och att prestera och nå högt i karriär osv har funnits kvar länge som en norm. Kvinnor har större benägenhet att sjukskriva sig vilket gör att de på det stora hela kommer längre från arbetslivet än män. T ex detta stycke från 

    www.ifau.se/sv/Press/Forskningssammanfattningar/kvinnor-och-man-pa-arbetsmarknaden/

    ? Vår tolkning är att kvinnor i genomsnitt har ett mer förbyggande beteende än män. Kvinnorna använder sig oftare av sjukförsäkringen när de upplever en försämrad hälsa, säger Per Johansson som är en av forskarna som arbetat med frågan. Kvinnor har ett större familjeansvar vilket leder till en sämre förankring i arbetslivet och i sin tur sänker tröskeln för sjukskrivning.


    Kvinnor sjukskriver sig inte mer än män. Läste om en helt ny undersökning i kommunalarbetaren för bara någon vecka sedan. Män som är vårdbiträden och sjuksköterskor har lika hög sjukfrånvaro och smärtproblematik som kvinnor. De olika yrkena sliter på olika sätt. Ändå kunde man ju tro att männens medfödda större fysiska styrka skulle göra att de klarade vårdyrket lite bättre ändå. Men jag hade fel.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Hasse) skrev 2018-11-29 01:00:14 följande:

    Så sjuka människor kan inte älska?


    Att sakna grundläggande respekt för andras varande och rättigheter (att slå dem för att man tycker man själv vinner på det) brukar gå hand i hand med att inte se ett egenvärde i andra. Det går inte att älska saker som man inte ser ett egenvärde i. Om man älskar någon för att man kan nyttja och kuva denne så är det egenkärlek och maktberusning man känner.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Hasse) skrev 2018-11-29 18:59:09 följande:

    Varför skulle det inte gå att känna båda typerna av kärlek?


    Därför att kärlek till en annan individ inbegriper att man vill dennes bästa. Jag antar att de som inte förstår det saknar något som alla andra har.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Hasse) skrev 2018-11-30 16:02:00 följande:

    Det förutsätter att det finns en universell moral som gäller för alla, vilket jag inte tror det finns.


    Nej verkligen inte, men det går inte att älska någon och vilja dennes bästa samtidigt som man slår eller bryter ned densamma.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Hasse) skrev 2018-11-30 17:44:49 följande:

    Så du tror att föräldrar inte älskade sina barn när många agade sina barn förr i tiden?


    De som fortsatt trots kunskapsläget har inte kapacitet att älska och värna om sina barn nej. Alla slog inte barnen förr heller, många tyckte det var riktigt skamligts att slå och vråla, och man kan ju gissa vilka sim hade ett balanserat känsloliv.
  • Anonym (Rebo)
    Anonym (Anonym man) skrev 2018-12-01 01:21:07 följande:

    Att vi människor konsumerar och äter djur och på så vis i många fall stödjer tortyr av djur, samtidigt som vi älskar att lägga ut videos som "cutest animals 2018" som får miljoner likes, tycker jag tyder på att vi är rätt skeva i vår moral.


    Håller med. Äter du kött?
Svar på tråden Vilka män faller extremfeminister för?