Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Stressad gynekolog - felbedömning?

    Anonym (Öö) skrev 2018-11-26 16:20:32 följande:
    För vissa är det visst ett barn!! För dem som tycker att det är Okey att döda ett barn vill gärna kalla det något annat så det är lättare att döda barnet!

    Men suck, vad du trycker in åsikter och lägger in ord bland dem som är för abort. Mår du bättre nu?

    Nej bara för att det finns kvinnor (och män) som _subjektivt_ tycker att det är ett barn, så måste inte sjukvården följa detta subjektiva tyckande, bara för att du, och andra män och kvinnor med det synsättet, vill att det skall vara på det sättet.

    Ett embryo och/eller foster är inte ett barn faktiskt, då de inte klara sig utanför livmodern utan är beroende av att vara i livmodern för att kunna leva.  Ett barn är ett livsduglig individ, som klara av att andas och leva utanför livmodern.  Det gör inte ett foster i vecka tio. 

    Att du inte kan acceptera att man inom sjukvården använder vetenskapliga begrepp, får stå för dig. Ta inte ut det på omgivningen och sjukvården, och samtidigt anklaga folk för att vara barnmördare.



    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Anonym (Öö) skrev 2018-11-26 16:36:08 följande:
    Det finns regler! Lägg av! Det blir ett barn när ett ägg och en spermie smälter samman. Regler ändras och bara för att ett land bestämmer en regel så betyder det inte att det är sant! För då borde vi ju ha samma regler som andra länder? Tex kvinnor får inte köra bil, kvinnor får inte rösta osv.. Tycker du att de reglerna är sanna?

    Lägg av, var nyckel frasen. Tycker du också skall lägga av och först¨att subjektiva tyckanden, som dina s.k "regler" är,  är aldrig samma sak som allmängiltiga regler för alla och inom den medicinska vetskapen.

    Inom den medicinska vetenskapen så lägger man definitioner om vad som skall räknas som barn.
    Barn är det när det kan leva och andas utanför livmodern.

    Hur klassificera du det då, enligt dina egna subjektiva mallar?  Du hävdar ju att det är ett barn, i vecka 10 så kan ju inte barnet var livsduglig på egen maskin och klara inte av att andras själv och leva utanför livmodern.  Vad kallar du det för?
    Kanske "Icke livsdugligt barn"? Något annat?



    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    ballerinakakaoreo skrev 2018-11-26 22:58:30 följande:
    Tack för alla värmande kommentarer, det gör mig lite gladare i eländet! Det som också gör mig gladare är att de blodblandade/bruna flytningarna eller sekretet jag hade både igår och idag har avtagit och att min livmodertapp som faktiskt var helt mjuk och öppen har blivit stenhård och stängt sig. (Ja jag kände) Molvärken sitter kvar men den är inte värre än mensvärk. Det känns som att om det vore en utstötning på gång så borde tappen ha varit fortsatt öppen och smärtan borde ha vakt lite starkare..? Inget har alltså kommit ut.

    Jag har läst om massor av fall i olika forum om mammor som varit med om liknande saker själva och att fostret ibland kan ligga på ett sätt som gör det svårare att se hjärtslagen. Den läkare jag hade lyssnade ju inte ens efter hjärtekon och jag som var i chock tänkte inte på att fråga efter dem. Jag kom även på att jag är gravid i vecka 10 enligt sista mensens första dag, men fostret borde väl vara 8 veckor då befruktningen inte sker förrän ca 2 veckor efter mensen vid ÄL? Eller har jag fel?

    Jag hoppas innerligt på att den lille lever och att hjärtat kanske blir starkare tills måndag och att den växer till sig lite och att det syns vid mätning!!

    Min graviditet i sig har varit speciell från början och det har jag en tidigare tråd om. Jag visste direkt efter vårt sex vid ÄL att jag skulle bli gravid då min ÄL-värk som brukar hålla i sig i dagar tog slut direkt efter och jag fick ömma bröstvårtor följande dagar. På ÄL+12 kom vårt efterlängtade +!
    Låt oss säga så här.

    Jag har inte mycket jag kan säga egentligen, mer än att det var tråkigt att du blev bemött som du blev.

    Och jag håller tummarna för dig att du får ett bra besked när du gör det nya ultraljudet i nästa vecka.


Svar på tråden Stressad gynekolog - felbedömning?