• Ess

    Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.

    Anonym (Dina) skrev 2018-11-30 00:52:52 följande:

    Utan att veta vad en miniwife är så kan jag räkna ut att sambons dotter är hans lilla fruga. :)

    Jag får lägga in ett eget veto när hon försöker att bestämma farsans outfit eller när hon vill att pappa och hon ska sitta själva i soffan o ge varann fotmassage.

    Det där är inte så lätt att hantera som kvinna till en man som har ett barn som kör på partner mekanismer och är knepigt att få bukt på utan att trampa på tår.

    Va gör man? Säger åt dottern att sluta behandla pappan som sin älskare? Säger man åt pappan att sluta behandla dottern som sin nya böna? Vad gör man i såna lägen egentligen?


    Man säger till pappan, för det är helt hans ansvar att dra tydliga gränser.

    Ang resan så hade jag gett honom två val. Antingen åker vi som bestämt och han säger nej till dotterns krav. Annars så åker han och dottern ensamma och jag stannar hemma och börjar kolla efter ny bostad och förbereda en separation.
  • Ess
    Anonym (Dina) skrev 2018-12-01 12:47:35 följande:

    Fast ge dig! Det är avarter av människor som är svartsjuka på sin partners barn. Jag blir mer frustrerad på min sambo.

    Men när vi ändå är inne på det här med svartsjuka. Som du resonerar så får jag väl anta att du är en frånskild mamma. Är det inte jobbigt att vara svartsjuk på ditt ex och hans nya?

    Nu sänker jag mig till din och signatur verkligens nivå.


    Bara skit i de otroligt korkade kommentarerna som vissa skriver. Det gör jag. Du vet ju själv hur sanningen ser ut.
  • Ess
    Anonym (h) skrev 2018-12-01 18:31:58 följande:

    Du har fattat valet att ingå i samma hushåll som henne, det gör dig medansvarig.


    Enbart föräldrarna ansvarar för sina barns uppfostran mm.
  • Ess
    Anonym (h) skrev 2018-12-01 14:22:53 följande:

    Ts, du måste ju någonstans begripa att det är ni vuxna som skapat den miljö där 16åringen inte mår bra ?

    Det är faktiskt oroväckande hur dú beskriver din man och hans dotter.


    Det är också föräldrarnas förtjänst. Det är de eller åtminstone en av dem som låter barnet spela ut den andra. Dessutom så kommer det aldrig funka när den ena hejar på och uppmuntrar barnet att bråka och gå emot hos den andra. Den andra föräldern kan inte säga åt barnet att lägga av med tramset för då står den andra där direkt och trissar barnet ännu mer och uppmuntrar det till att inte åka dit mer.
  • Ess
    Anonym (Verkligen) skrev 2018-12-01 19:21:50 följande:

    Som vuxen i samma rum som barn har man alltid ett vuxenansvar. SPECIELLT i en familj man gått in i och bildat.


    Nej det har man inte. Det enda ansvar man har är att behandla barnet artigt och korrekt.
  • Ess
    Anonym (Verkligen) skrev 2018-12-02 06:51:06 följande:

    Dito, du är extremt självgod. Du skriver själv en tråd med grovt, nedsättande språk om din man och hans 16-åriga dotter (samt detaljer om hennes bröststorlek vs din bröststorlek). Du kan inte ta kritik utan går till attack då och skriver att nån som tog barnets parti måste vara änka (?! Det var inte alls vad hon skrev) och att andra är bittra. Och jag är ?självgod? för att jag är mentor till en tonårstjej som haft det tufft, ?självgod? för att jag till skillnad från dig älskar och respekterar min man (har aldrig refererat till honom som en jävla mes utan ballar). Så i din värld har bara du rätt och dom som INTE är svartsjuka på tonårsdöttrar är självgoda, dom som INTE kraschat sina äktenskap/relationer med sina barns pappor är extremt självgoda?

    Det låter som en väldigt hälsosam, mogen och intelligent attityd hos en medelålders kvinna som borde ha hunnit få livserfarenhet och perspektiv.

    Du snackar också en massa skit (projektioner igen) om hur jag skulle hantera ?en revolt?. Jag har jobbat med utagerande ungdomar i 10 år så där har du, igen, helt fel. Det är verkligen som att du pratar om dig själv varje gång du bemöter kritik.

    Det är DU som svär som en galning och bråkar med din man över din bonusdotters ?revolt? trots att ?revolten? bara är att hon vill ha kärlek och uppmärksamhet från sin pappa, herregud! Hur kan du inte känna empati med henne i det läget utan istället se henne som en sexuell (!!!) konkurrent till dig?!

    Han är hennes PAPPA, ursäkta mig men det är en mycket större och viktigare relation för en människa (speciellt ett barn) än ?mammas nya kille?. Jag tycker att det är sjukt att du skrivit flera ggr i tråden att du ser deras relation som incestuös.

    Varför i h-e är du tillsammans med och slåss för en romantisk weekend med en man som du beskriver som pedofil?!!

    Helt galet.


    Ytterligare en som uttalar sig tvärsäkert och dömande om en situation hen aldrig befunnit sig i. Gå en mil i ta skor och uttala dig sen.

    Jobb är väldigt långt ifrån att leva i en situation. Du går hem och kan slappna av och glömma jobbet, för andra är det när de kommer hem som påfrestningarna börjar på allvar. Du har arbetskamrater att bolla problemen med som du möter under dagen, ts har ingen. Hon försöker bolla ett problem här, men blir istället bemött av självbelåtna besserwissers som inte har en den blekaste aning om vad de kommenterar.
  • Ess
    Anonym (Verkligen) skrev 2018-12-02 11:51:14 följande:

    Jag har rätt att svara för barnets perspektiv utan att vara en bitter, svartsjuk bonusmamma själv! Det är det som är vitsen med forum. Dina övriga invektiv ger jag inte mycket för, det visar bara din brist på humör och förmåga att diskutera.


    Som sagt så talar okunnigheten.

    Du har noll aning om vad du pratar om så nu får du försöka intala oss att det är barnperspektivet du ser. Men du känner inte till det heller eftersom du som sagt aldrig varit i sitsen själv.
  • Ess
    Anonym (Dina) skrev 2018-12-02 14:54:18 följande:
    EXAKT!

    Det verkligen inte verkar förstå är att hade hon varit i min familj så hade sambons ex och dottern löpt amok ifall hon hade gått in för att ta över en självutnämnd mentorsroll. Signatur ?verkligen? hade blivit helt knäckt över att inte få den bekräftelsen som hon gärna tar för givet att hon skulle fått.
    Man går helt enkelt inte in och blandar sig i uppfostran utav andras barn, speciellt inte när de är äldre. 
Svar på tråden Hans barn försöker grina sig till att få följa med på vår romantiska weekend.