• Meili

    Nya BIM januari 2019

    Tänkte kolla om någon av er som kan hjälpa mig tyda/förklara ägglossningstest? Är första gången jag använder det, enligt Flo hade jag ägglossning 31/12, men då min mens är lite mer oregelbunden antog jag att den skulle vara senare. Testade därför lite halvt oseriöst bara igår och idag runt 20.00 båda gångerna. Första bilden är igår och andra är från idag.

    Min fråga: är min ägglosdning på gång, och när kan jag ungefär räkna med starkare resultat, blir det starkare?

  • Meili
    Jojjans skrev 2019-01-01 22:11:26 följande:

    Det är svårt att se ditt mönster när bara tagit två tester, men dom ser tillräckligt starka ut för att äl borde vara på gång.

    Däremot är det ju jättesvårt att säga om LH-peaken var tidigare idag eller kommer imorgon. Jag brukar börja ta test några dagar innan beräknad äl, och när testet börjar bli lite starkare tar jag två gånger om dagen för att inte missa när det är starkast. Jag skulle ha testat både förmiddag och eftermiddag imorgon för att försöka se när det verkar ha blivit starkast.

    Här nedan ser du mina tester från senaste dagarna. Testet ikväll är något svagare än det från i förmiddags, så jag är säker på att peaken var tidigt idag och att ägget släpper under natten eller tidigt imorgon.


    Tack så mycket för ditt svar och bilden! Det hjälper väldigt mycket. Ska ta ditt råd och testa två gånger imorgon. Vi myste i fredags, söndags samt i måndags (igår) så får försöka få till det imorgon också hehe.
  • Meili

    Lägger till mig själv den 16/1

    BIM-lista

    1/1 Jsv17, holocene

    2/1- Canary

    3/1 Jagerika, Längtarefterbarn83

    4/1 mangon, Mezzy

    5/1 Liranlaran

    6/1 Myline

    7/1 Livethänder, Siri88, Sommarsol20

    8/1 Milka21, FloraLinnéa, Liiiten30

    9/1 MissKelli, Olise91

    10/1 FruEA, Banuni

    11/1 Rosarosorochtee, Emmissss, Milly98

    12/1 EliMil

    13/1 MammsenS

    14/1 Mia86a

    15/1 Birdiz, Enwo, Jojjans

    16/1 Snickesnack, Miichaella, Meili

    18/1 Nicciz, HejEllie

    19/1 Liten89a

    22/1 A

    25/1 zebrans, Mollisen1

    26/1 ero13, Kstadtjej87, Hallonsaft24

    27/1 Liit

    28/1 Skruttan885

    28/1 lena2019

    29/1 Agronomen, Sångfågeln87

    Pluslista

    Hallondröm1111 (ÄL+9)

    Jsv17 (ÄL+10)

    holocene (ÄL+11)

  • Meili
    Myline skrev 2019-01-04 06:59:52 följande:

    Har inte skrivit så mycket härinne, det har varit mycket med flytt och jobb och en massa saker så har väl helt enkelt inte hunnit tänka så mycket runt bebisverkstan mer än att vi fick försöka få till det även om det var lite rörigt precis innan jul. Igår var det BIM-3 och magkänslan sa åt mig att testa... Köpte ett testa tidigt och orkade inte hålla mig till imorse så jag gjorde det redan igår eftermiddag. Nog är det ett streck där även om det inte är lika starkt som kontrollstrecket. Kommer göra ett digitalt om några dagar med, för säkerhets skull, men det borde inte visa annat än att jag är gravid?? SÅ himla glad!


    Grattis till plusset! :) Ja köp ett digitalt bara för att se det svart på vitt men det där är ett solklart plus. Hur länge har ni försökt om jag får fråga?
  • Meili

    Alltså hur glad blir man inte av att se så många som plussar!! Grattis till er alla :) och håller tummarna att vi andra också plussar så småningom!

    Kan inte ni som plussat lägga in er i pluslistan också? Kul att se när det blir färre på BIM och fler på plus successivt :D

  • Meili
    Miichaella skrev 2019-01-08 13:31:12 följande:

    Jag tycker det är lite jobbigt att läsa om alla som tar test alldeles för tidigt och tappar hoppet! Det är så synd.Tänk om alla bara skulle ha tålamodet att vänta till efter BIM. Därför vill jag posta bilden på mina graviditetstest från april då jag var på BIM+9 och tänkte att det inte fanns en chans att jag var gravid. Jag hade onda bröst och bruna flytningar men tänkte inte på att det var symtom. Plusset kom jättesnabbt och var så otroligt tydligt som ni ser, jag behövde inte fundera hit och dit. Jag känner varje månad som vi försökt nu efter vårt MA att jag inte vill testa för tidigt, jag har till och med inväntat mensen. För det är så jäkla skönt när det inte finns några som helst tvivel att det är positivt. Man slipper fundera! Och man får ju svar förr eller senare på om det är något i magen. Det kommer inte göra någon skillnad när man testar, är man gravid så är man och det får man till slut reda på. Så försök fokusera på annat, gravid blir man till slut. Tack för mig tjohej :)


    Alltså, tack för ditt inlägg! Det behövdes verkligen <3


    Jag var definitivt skengravid förra månaden och nu har jag bestämt mig för att bara hålla någorlunda koll på ÄL och ligga så mycket som vi orkar och inte "leta" och analysera varenda tecken i kroppen och testa som en galning innan eller ens på BIM dagen som sist, det var ett riktigt stress moment för mig att jag höll på så, utan istället ta det som det kommer. Invänta mensen och låta allt ha sin gång, kommer mensen så kommer den, annars lär det synas på stickan efteråt.

  • Meili

    STORT grattis till alla plus! Är så glad för er skull :)

    Jag testade igår men var helt blankt, ÄL +12 BIM -2 så jag tror inte det tog sig denna månaden heller. Har använt ÄL tester från rfsu, fick ingen stark stegring denna månaden, hade inga ÄL flytningar alls endast ÄL värk. Så nu behöver jag vänta in mens och ta nya tag.

    Jag behöver HJÄLP, vill börja tempa men vilken temp/märke ska jag använda och hur gör jag? Tänkte även beställa ÄL tester från clearblue så kan jag ta rfsu i några dagar tills jag märker stegring och sen ta dem dyrare cb för att förhoppningsvis få en glad gubbe.

    Så ge mig alla tips och instruktioner på hur jag gör med äl tester + tempning, snälla :)

  • Meili
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-17 16:14:31 följande:

    Sluta med min nuva ring i november, fick min mens som jag brukar där vid lucia, enligt den appen hade jag då äl 27:e, tänkte inte på symptom då eftersom det var så nytt allt med bebisverkstan. Hade som sagt två dagar med blödningar och i lördags inget och så bara lite på pappret i söndags.


    Jag slutade också med min nuva ring nyligen, i september mer bestämt och fick ingen mens förrän 8 veckor senare. Jag förstod inte att det kunde dröja eller att inte förlita mig på appen för när ÄL skulle inträffa, vilket inte var efter 2 veckor, eftersom mensen kom efter 8 veckor hade jag äl omkring 6 veckor ist vilket jag märkte pga väldigt ÄL likande flytningar och värk.

    Denna månaden har jag endast haft lite värk men inga flytningar och ÄL testen gav inte mycket, mensen är ?sen?. Har förstått att mensen inte hittat tillbaka helt ännu och kommer försöka ligga 2-3 ggr i veckan, inte gå efter app eller testa för mycket ist hålla koll på ÄL flytningar tills mensen blivit mer regelbunden för ÄL tester. Annars lär det bli dyrt haha.

    Förstår hur du känner. Vi vill ha barn omedel bums! Men har ju haft nuva ring i nästan 10 år, måste ge det tid att låta kroppen hitta tillbaka och sen kommer det nog snart. Fick fina tips av några i gruppen om hur tempning funkar så kanske börjar med det. Hoppas att vi båda plussar under 2019!
  • Meili
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-17 22:09:32 följande:
    Jag har bara haft min nuva ring i 4 år, men det är ju det att kroppen ska bli normal efter det. Jag har också vart inne på det med tempning, ska vi prova? Kanske ger osa ett pluusss

    Min sambo har två sen innan, men jag har ju inga så jag vill att det ska ske nu, medans han säger att det blir när det blir

    Ja det är ju tyvärr så, det ställer till det i kroppen mer än man tror när man väl vill få barn. Ja det tycker jag att vi ska göra! :) 


    Åh jag förstår det, min man är också ganska lugn med det hela trots att jag vet att han verkligen vill få barn så säger han som din man. Vi får hålla varandra uppdaterade :)

  • Meili
    Jagerika skrev 2019-01-18 09:36:34 följande:

    Usch vad jobbigt det är att alltid få frågan; när ska ni skaffa barn då? Är väl dax nu?

    Jo britt-Marie, det är dags nu men inte fan behöver du påpeka varje gång ämnet tas upp?!

    Blir så trött på folk ibland...


    Jag håller med! Det är inte okej att fråga andra om sånt, det är så otroligt jobbigt och känsligt för många. Värst är när man får frågan Är du gravid?/Du kanske är gravid? bara för man sagt att man tex är trött, hungrig, sötsugen, ont i magen eller vaaad som helst. 


    Vi har absolut inte försökt länge, vi gifte oss dock för 10 månader sen och bara för det tror folk att det är okej att fråga om barn gång på gång. Måste vara ännu jobbigare för dig? Jag har bett folk att sluta fråga mig, den dagen jag nu lyckas bli gravid så kommer jag tala om det förr eller senare.

  • Meili
    Kissekatten2014 skrev 2019-01-18 10:48:22 följande:
    Fick beställt en termometer via NC idag så få jag väl börja tempa sen när den kommer. Jag känner ju att jag vill ha kroppen som den ska vara, inte att den spökar
    Får också ta och göra det så det blir någon ordning på det hela! :) Jag känner precis samma som dig.
  • Meili
    Jagerika skrev 2019-01-30 06:46:30 följande:

    Bim idag eller i morgon , har inga test hemma men tog ett i måndags på ÄL+12 ( Bim-2). Jag känner mensvärk men inte lika starkt som när mensen ska komma, ömma bröst och det gör ont ibland i bröstvårtorna. Tror ni det är kört för det va negativt i måndags? Borde det inte visa på ÄL+12? Är idag på CD60 utan mens, om man räknar från när mensen kom sist.


    Det finns fortfarande chans om du testade på -2, jag hade tagit ett nytt någon dag efter BIM om jag var du! Håller tummarna.
  • Meili

    Själv fick jag mens för ett par dagar sen, det jobbiga denna gången var att den var försenad samt att jag fick spottings 5 dagar innan mensen kom igång på riktigt så blev lite hoppfull där.

    Men jag slutade ju också med nuva-ring i sep/okt och mensen har inte blivit regelbunden ännu och har fått en ström av hormon obalans sen dess, nuva-ringen blockade nog allt detta tidigare hehe.

    Har beställt fler ÄL-tester, även dem från CB med gubben för jag hade svårt att tyda rfsu. Grattis alla som plussat! Till vi andra, ses i februari tråden.

Svar på tråden Nya BIM januari 2019