Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    Nya BIM januari 2019

    Hej! Jag har följt tråden och läst nästan alla inlägg - jättespännande! Grattis till er som plussat! Nu tänkte jag att det var dags för mig att skriva ett inlägg. Jag och sambon hoppas på att bli gravida med vårt första barn. Vi har försökt sedan september/oktober. Min mens har alltid varit oregelbunden. Under sommaren 2018 blev den heltokig och jag blödde typ varje dag, vecka efter vecka i flera månader. Fick Provera utskrivet och har ätit 10 tabletter per cykel sedan september. Nu kommer mensen hyfsat regelbundet. Har en kort cykel (24-25 dagar). Förväntar mig ägglossning runt 20-21 januari och bim 31 januari eller 1 februari. Lutealfasen är också den kort (9-11 dagar). Jag har en fundering som jag tänkte ni experter kanske kan svara på?! Cirka 3 dagar före positivt äl-test får jag lite bruna flytningar. Kan vara färskt ljusrött blod i också. Flytningarna varar i cirka 3 dagar. Börjar med provera-tabletterna cirka två dagar efter att dessa flytningar kommer. Är det normalt att ha sådana? Har förstått att man kan få sådana flytningar i samband med äl men när jag läst om det verkar det snarare vara efter äl och inte flera dagar före... Funderar på om min kropp inte riktigt är med på noterna. :/

  • KajsaLouise
    zebrans skrev 2019-01-13 22:19:27 följande:

    Hej! Jag har (inte varje ÄL) bruna flytningar några dagar innan ÄL sker. Brukar vara 3 dagar här med. Vad jag förstått ska det inte vara något man ska oroa sig över!! 


    Tack för ditt svar! Då är det säkert i sin ordning då - skönt! :)
  • KajsaLouise

    Gokväll!

    Det här med lutealfas... Har jag fattat det rätt att lutealfasen räknas från dagen efter ägglossning fram till och inklusive den dagen man förväntas få sin mens?

  • KajsaLouise
    Daphodil skrev 2019-01-18 21:48:23 följande:

    Dagen efter ägglossning till dagen innan mens. Första mensdagen tillhör nästa cykels follikulärfas.


    Jojjans skrev 2019-01-18 21:49:07 följande:

    Så tror jag att man räknar. Eller äl-dagen som dag ett, och inte räknar med mensdagen. Mensdagen är ju dag 1 på nästa cykel.. men nu blev jag osäker. Det blir ju iallafall samma antal dagar :)


    Hm... När jag googlat runt har jag ju uppfattat det så som jag skrev, men man får lite olika svar. Undrade mest för att jag har en kort lutealfas och vill veta hur kort. Men jag ska prata med gynekologen tänkte jag. Tack för svaren!
  • KajsaLouise
    Fian89 skrev 2019-01-19 00:10:05 följande:

    Såhär ser det ut i Natural Cycles-appen.


    Då låter det ju som att första mensdagen inkluderas ändå... Det vore bra om det var så!
  • KajsaLouise
    Daphodil skrev 2019-01-19 13:22:49 följande:

    Jag är inte gynekolog men annan typ av läkare, och vet iallafall detta ^^


    Okej! Då så, då tror jag dig även om jag gärna hade velat att det inte var så... ;) Men tack!
  • KajsaLouise
    zebrans skrev 2019-01-27 19:18:53 följande:

    Tempar du efter minst 4 timmars sammanhängande sömn. Och en variation på max -/+2 timmar? Alltså om du brukar tempa klockan 7 är det ok att tempa mellan 5-9. Sätt in tempen under tungan, tryck igång den och ta inte ut den förrän den börjat pipa. Gör du detta så gör du rätt!

    Vad menar du med att det stämmer överens med ditt + i december? Om du fick + på ett ägglossningstest i december var det antagligen felaktigt då det inte ser ut som du fått ägglossning.

    Ja, du kan testa med ett till ägglossningstest redan nu. Visar det starkare än imorse tyder det på en stegning. Visar det svagar har du antingen redan haft ägglossning eller så var det felaktigt. Alternativt inväntar du morgondagens temp och ser om den stiger.


    En fundering till dig som verkar insatt i tempning :) Om man vaknar till efter fler än 4h sömn och somnar om ganska snabbt, blir tempen mindre än fyra timmar senare inte tillförlitlig då?
  • KajsaLouise
    jojjo287 skrev 2019-01-28 07:49:41 följande:

    Jag hade också tyvärr negativt i morse trots massa gravidsymptom som jag inte känt innan. Testade med CB testa tidigt-test. Är på äl+10 och bim-4. Suger! Jag som var så säker denna gången :(


    Så tråkigt! Men det är inte för sent, det var ett tidigt test. Hoppas på ett plus om någon dag!
  • KajsaLouise
    Jagerika skrev 2019-01-28 06:42:58 följande:

    Negativt idag på ÄL+12 eller 13 så mensen kommer nog snart! Vill bara få min mens så vi kan skicka in papper för utredning. Nästa försök blir 13 eller 14, börjar tappa räkningen nu..


    Även om ni försökt länge utan ett plus verkar du, allt som oftast, positiv när du skriver. Det är en väldigt bra egenskap i ett läge som detta! Och det är vad som kommer ta dig till ett plus och en bebis så småningom! Lycka till!
  • KajsaLouise
    Jagerika skrev 2019-01-28 08:27:11 följande:

    Haha tack! :) jag försöker så gott jag kan och ibland kan jag bli lite deppig över hela situationen men samtidigt så tänker jag att det är många som får sitt första barn vid 30 årsåldern och jag har 3 år dit så kanske inte behöver stressa :) jag vill helst bara veta om jag ens KAN bli gravid eller om vi kämpar förgäves. Tycker det ska bli spännande med utredningen så denna gången känner jag att det inte gör nått om det inte är nått, och det tror jag inte att det är denna gången heller. Nu vill jag bara få tillbaka min mens då jag inte fick den förra månaden xD


    Nä du är fortfarande ung. Tänk på mig som är 34 år... Det är illa ;) Jag vill också veta om jag kan få barn. Jag har haft så mkt bekymmer med min mens och aldrig har den varit ens i närheten av regelbunden på egen hand så jag tror inte att jag kan få barn. Jag vill ju inte behöva gå igenom en utredning men hade gärna gjort det, om du förstår vad jag menar.
  • KajsaLouise
    zebrans skrev 2019-01-28 09:29:24 följande:

    Jag brukar inte skriva det som avvikande sålänge jag inte går upp på toa och har svårt att somna om. Alternativt om jag vaknar ca 30-60 min tidigare än inom tidsramen, då tempar jag den tiden istället.


    Ok! Bra att veta - tack! Sen jag började tempa har jag nämligen börjat vakna lite då och då känns det som. Jag som annars sover som bäst på morgontimmarna.
  • KajsaLouise
    Jagerika skrev 2019-01-28 10:01:53 följande:

    Hue länge har du försökt då? För är det inte efter 6 månader som man kan få hjälp om man är över 30 år? :)


    Fian89 skrev 2019-01-28 10:03:58 följande:

    Där jag bor är det ett år om man är under 35.. Över 35 så är det ett halvår.


    Ja, över 35 har jag också läst. Vi har försökt sen september/oktober. Så inte särskilt länge. Bara att kämpa på!
  • KajsaLouise
    Jagerika skrev 2019-01-28 16:17:58 följande:

    Ja okej jag fick för mig att det va efter 30! :)


    Det borde vara det. Händer en massa (dumt) i kroppen efter 30 tycker jag :P
Svar på tråden Nya BIM januari 2019