Inlägg från: Anonym (anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anonym)

    Vilka kunskapsluckor stör ni er mest på hos folk?

    Att inte veta hur man använder sökmotorer innan man sprider uppenbara felaktigheter på sociala medier, kan de dela lär de kunna googla. Train in Vain är bra.

  • Anonym (anonym)

    Att dra alla över en kant är fullständigt ologiskt för när skulle något dras över en kant och vilken kant skulle detta vara, att dra alla över en kam däremot sker dagligen hos frisören vid klippning där alla hårstrån dras över kammen för att klippas lika länga, ursprunget lär dock komma från klippning av får

  • Anonym (anonym)
    Gaskarl skrev 2018-12-04 12:57:23 följande:
    Jag hårddrar det en del, en del av det tycker jag på riktigt.. Visst är det fel att dissa de som bara följer samhällets utveckling.. Men jag anser på riktigt att rent krasst behöver man inte lära sig ngt, pga Google.
    Problemet är ju till viss del att somliga inte ens använder Google när de undrar om det verkligen kan vara så att något är på ett visst sätt utan tror att det är sant för att någon delat det på FB.
    Någon som är riktigt bedrövligt är när människor fyller kommentarsutrymme med ilska över något som står i tidningar utan att ha läst artikeln och inte sällan dessutom inte ens tolkat rubriken rätt
  • Anonym (anonym)
    isolande skrev 2018-12-04 13:30:05 följande:
    Jag stör mig på att folk har så jääääävla mycket åsikter om svenska fängelser utan att någon gång satt sin fot i ett. Gärna i kombination med okunskap kring hur vårt straffsystem är uppbyggt.

    Samtidigt är det ju en kunskapslucka som är svår att fylla eftersom kriminalvården är tämligen sluten i sin verksamhet av förklarliga skäl.

    Men då kan man inta hållningen att man inte vet riktigt hur saker och ting ligger till istället för att vråla om vatten och bröd till de intagna.
    Just angående straff så anser många att fångar har det för bekvämt, helst borde de lida ordentligt med bara tillräckligt med föda för att klara strafftiden det glöms att när straffet är avtjänat ska det inte släppas ut ett fysiskt och psykiskt vrak inte osannolikt med ett stort samhällshat..
  • Anonym (anonym)
    Pope Joan II skrev 2018-12-04 16:21:56 följande:
    Sprang på det här inlägget i morse:

    I nuläget så har vi tyvärr inte speciellt många växter som producerar animaliskt protein...så, skulle jag tvingats att bli vegan så hade jag även tvingats att byta yrkesbana... 

    Det var lite svårsmält.
    Det finns alltså ett antal växter som producerar animaliskt protein
  • Anonym (anonym)
    Pope Joan II skrev 2018-12-04 16:21:56 följande:
    Sprang på det här inlägget i morse:

    I nuläget så har vi tyvärr inte speciellt många växter som producerar animaliskt protein...så, skulle jag tvingats att bli vegan så hade jag även tvingats att byta yrkesbana... 

    Det var lite svårsmält.
    Kan vara någon som tror att de där försöken med att fiskgener i tomater skulle ge tomater med animaliskt protein..
  • Anonym (anonym)

    Om någon inte vet varför det är lite dåligt att ansluta elektriska saker i badrum genom att ta in en skarvsladd från ojordat uttag så blir man lite lätt bekymrad, el+ vatten = dåligt borde man veta som vuxen

  • Anonym (anonym)
    Bananen skrev 2018-12-04 19:01:42 följande:
    Människor som skriver Clash istället för the Clash.
    Fast nog heter de The Clash
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Gomez) skrev 2018-12-05 08:49:17 följande:
    Oj... jag stör mig något fruktansvärt på särskrivningar, i synnerhet när det upprepas igen och igen.
    Jag har också stora problem med särskrivningar så till den milda grad att jag själv sammanskriver mängder med ord som nog kan skrivas som två ord om man ändrar ordföljd se sammanskriver istället för skriver samman.
  • Anonym (anonym)
    sextiotalist skrev 2018-12-05 08:52:36 följande:
    Jag tolkade det som att man sa det med en viss ironi.
    För övrigt så vet min son mycket väl vilka Clash var (men han är väl upplärd hemifrån ;) ).
    Däremot så måste jag nog påstå att många unga är mer medvetna om musiken från 80-talet än vad vi var i samma ålder om musik som var 20 år gammal då. Och även om man ser det från andra hållet. Vi äldre är nog mer kunnig om den musik som våra ungdomar gillar än vad våra föräldrar var.
    Jag kanske inte kan nämna band, men däremot så känner jag absolut igen många hits när jag hör dom. Är för övrigt dålig på band och musiker generellt, men låtarna känner jag igen, så nej, jag skulle inte kunna nämna många band, men det kunde jag inte då heller. Troligen lite mer procentuellt (eftersom det var färre band på den tiden som var kända) än idag.

    Så jag är rätt säker på att det är fler 80-talister och 90-talister som känner till bandet Clash, än vi 60-talister kände till sångare från 40-talet, när vi var i samma ålder.
    Vi 60-talister hade inte tillgång till musik på samma sätt som dagens generationer har eftersom det inte fanns mängder med radiokanaler som spelande olika genrer från mängder med årtionden, nu finns det rockkanaler som kör musik från 50-talet och framåt och diverse andra kanaler som tar upp blues, jazz osv,
    Nog har The Clash, Pink Floyd, Led Zeppelin, Queen mfl .gjort  musik som påverkat utvecklingen precis som de påverkats av tidigare musiker
Svar på tråden Vilka kunskapsluckor stör ni er mest på hos folk?