Inlägg från: Zirkon |Visa alla inlägg
  • Zirkon

    BF augusti 2019 - stannar på FL

    Hej, jag är gärna med här, bf 9/8. Andra barnet :)

  • Zirkon

    Jag kan berätta lite mer om mig själv, var lite stressad imorse när jag hoppa in :p

    Jag är 30 år, min dotter är snart 9. Inte samma pappa till båda. Det var inte planerat men den värsta chocken har lagt sig och nu längtar jag till augusti :)

    Var in på ultraljud förra veckan men det var lite för tidigt och jag vart även tillbaka flyttad en vecka, så jag ska in på ett till ul den 18de, men det har jag inget emot :) vi tog inte reda på könet men efteråt så berättade pojkvännen att han vill veta kön nu, så jag vet inte om vi ska fråga nästa gång. Jag vill ju gärna ha en överraskning :D

    Men jag minns när jag väntade dottern hur nyfiken jag var på att veta könet, så funderar på att fråga nästa gång iaf, eftersom det är första för min pojkvän :)

  • Zirkon

    Jag har också gått in i vecka 19 idag :) men känner inte bebisen, tror att jag känner ibland men är inte helt säker. Jag har moderkakan i framvägg precis som sist.

    Har hämtat ut massa babyboxar nu, har bara två kvar :) från alla tre apotek, babyproffsen, goboken och inväntar den från pampers. Har jag glömt någon? :) vart dock lite besviken på den från goboken, jag beställde online och det stod inget om någon kostnad. Men någon vecka efter jag beställde så får jag mail med faktura för frakt, och att jag är premumenant så jag var tvungen att avboka det..

  • Zirkon
    Anonym (orolig) skrev 2019-03-12 14:35:23 följande:

    Vilka bra tips, vilka är de tre apoteken, har hittat att man kan beställa från apoteket hjärtat och apoteksgruppen (där står det dock att man inte kan beställa nu) vilket är det tredje du menar?


    Lloyds apotek och vanliga apoteket (vanliga apoteket så måste man bli medlem och så är det bara att gå in och fråga efter en box.)
  • Zirkon
    Emmsis1990 skrev 2019-03-16 11:17:04 följande:

    Hade mitt Rul i tisdags och allt såg bra ut ????

    Var så nyfiken på kön så frågade och fick veta att det är en pojke.

    I veckan berättade jag för flera andra att jag är gravid. Har tidigare bara sagt till nära vänner, familj och kollegor.

    Har kommit in i en lyckobubbla! Sådär känslosam och bara glad.


    Grattis till pojken :) vad kul att börja berätta för alla :)

    Jag har rul på måndag och efter det kommer jag våga berätta för omgivningen :) har gjort som du och bara berättat för dom närmsta.
  • Zirkon
    Emmsis1990 skrev 2019-03-16 12:19:28 följande:

    Härligt :) så spännande :) ska ni ta reda på kön?


    Jag vill inte veta men det vill pojkvännen :p så funderar på att be bm skriva ner på en lapp så får jag hoppas att killen inte råkar avslöja :)
  • Zirkon
    authentic skrev 2019-03-17 08:41:01 följande:

    Läser att flera av er varit iväg på ert RUL och att det gått bra. Samtidigt är det fler av er som känner rörelser redan.

    Själv är jag sååååå nervös just nu inför mitt RUL som är i morgon. Har haft mardrömmar om att bebisen dött efter kuben och jag tror att avsaknaden av sparkar spär på det hela.


    Jag känner samma oro inför imorgon, jag har känt rörelser men dom senaste dagarna knappt några alls och när jag har känt något så är jag inte helt 100 att det är bebis. Kommer vara så nervös imorgon :(
  • Zirkon
    authentic skrev 2019-03-17 13:54:29 följande:

    Jag kom på sen idag att jag ju har en doppler så jag tog fram den och lyckades hitta hjärtljud så nu känns allting mycket bättre. Nu är det bara oron över att alla organ inte ska ha utvecklats som de ska som kvarstår tills i morgon. Man skrev verkligen upp sig på ett livslångt oroande när jag blev gravid hahaha


    Åh skönt att höra hjärtljuden :) ja oron går nog aldrig över, har en dotter på 8 år och jag känner fortfarande oro för att något ska hända henne! Nu vill jag bara somna så det blir imorgon snart! Lycka till på ditt rul :)
  • Zirkon

    Hej, nu har jag äntligen varit på rul och allt såg bra ut :D en sån lättnad, och det verkar bli en till tjej! :D men bm var bara 80% säker. Så blir spännande, min pojkvän var ju också en "tjej" tills han kom ut hehe :) vore lite komiskt om det vart så.

  • Zirkon
    authentic skrev 2019-03-18 18:35:14 följande:

    Åhh vad kul att allting gick bra, vilken lycka :) och precis som för dig så gick de hur bra som helst för mig också, en livlig liten tjej i precis rätt storlek växer där inne :)

    Vi har fått tjej på både NIPT test och nu på RUL och de var väldigt tydligt, ingen pung eller snopp där inte.


    Vad skönt att höra att det gick bra för dig med :)
  • Zirkon
    Anonym (orolig) skrev 2019-03-19 08:50:18 följande:

    Grattis till alla fina besked på RUL, så skönt att få höra att allt är bra :) 

    Mitt RUL har vi 5 april, börjar känna lite oro nu.  Känner verkligen inga fosterrörelser alls än :/ Med första kände jag fladder i vecka 17, ganska mycket.. men känner absolut ingenting nu. Försöker klämma-/trycka och dricka kallt vatten men nej inte det minsta känner jag. har ni börjat känna något? 


    Jag har också varit orolig för att bebis inte rört sig. Ibland känner jag något men är inte helt säker. Men jag har moderkakan i framvägg så kan bero på det, kanske du har det med? Försök att inte oroa dig iaf, helt normalt att inte känna något än, och ja jag vet lättare sagt än gjort :D
  • Zirkon
    Eureka skrev 2019-03-19 13:03:59 följande:

    Då var mitt RUL också avklarat. Allt såg fint ut. Moderkaka i framvägg vilket förvånade mig då jag känt rörelser så tidigt dennna gång, började smått i v 15-16. En busig krabat kanske, haha. Det var lite svårt att se och BM kollade många gånger. Sa att hon inte vågade garantera men skulle tippa på tjej till iaf 80%, vågar man lita på det tro eller vad är era erfarenheter?


    Min bm sa samma så ska bli intressant att se om det stämmer :D
    Anonym (Snart fyra) skrev 2019-03-19 14:28:48 följande:

    Vad härligt att läsa om allas RUL. Idag har vi haft vårt och en sprattlig tjej fick vi se. Allt såg bra ut och hon bökar omkring som bara den:). Så mysigt att känna. Själv mår jag tyvärr fortfarande illa men kräks bara på morgonen nu:)


    Men din stackare "bara på morgonen" :( hoppas att det går över helt för dig snart!
  • Zirkon
    Anonym (Snart fyra) skrev 2019-04-08 10:18:51 följande:

    Jag har en vaginal förlossnibg och 2 snitt i bagaget och denna gång blir det snitt igen. I och med att första förlossningen slutate med en förlossningsskada, har snitten varit planerade. Ca 7-10 dagar innan bf. Det gick lugnt och smidigt till. Båda barnen är födda runt lunchtid och redan på kvällen var jag uppe. Självklart fick jag smärtlindring och andra gången kunde jag trappa ner i rask takt. Denna gången hoppas jag att det blir lika smidigt. Är i v 23 nu och v 25 kommer remiss till sjukhuset skickas. De säger upp till2 v innan bf så vi får se:). Längtar så efter lilltjejen.

    Är det någon mer som lider av en hemsk halsbränna?


    Jag kommer att försöka få beviljat snitt på grund av rädsla som vart mycket värre efter förlossningen med min dotter. Och det jag oroar mig mest för med snitt är amningen. Har du erfarenhet av det? Om du ville amma, vart det några problem med det efter snitt?

    Jag har också börjat få halsbränna, inte olidligt mycket än. Min förra graviditet var jag tvungen att ta losec. Jag hoppas att jag slipper det den här gången! :)
  • Zirkon
    Aw920 skrev 2019-04-08 11:09:40 följande:

    Jag har snittats två gånger. Har helammat båda barnen och det har funkat perfekt från start, inga som helst problem :)


    Okej vad skönt att det har funkat. Var du tvungen att ta några table för att få igång mjölken?
  • Zirkon

    Tack för era svar angående snitt :) idag ringde en bm från klara mottagningen och jag fick en tid för ett första samtal ang snitt. Håller tummarna att det går vägen :)

  • Zirkon
    Akira Öken skrev 2019-04-14 11:16:03 följande:

    Hej på er! Hoppas att det går bra att en till hoppar in i tråden även fast vi ska har kommit ganska långt! Vore roligt att dela resan med några som ska få barn ungefär samtidigt!

    Jag är 37 och vi har försökt sedan 2015 och hunnit med 6 hela ivf-behandlingsr och lika många återföringar. Nu är jag gravid i vecka 22 och beräknad förlossning är 20 augusti! Overkligt!


    Vilken lång resa du har gjort! Grattis till graviditeten :D och välkommen till tråden :)
Svar på tråden BF augusti 2019 - stannar på FL