Inlägg från: Flash Gordon |Visa alla inlägg
  • Flash Gordon

    Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan

    Anonym (Nja) skrev 2018-12-06 15:29:07 följande:
    Nja, i SVT:s "Bästa dieten" var vegandiet verkligen inte den bästa. Om jag försöker livnära mig på rapsolja äter jag vegansk, men inte nyttigt och alltså är vegankost inte nyttig per se.

    I Vetenskapens värld kom man fram till att det bästa är veghetarisk kost med inslag av kött.
    Ja, eftersom vi biologiskt är allätare och behöver bäggedera.

    Veganism är bara för den som vill göra det till en etisk grej. Allt annat kan man hantera genom att bli "vegetarian".
  • Flash Gordon
    bullen1984 skrev 2018-12-07 08:50:26 följande:
    Absolut gör jag det! Naturligt är inte alltid bäst, speciellt om det spar på miljö och djurens lidande. Och hur "naturligt" är det att frakta kött från andra länder på olika sätt, och all deras mat som ska fram är heller inte så "naturlig" 
    Du har ett stenålderstänk. 
    Passar ju bra eftersom att vi rent biologiskt fortfarande är stenåldersmänniskor.
  • Flash Gordon
    bullen1984 skrev 2018-12-07 09:12:08 följande:
    Vi lever inte som stenåldersmänniskor, och utveckligen har gått framåt, Idag klarar vi oss utan att plåga djur för att överleva, så jag förstår inte ditt resonemang, Animaliskt protein ökar risken för cancer. 
    www.svd.se/kott-fyrdubblar-cancerrisk 
    Finns endel forskning på det. Tycker det säger endel om att kött inte är bra för oss. 
    Din kropp har inte utvecklats sedan stenåldern. Den behöver fortfarande samma föda.
  • Flash Gordon
    bullen1984 skrev 2018-12-07 09:12:08 följande:
     Animaliskt protein ökar risken för cancer. 
    www.svd.se/kott-fyrdubblar-cancerrisk 
    Finns endel forskning på det. Tycker det säger endel om att kött inte är bra för oss. 
    Du argumenterar uselt.

    Lägger in random artikel utan att ha läst och förstått den (vad det verkar) och säger att "Animaliskt protein ökar risken för cancer."

    Artikeln talar om överkonsumtion av animaliskt protein och den talar bara om "kött och mejerivaror" och detta utan att definiera vilket sorts kött.

    Artikeln innehåller dessutom uppgifter om att efter 65 är det precis tvärtom och den specar också att om man äter fisk så minskar istället risken eller till och med suddas ut helt.
  • Flash Gordon
    bullen1984 skrev 2018-12-07 09:49:46 följande:
    Varför skulle det vara ohälsosamt att äta vegansk? 
    Bland annat av den väldigt enkla andningen att du inte får i dig allt du behöver med vegansk kost.

    En i huvudsak vegetarisk kost, med inslag av animalier, det fungerar utmärkt. 
  • Flash Gordon
    Anonym (övertygad!) skrev 2018-12-07 12:24:20 följande:
    Vi tar cyanokobolamin eller metylkobolamin hela familjen. Detta tas upp lättast.
    Det är detta de som äter animalier får i sig, fast först då det gått hela vägen in och igenom ett djur, tex i köttet el mjölken. Det injiceras i t ex nötdjuren då de annars också får brist nuför tiden. det är ju ett ämne som bildas av bakterier i jord.
    Ja, B12 bildas av bakterier - och det är ungefär där de kommersiella tillverkarna av "bakteriellt B12" (i brist på bättre ord) brukar stoppa informationsflödet: "B12 framställt av baktierer som vi odlat". 

    Att de normalt sett tar de där bakterierna från djur i förstaläget är inget de lyfter fram.

    Men så länge ni inte gått på myten om Spiruina och andra alger som B12-givare så ...
  • Flash Gordon
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-07 23:46:55 följande:
    Hur det påverkar våra kroppar och vår hälsa står inte där. Det har vi alla fantastiska läkare runt om i världen som forskat vidare om och som kan tala om för oss. De som efter många år har tillräckligt bra egen ekonomi kan nu tala om att kött, fisk, mejerier, fågel och ägg i verkligheten inte alls främjar vår hälsa utan det gör oss sjukare. Det är skrämmande att höra dem berätta sanningen. Du får tro att allt det där är nyttigt men efter att jag har hört dem och läst på väldigt mycket så inser jag att vi har blivit lurade och fortfarande blir lurade.
    Av ren nyfikenhet på dessa rapporter du talar om: kan du namnge eller länka till en enda sådan rapport som påstår det ju skrev här?
  • Flash Gordon
    Anonym (Ny Vegan) skrev 2018-12-07 18:07:29 följande:
    Jag har aldrig sagt att kött inte skulle vara näringsrikt. En person som läst grundskola, vilket där svenska ingår borde kunnat...bla bla bla...Flört

    Jag kan faktist hålla med att en liten den kött i kosten inte skulle vara särskilt farligt. Nyttigt till och med? Kanske...

    MEN, studie efter studier visar att medel Svensson äter för mycket kött och att det inte är bra. Till exempel så skriver World Health Organization om just det (se min link sen tidigare). Om du har lite engelska i din grundutbilding så borde det inte vara några problem att läsa... Tungan ute

    Just nu så är ca 50% av svenskar i åldrarna 1684 år överviktiga eller feta. Ja nu kan vi skylla mycket på chips och godis men det går lite djupare än så.

    Angående hälsan så finns det också mycket studier på att just kött ökar risken för cancer och diabetes, bara för att nämna några få sjukdomar.

    www.medicalnewstoday.com/articles/320047.php

    With this in mind, rather than asking, "Should we eat meat?" we should probably be asking, "Is there a safe level of meat?" and, "Which types are worst?" In short, we can split meat into four types: white, red, processed, and fish.


    Fish and white meat are roundly considered fairly healthful as long as you aren't deep frying them or wrapping them in bacon. For red meat and processed meats, though, it's the reverse.


    Red and processed meats are associated with colon cancer and heart disease. The majority of studies conclude that eating more of this meat is a bad idea. But how much is too much, and what levels are safe, are harder to quantify.


    Dr. William Kormos, editor in chief of Harvard Men's Health Watch, writes, "As for how much meat consumption is 'safe,' many studies show a small rise in the risk of disease at levels of 50100 grams (1.83.5 ounces) of red meat consumed daily."


    Nä, "kött" ökar inte risken för cancer.

    En ÖVERkonsumtion av rött kött och (framförallt) charkprodukter kan m-ö-j-l-i-g-e-n kopplas till en n-å-g-o-t ökad risk för tarmcancer.

    Och då tror man att det är nitriter och liknande i charkprodukterna som är den verkliga boven i dramat.
  • Flash Gordon
    Anonym (Allätare) skrev 2018-12-08 17:51:18 följande:
    Jag är inte vegan och det bar inte mej du frågade men det är ju rätt välkänt så jag bjuder på länk till WHO som reder ut begreppen.
    www.who.int/features/qa/cancer-red-meat/en/
    Nä.

    Fel.

    Det där är inte det som signaturen påstod.

    Det här påstods: "kan nu tala om att kött, fisk, mejerier, fågel och ägg i verkligheten inte alls främjar vår hälsa utan det gör oss sjukare."

    Jag efterfrågar alltså studier som visar att ALLT detta, i vilka mängder som helst, inte gynnar vår hälsa utan FÖRSÄMRAR den.
  • Flash Gordon
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-09 18:21:01 följande:
    "... John Ioannidis, MD, chairman of disease prevention at Stanford University told The New York Times. Dariush Mozaffarian, MD, dean of the School of Nutrition Science and Policy at Tufts University told NPR that while theres not enough evidence to give specific amounts of meat that are safe to eat, his general recommendations are no more than one to two servings per month of processed meats, and no more than one to two servings per week of unprocessed meat.

    Fel av dig med andra ord. Det finns även gott om studier som säger att vi absolut inte ska äta animalier om vi vill ha en bättre chans till att leva ett friskt och längre liv. Det är däremot många som är livrädda för att överge ätandet av djur och därför är det bättre att ge rådet att man ska dra ner rejält på konsumtionen. 3n till två måltider med kött per vecka är betydligt mindre än vad de flesta äter. Samma med charkprodukter, de flesta äter det oftare än en till två gånger i månaden.
    Jag fetar och understryker det viktiga i det du själv lägger in.

    Till och med din egen källa säger att man kan äta "meat" 1-2 gånger i veckan.

    Och då definierar din källa inte ens "meat". 
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-09 18:32:13 följande:
    De finns. Men folk vill inte höra talas om att vegankost är bättre. Ta det i mindre steg och öka intaget av frukt och grönsaker samt övriga vegetabilier så kommer du att ge din kropp en bättre chans till en god hälsa länge än om du fortsätter att stoppa i dig djur och deras ägg och mjölk var och varannan måltid. Jag vill inte skrämma bort människor utan jag vill bara sprida kunskap så att fler kan fatta kloka beslut.
    www.telegraph.co.uk/science/2018/04/26/third-.../
    Nä, de finns inte. Garanterat.

    Jag bettar en hundring till Frälsningarméns gryta att du inte hittar en normal, vetenskapligt publicerad studie som visar att exempelvis fisk, ALL fisk i ALLA kvantiteter, är skadligt för hälsan.

    Taget?
  • Flash Gordon
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-10 11:38:42 följande:
    Skänk hundringen till Bris. Kolla på den här videon när du har tid.


    " target="_blank">

    Mitt bett, jag väljer mottagare. Antar du vadet?
    .

    Om du inom en vecka från nu lyckas visa på en normal, vetenskapligt publicerad studie som visar att exempelvis fisk, ALL fisk i ALLA kvantiteter, är skadligt för hälsan så skänker jag en hundring.

    Om du inte lyckas så skänker du en hundring. OK?!

    .
    Jag kan vara schysst - du kan få ge till Bris om du tror på dem.

    Taget?
  • Flash Gordon
    EnAnonumius skrev 2018-12-10 17:40:21 följande:
    Läste du själv vad som stod i videobeskrivningen, du vet den lilla texten som står under videon?

    Jag citera  från video beskrvningen;

    "Passionate believers in whole food plant based diets, no chemicals, minimal pharmaceutical drugs, no GMO's. Fighting to stop climate change and extinction."
    (slut citat)

    Snacka om att det är framtaget från veganlobbyn. smile2.gifsmile2.gifsmile2.gifsmile2.gifsmile2.gif

    Och det ser ju särskilt trovärdigt ut att snacka för  hälsosam "vegan föda" med folk som ser ut som bara skinn och ben, (synnerhet kvinnan i lilla) i kroppen. 

    Jo jo.. Du har verkligen övertygat mig att bli vegan, för man vill ju verkligen se ut som ett vandrande skelett med skinn, det är ju så hälsosamt att vara direkt underviktig... Drömmer
    Framförallt säger panelsamtalet i videon ingenting om påståendet att:

    "... kött, fisk, mejerier, fågel och ägg i verkligheten inte alls främjar vår hälsa utan det gör oss sjukare."

    Som TS påstår. 
  • Flash Gordon

    Dessutom är de ute och seglar när de talar om att "västerländsk livsstil ligger bakom u-ländernas diabetes".

    Ett av jordens värst diabetes-drabbade länder är Sri Lanka. Det beror till stor del på deras konsumtion av ris, vitt ris.

    www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4673754/

    "Rice is the principal staple of the Sri Lankan diet and other carbohydrates are consumed in lesser quantities. The high consumption of white rice is thought to increase the incidence and prevalence of diabetes [4]. A recent meta-analysis has shown an association between white rice consumption (with a high glycaemic index) and prevalence of diabetes in Asian populations [5].

    .
    Riskonsumtion i Asien har väldigt lite med "västerländsk livsstil" att göra.


  • Flash Gordon
    Anonym (Fakta) skrev 2018-12-11 09:40:48 följande:
    Vilken dålig undersökning. Det hade varit önskvärt att de hade kollat på olika kolhydrater och inte klumpa ihop alla som samma sak. Som de själva säger så behövs mer forskning för de vet inte vad de egentligen har fått för resultat. Men den västerländska livsstilen med dålig snabbmat och lite rörelse har orsakat problem runt om i världen. Okinawa är ett skrämmande exempel på det.
    Ja men precis.

    Vetenskapliga undersökningar, peer-reviwed, publicerade från ansedda universitet i ansedda vetenskapliga tidskrifter: det är "dåliga undersökningar" det.

    Jodå ...

    {#emotions_dlg.djavulsk}

    Det är för övrigt den nivån på undersökning du behöver prestera om du antar vadet jag förslog.

    Antar du vadet?
  • Flash Gordon
    Anonym (Ny Vegan) skrev 2018-12-12 21:31:39 följande:
    Människan delar ca 98-99% av vår DNA med både schimpans och gorilla.

    Deras diet består till 97% av vegerarisk föda. Schimpanserna äter ibland rent kött men det går sällan over 3% av deras dagliga föda.

    Gorillan äter inget kött men äter gärna myror och termiter.

    Men nu har ju varken schimpansen eller gorillan någon egen studier att luta sig mot så dom har ju natruligtvis fel! Dom borde genast äta mer kött så dom lever längre... Tomte Hahaha

    Källa på det? Den borde en 5-åring kunna Googla sig till... Flört
    Våra tarmsystem skiljer sig åt.

    Apornas system är designade för att kunna hantera den typ av växtbaserad föda de äter. Vårt är inte det.

    Och vad tror du myror och termiter räknas som: animalier eller växter?

    .
    Faktum är dock att även människan förmodligen skulle kunna klara sig bra på en diet med 97% växter och 3% animalier, men då är man ju inte vegan.
  • Flash Gordon
    Anonym (Ny Vegan) skrev 2018-12-13 17:25:47 följande:
    Att jag nämnde myror och termiter var för att visa att dom inte ens äter rött kött.

    Men jag håller med dig Flash Gordon, att hade människan hållit sig till en diet med 97 / 3% så hade hade det nog inte varit något problem. Sen om man kallar det för vegan eller inte spelar mindre roll.

    Dock ska jag erkänna att jag kallar mig inte "vegan" bland folk, utan frågar någon mig så säger jag bara att jag försöker underviker kött och mejeriprodukter.

    Som ett exempel skulle jag inte ha några problem om du grillade en flintastek bredvid min majskolv. Lite fett stänk kan jag tåla.

    Dock känns det som ordet "vegan" har blivit lika infekterat som order "feminist"... Så jag kan förstår att folk blir arga på just veganer, précis som folk fortfarande blir arga att man inte får röka var som helst.

    Lite "jag sköter mitt och du sköter ditt" mentalitet.
    Schimpanser äter däremot kött som en del av sitt naturliga födointag. Precis som oss är de omnivorer. Allätare. 

    Gorillor får i sig de nödvändiga näringsämnena som kommer ur animalier via insekter och myror.

    .
    Det är bara titta här i tråden, från TS och framåt, hur veganerna beter sig och argumenterar. Där hr du svaret på varför "vegan" har samma status som "feminist"
  • Flash Gordon
    Anonym (du är lurad) skrev 2018-12-14 18:03:17 följande:
    Feminismen har bra status och vore det inte för den så skulle kvinnor fortfarande inte ha rösträtt. Före 1965 var det inte brottsligt får en äkta man att våldta sin fru. Jag tackar feminismen för att mitt liv är så mycket bättre idag än på 60-talet. Men det är lång väg kvar, eftersom världen är full av Flash Gordons. 
    Som EnAnonumius redan skrivit till dig: här kommer du och bevisar precis detta.
Svar på tråden Vill du vara frisk och leva länge ska du bli vegan