Inlägg från: Anonym (veteran) |Visa alla inlägg
  • Anonym (veteran)

    Behöver råd i egenskap av förälder till ett barn som mobbar

    BroBroBreja skrev 2019-02-13 16:27:08 följande:

    Nu har det gått två månader och vår dotter har flyttat upp en årskurs och det passar henne jättebra! Hon har inte haft något utbrott på hela terminen (peppar peppar)

    Innan jul var en jobbig period. Pojkens pappa gjorde en orosanmälan till Soc för vår dotter där han angav att ?L har nog en sjukdom som gör henne så arg? och att det troligtvis beror på hemförhållandena. Dessutom polisanmälde han vår dotter. (Behöver jag nämna att allt lades ner på studs)

    Deras son är fortfarande inte i skolan trots att det är en månad sedan vår dotter bytt klass. Vi misstänker att nåt annat ligger bakom.


    Det är väl självklart att pappan orosanmälde så som er dotter höll på!
    Och att polisanmäla barn är inte ovanligt. Dessa anmälningar läggs alltid ner och skickas vidare till soc. Inget konstigt det heller.
    BroBroBreja skrev 2019-02-13 22:27:56 följande:

    Ja, han är det enda barnet. Det har kommit fram att pojken sagt till vår dotter att han skulle skära halsen av vår hund. (Vår dotters allra bästa vän) Just detta uttalandet kan vara det som triggat igång hela alltet.

    Dessutom har några killar i klassen varit elaka mot pojken (vår dotter ej inblandad i detta) så jag tror att det är många faktorer som spelar in. Detta har vi fått reda på i efterhand och kan ju vara förklaringen att han inte är i skolan även nu när vår dotter inte är kvar i klassen.

    Sen måste jag tillägga att trots att hon bytt klass så är inte allt guld och gröna skogar, hon kämpar fortfarande med det sociala. Svårt att komma in i en klass där det redan finns olika kompiskonstellationer.

    Vi kommer nog inte kunna lösa det hela med pojkens föräldrar eftersom de valde att bemöta vår utsträckta hand med en polisanmälan och socanmälan. (Vem anmäler ens ett barn som inte är straffmyndigt?!)



    "Nu har det kommit fram"? Hur då? Efterhandskonstruktion?
    Och sen skyller vi p ett par andra pojkar, såklart.

    "kämpar med det sociala"?

    Nej, ni kommer inte kunna "lösa" (vad?) med pojkens föräldrar. Vad, exakt, är det du vill lösa? Att er dotter är en mobbare?
    Det gjorde helt rätt med båda anmälningarna.
    Och som sagt är det inte ovanligt att polisanmäla barn, ibland görs det för att få mer styrka i anmälan. Istället för att bara anmäla grova saker till soc.En polisanmälan tar mer på allvar.

    Ni borde se till att få ordning på er dotter istället för att skylla ifrån er!
  • Anonym (veteran)
    BroBroBreja skrev 2019-02-13 22:54:14 följande:

    Haha, det var ju ett konstruktivt svar. Tack för att subtil dig tid.

    ?Få ordning på er dotter? Jo, tack, vi jobbar på som fan ska du veta. Tar emot all hjälp vi kan få både från skola och BUP så detta är inget vi sopar under mattan.

    Känner ju andra föräldrar i klassen som berättat om de andra killarna så detta är ingen efterkonstruktion.

    Hade du nån fråga ang ?kämpar med det sociala??


    Kort hånfullt svar på en konstruktiv kommentar, fylld med vetskap och erfarenhet.

    Med det så framgår det tydligt varför er dotter är en mobbare.

    Jag vet vad jag pratar om. Vet du? (Angående polisanmälningar av barn t ex. Fast nej, det vet du ju uppenbart inte)
Svar på tråden Behöver råd i egenskap av förälder till ett barn som mobbar