• FruW85

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Vi hoppas också på en liten bebis i år. Försöker för fullt sedan ett MA i december. Har tempat och hållit koll på symtom, men min kropp är så ur fas så jag vågar inte lita på så mycket för tillfället. Det är med andra ord en jättelång, otålig väntan på en mens som förhoppningsvis inte kommer dyka upp. :)


  • FruW85
    Doftljuset skrev 2019-01-12 16:45:38 följande:

    6 kompis paret som ringde idag och berättade att dom väntar barn. Jag blev så klart jätte glad och helt tårögd men klumpen kom i magen. Alla får verkligen barn just nu utom jag. Känner mig så himla hemsk som får dessa känslor. 


    Jag blir ju genuint glad för deras skull, och älskar barn, varje liv är helt fantastiskt men jag blir så utom mig av ledsamhet för mig själv. Min sambo tröstar och ger kärlek, kan liksom inte förklara vad som sker. Så blir jag mer ledsen för man ska va så positiv i kroppen jämt också säger alla. Man får absolut inte känna stress...För då påverkas kroppen och man kan inte bli gravid då.... Har ni upplevt detta? Känner mig som en sån hemsk vän. 

    Nu har jag skickat efter clearblue monitdor och kör stenhårt på ÄL. Tar rosenrot,folsyra, olika vitaminer. Hoppas kroppen vill ge med sig. Hur gör alla med sexet runt ÄL? Vi har kört varannan  dag sen mens ungefär och tänkte slå på varje dag nu i fertila dagarna. 


    Jag förstår dina känslor, jag känner samma sak och jag tror det är helt naturligt. Klart man är glad för andra, men det tar ju inte bort alla negativa känslorna för det. 

    Jag har också hört det där om stress, men jag vet inte. Med tanke på hur stressade folk är idag så borde ju ingen bli gravid i så fall? Jag tänker så att det nog är värre att fundera för mycket kring det än att faktiskt vara lite stressad. Sedan är det ju klart bäst att hela tiden må toppenbra och sköta allt i livet helt perfekt, men vem har ett sådant liv?

    Jag vet inte riktigt när jag har haft/ska ha äl, så vi har kört varje till varannan dag sedan jag slutade blöda.. Efter lite googling så verkar det inte spela SÅ stor roll om man kör varje eller varannan men jag hade gärna velat prickat in varje kring äl, bara för att det känns bättre hehe..
  • FruW85
    Doftljuset skrev 2019-01-22 08:29:32 följande:

    Jag siktar nog in mig på nästa månad ( vill säga om det inte håller på nåt ske i kroppen). Vi har ju haft massa sex, mannen tappade stinget runt äl dock så vi missade drygt 2 dagar. Kan va dom som är värdefulla eller inte, samtidigt som jag hade inte mer än en blinkande smiley. Är det någon som vet om man ska registrerande blinkande smiley i NC som, positivt ÄL- test? Blir jätte många dagar o NC fick någon form av kris haha

    Lyckats dribbla bort mig räkning bland äl, stickor och monitorer. Tempen har i alla fall höjts nu så tror jag hade ÄL i helgen någon gång... Nu har jag som mensvärk så tror det liksom gått över i nästa skede... Jag drömmer om ÄL sekret så tror det är dags lugna ner sig lite haha....

    Det glädjer mig se att några lyckats och vi andra kämpar vidare <3 


    Hög igenkänningsfaktor på det där haha
  • FruW85
    Doftljuset skrev 2019-01-22 10:23:31 följande:

    Blir man klok elläh haha nej. 

    Ja visst man kan släppa allt så kommer det bara, men å andra sidan så varför har inte jag blivit gravid under alla år jag haft oskyddat sex? Kanske aldrig haft sex under äl innan, eller liksom känns som att ha lite koll skadar väl inte? Annars kanske man missar chanserna flera månader på raken istället för kanske ge det liten chans.  ( Har faktiskt gjort en abort, så stämmer kroppen fortfarande så har min kropp faktistk lyckats förr). 

    Man blir lätt galen, mellan varven skrattar jag åt det också. Blir så besatt liksom


    Hur går det för dig?


    Ja men precis! Många säger att "slappna av och tänk på annat så kommer det när kroppen är redo!" och att stress gör det svårare. Jag tror som du att det är så lätt att missa äl om "man bara kör på"..för rent krasst så är det ju väldigt få dagar man faktiskt kan bli gravid.. Och skulle stress vara en så stor faktor så skulle väl ingen bli gravid idag med tanke på hur stressade folk är? Nej, lite koll är nog bra att ha ändå :) Jag blev trots allt gravid första månaden jag tempade :)

    Haha ja..jag är så jäkla glad över att jag kan ventilera sånt här på forum, för jag märker ju att min man inte alls fattar "hysterin" och håller på att bli knäpp på mig haha.

    Är på äl+ 15 (eller äl+11 beroende på vilken app jag ska tro på) .. Hade en liten dipp i morse och fick lite panik, men kollar jag "chart overlay" på FF så ser det ändå helt okej ut. Det är ju dock lättare att vara pessimistisk än hoppfull.. (Hade ett ma i dec så vågar inte hoppas på att det faktiskt går vägen på första försöket nu..) Lite smått jobbiga dagar nu i väntan på att testa (eller att mensen ska komma) Tiden går ju bara långsammare och långsammare ju närmre bim man kommer..
  • FruW85
    Anonym (E) skrev 2019-01-22 11:27:06 följande:
    Hög igenkänningsfaktor som sagt ;) haha, denna mani. Men jag hade varit bra mycket mer stressad utan tempning och tester, sen känns det på nåt sätt som att man har nåt annat att tänka på när man håller på med allt. Jag känner mig lugnare när jag kan titta på en graf och se hur jag ligger till och att se att då och då kommer nog ägglossning. Tror inte att den stressen kring ägglossning vi har är jätteskadlig. Stressen du har i kroppen vid depression och utmattningssyndrom däremot har nog en stor påverkan. Och som ni sagt, alla är stressade idag och folk blir gravida ändå :)

    Vi får försöka slappna av och varva ner efter ägglossning när det ändå är ?för sent? att påverka något.

    Och den här tråden är guld värd, kan inte dela med mig av allt med min sambo, han blir jättestressad om jag säger att jag är mest fertil just nu. Då blir det inget alls, istället låser det sig helt. Då blir jag stressad när man missar chansen.
    Ja, jag håller med dig. Jag gillar dessutom att sitta och pilla med statistik och sånt så det är rätt intressant att nörda ner sig i det :P Enda gången det inte är kul är när tempen börjar dippa innan mens...... hehe

    Åh, den är jobbig ..det gäller att vara lite diskret då =/
    Doftljuset skrev 2019-01-22 11:55:23 följande:

    Det är sant. Jag har ju varit sjukskriven för utmattning så det har nog gjort att min kropp fokuserat på annat. Tror inte man ska haka upp sig för mycket på "fel".

    Min kille har dock berättat att han blir stressad för han blir stressad av att det kanske är fel på honom. Det har inte jag riktigt reflexterat över, men så kan det absolut vara.( Nu tror jag ju kanske inte att det är nåt fel på någon av oss).  Det är så synd att alla kvinnor ofta får stressen,frågorna och allt där till för it takes two to tango! Fast ändå lite koll bör man ha ja, försök skriv ner på ett papper ÄL+2, vad är spotting, vad heter faserna i en menscykel, BIM - 2 osv? Känns inte riktigt som männen har full koll, om det är ett prov för oss är det utomjordisk vetenskap för dom att lösa.

    Instämmer! Går in här för att ventilera, man ger och man får tillbaka. Dessutom blir jag glad av er <3 



    Nej, som med det mesta så är det ju bättre att fokusera på det som är bra :)


    Ja, tack och lov så har vi blivit gravida en gång, så vi slipper i alla fall fundera över huruvida det ens är möjligt. Om man ska tänka positivt :) Nej, när det kommer till menscykeln så tror jag inte min man har mycket koll heller. Jag har förklarat hur det på det stora hela fungerar när man tempar så han hänger med hyfsat där, men några detaljer ..nä det har han nog inte koll på :) Däremot så var han otroligt pepp på att läsa på om vad som händer med mig/bebisen vecka för vecka när jag var gravid så det känns ju bra :D

    Ja men precis <3


    AnonymEME skrev 2019-01-22 11:56:21 följande:

    Åh blir knäpp på det här.. BIM+4

    Tog ett test men visade negativt.. har inga känningar för att mensen ska komma heller. Den har bara försvunnit, vad är detta?



    Kan du ha haft ägglossning senare än du trott? Eller så är du bara låghormonare, vissa får ju inte plus förrän ganska sent :D Håller tummarna!


    Doftljuset skrev 2019-01-22 12:02:51 följande:

    Ja håller helt med dig i allt. Plus man ska ju försöka på ett sunt sätt göra det som känns bäst för en med allt i livet. Känns också lite måfå o pricka äl kanske en månad och sen pricka äl igen om fem månader. Prickar jag hellre ÄL varje månad ( eller försöka) med lite hjälpmedel, för sen kanske man ändå inte har äl varje månad ändå..

    Ah du fattar :)


     


    Åhhh håller tummarna för dig <3 !! Så du får ett plus....  


    Ja men precis! :D

    Tack! <3 håller tummarna för er också!


  • FruW85
    L0uis3 skrev 2019-01-23 18:04:35 följande:

    Hoppar in här jag också... är på försök nr. 9 och jag har en menscykel som hoppar Hej vilt så det där med att veta när ägglossning är eller när bim är känns omöjligt. Har också haft svårt att hitta ägglossning trots miljoner försök med stickor, cb både det vanliga digitala, dubbel indikation, monitor och tempning med NC. vill inte ens fundera över hur mycket pengar jag har lagt på det de senaste året ;p.

    Men så idag får jag först lite skarpare streck men inte så skarpt som kontrollstrecket (andra gången jag får pos. Äl-test sen vi började försöka). Väntade någon timme och tog ett nytt och då va det mycket skarpare, lika som kontrollstrecket. Tog också ett cb digitalt och fick glad gubbe. Har också haft äl-flytningar. Så nu ska det mysas ikväll och så hoppas jag verkligen att det tar sig.

    Lycka till, till alla som kämpar!


    Åh, håller tummarna för er!! Måste ju varit så sjukt frustrerande när ingenting fungerat. =/
  • FruW85

    Vad tror ni? Är på äl+17 (eller eventuellt äl+13) tempen är fortsatt hög och jag har alla symtom som jag hade sist jag var gravid. Skickade bilden till en person som såg nada. Inbillar jag mig?

    oj. det här såg ju illa ut redan här, knappt så jag själv ser längre.. så deppigt. haha.


  • FruW85
    Anonym (E) skrev 2019-01-24 11:11:54 följande:
    Jag ser två rosa streck, utan tvekan faktiskt! :D
    Vad skönt att det inte bara är jag haha :D

    Men jag undrar ju lite vad fl gör med bilderna? Det ser ju ut som att dom lagt på något kornigt/blurrigt filter och sugit ur nästan all färg haha.. Strecken, framförallt kontrollstrecket, är ju nästan klarrött på min bild xD
  • FruW85
    Anonym (E) skrev 2019-01-24 12:06:02 följande:
    Haha, nu tittar jag på bilderna på datorn och vilken skillnad! Mörka och korniga, men strecken syns fortfarande :D vågar mig på ett GRATTIS här va! Himmel och pannkaka vad kul!!!
    Tack! :D Jag hoppas ju verkligen den här får stanna :)
Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis