Inlägg från: Doftljuset |Visa alla inlägg
  • Doftljuset

    Vi som längtar efter en liten 2019 bebis

    Oj nej, såg att det inte blivit tokigt och inte rätt det jag skrev. Jag har inte blivit inlagd,menade mer att jag orkar knappt med detta så får jag mina galna menssmärtor på detta blir man väl inlagd. För någon energi finns inte.

    Du har rätt. Hela jag är helt öm och avtrubbad. Plus kroppen kanske väljer vad som är högst upp på prioteringslistan att ta hand om. Önska kan man väl ändå göra att det är en liten där inne..


    jamåduleva skrev 2019-02-28 21:02:21 följande:

    Men fy, har du till och med fått bli inlagd?

    Mensen kan nog bli förskjuten, inte alls säker på det. Hoppas den håller sig borta av rätt anledning. Svårt att känna symtom när man är så sjuk.


  • Doftljuset
    jamåduleva skrev 2019-03-01 14:46:41 följande:

    Hoppas du piggnar till snart, bör väl vända nu :) håller tummarna att mensen håller sig borta!


    Mensen är borta. Tog gravtest i feber yran, satt ändå där. Ej gravid. Tråkigt!
  • Doftljuset
    jamåduleva skrev 2019-03-06 21:00:05 följande:

    Hörrni, jag tror att jag precis plussade!


    Men vaaa??? Åh vad roligt <3 grattis!


     

  • Doftljuset

    Hur går det för alla? <3 

    Nästa vecka ska vi gå på ett första möte för fertilitetsutredning.Vet inte riktigt vad det innebär men det ska vi..... 

    Försöker inte sätta in mig i ett fack, men blir så ändå. Skumt

  • Doftljuset
    jamåduleva skrev 2019-03-08 15:55:47 följande:
    Ja, det är ju alltid lite läskigt innan. Men nu kommer ni få hjälp, kanske behövs det bara en liten hjälp på traven? Och kanske äntligen få släppa oron att nåt är fel. Håller tummarna för er och tänker på dig!

    Jag blir så glad för din/er skull <3 Hur ser testerna ut nu? Vad spännande! Vill ju gärna ha kvar dig som push kompis, sån energi o go. 

    Jag hoppas verkligen det kommer nåt gott ur mötet, och framför allt höra om hur vidare steg skulle vara. Kanske kroppen också slappnar av och vill samarbeta om vi får lite hjälp på traven :) Tack för din omtanke!!

  • Doftljuset
    oshark skrev 2019-03-07 15:16:32 följande:

    Jag var hos gyn i tisdags och hon konstaterade att jag inte haft ÄL och att det inte är på gång alls. Hon sa "du har inte PCO/S men" (känns som jag alltid får den) och att jag är multifollikulär just nu. Hon kunde räkna 15 små outvecklade folliklar.

    Eftersom jag var på CD52 och nada var på g skrev hon ut både Primolut för att skapa en bortfallsblödning och Letrozol om jag vill använda det för att stimulera ägglossning. Har börjat med Primoluten igår men ska prata med min man om hur vi ska göra med Letrozolen. Jag har ju trots allt haft ÄL själv fem gånger sen augusti och risken med Letrozol när man är multifollikulär är att för många ägg mognar och att man då får sexförbud.

    Känner mig lite lugnad av att jag har en back-up plan och så men känns ju tråkigt att kroppen bara blivit värre och värre.


    Tänkt på dig, hur allt har gått.


    Jag kände att jag fick googla och läsa på lite nu. Fick läsa massa nya ord/begrepp här i din text som jag var tvungen kolla upp. Man lär sig nånting nytt varje dag! 

    Skönt för dig att du känner dig lugnare, och har lite val möjligheter att röra er med. Förstår att ni inte är helt säkra, 5 ägglossningar är ändå 5 ägglossningar med tanke på att man inte får ens varje månad. Vi finns här stöttar, pushar och tröstar när det tar emot eller går framåt!

  • Doftljuset
    Anonym (Bebisdrömmar) skrev 2019-03-09 08:48:09 följande:
    Men åh så roligt!!! Grattis jamåduleva! :))

    Orkar inte skriva två inlägg så det jag skriver nedan är riktat till er alla :)

    Längtan har växt sig ännu starkare här nu. Känns som man försökt jättelänge då man vid varje gång efter sex tänker att hoppas hoppas att de lever kvar där inne till äl eller att vi prickar äl eller att det ska ta sig dagen efter! Så blir ett himla sexande här men det är bara trevligt! ;) Min mens var jättekonstig denna månad. Först kom fen 5 dagar för tidigt och höll på fram till igår även om det de sista två dagarna bara var lite rosa men det fortsatte ju att komma. De första 4 dagarna blödde jag rikligt. Idag får vi väl se, kommer det idag med så är det dag 7. Tankarna går ju lite mot ?tänk om det var/är ett missfall och inte riktig mens?? Men har vare sig testat med gravtest då jag inte har någon lust att slösa pengar på dyra test i onödan när det inte finns uppenbara symptom på att jag skulle vara gravid och det har inte kommit några klumpar eller något så det talar ju emot. Har dock aldrig fått missfall vad jag vet så vet inte hur de riktigt ter sig? Någon som har erfarenhet och vill dela med sig? Hur tänker ni andra med detta med att testa sig och inte testa sig förrän man har uppenbara symtom? Uppenbara symtom för mig är försenad mens med närmare en vecka och graviditetssymtom men såna kan ju dröja längre än en vecka. Molvärk tex skulle ju kunna vara mensvärk med. Jag drar mig mest för det för att inte behöva bli besviken. Gjort några test de senaste månaderna när jag tyckt mig ha en massa symtom men de har ju alltid visat neg och sen har ju mensen dykt upp strax därpå. Tar det sig denna månad blir det en dec bebis :) vad tänker ni om att få barn i dec månad? Fortsätter ni kämpa för ett pluss eller blir det uppehåll denna månad? Många verkar ju vara rätt anti vad jag förstått det som. Jag känner tvärtom att det vore mysigt och att ett barn är välkommet vilken månad som helst.
    Hej,

    Kan inte tala för alla men talar för mig, visa månader har man ju nästan blivit galen. Man börjar leva sitt liv med 2 veckor indelade typ. Det tror inte jag alls är sunt, inte för någon. Därför tycker jag det låter ganska hälsosamt ( dock vet jag hur svårt det är) att bara låta tiden gå för att vid sen mens testa. Just för man inte ska behöva betala orimligt med pengar på grav-test eller behöva bli så besviken. Det är så individuellt också när eller om man känner man saker ske i kroppen, när det väl är dags så kanske man verkligen känner att det är nånting annorlunda men det kan man ju inte veta i förväg ( Hoppas du förstår hur jag menar).... Jag lägger mina pengar på äl- stickor, haha inte alla men hellre att jag lägger det på ÄL - stickor och sen när jag ev känner att ja jo men nu kanske det faktiskt tagit sig lägger pengar på grav test....  Sist tog jag ett bara för det var hemma, visste liksom att jag inte var gravid men tankarna skenar iväg... Min egna erfarenhet är också att min mens ofta dyker upp om jag tar grav- test, slöseri.

    Hade du frågat mig när jag var yngre hade kanske svaret annorlunda, men mitt svar idag är att blir jag välsignad med ett barn så tackar jag och tar emot. Även om det är varmaste dagen i juli eller den kallaste dagen i december. Barn har fötts alla dagar året runt i alla olika månader. Även om barnet kommer säga till mig varje år i minst 18 år varför fyller jag år sista dagen på året eller varför fyller jag år när alla har semester bla bla, lever hellre med det tjatet än utan. När man väl har förstått att du kan önska men inte välja, får du andra perspektiv. 
  • Doftljuset
    fannylinnea skrev 2019-03-09 15:12:00 följande:
    Hej!
    Vad innebär det att man är multifollikulär?

    Jag var hos gyn i torsdags, en privat, på grund av att vi försökt att bli gravida i typ ett år utan att lyckas. Vi har skickat in papper till landstinget för att få hjälp, men känner att vi inte klarar av att vänta på att de ska höra av sig och därför vände vi oss till en privat klinik.

    Via ultraljud kunde hon konstatera att jag hade ägglossning just där och då, på höger äggstock. Förra månaden hade jag ingen ägglossning (brukar använda teststickor). Hon kunde se små blåsor på höger äggstock. Hon pratade om PCOS, men det lät inte som att hon trodde att jag hade det eftersom jag har mens regelbundet varje månad och inte har mycket hårväxt eller är överviktig.

    Hon sa också att det är normalt att man har blåsor på äggstockarna - "dom ligger där och mognar" sa hon. Vet inte om hon sa så bara för att lugna mig när jag satt där med tårar fulla ögonen.

    Sa dom något till dig om hur man kan veta exakt om man har pcos? Är det via blodprov?

    Tanken var att vi skulle göra blodprov + lämna spermaprov. Men efter ultraljudet sa hon bara att "vi gör inget mer idag, jag tror att du blir gravid den här månaden". Kändes ju inte jättekul eftersom vi på riktigt är nojiga och mår dåligt över barnlösheten. Hon sa att hon i så fall vill göra blodprov nästa månad, när det går över till höger äggstock igen.

    Oj, vad långt det blev här nu. Kände bara att jag var tvungen att skriva av mig lite.
    Önskar dig lycka till :)
    Hej Fanny,

    Vi ska på ett första möte i veckan för ev fertilitetsundersökning.
    Hur går ett sådan till? Vi fick komma för min gynekolog föreslog det trots att året inte gått. Jag är nämligen lite nervös.
  • Doftljuset
    fannylinnea skrev 2019-03-10 15:03:05 följande:
    Jag brukar dricka 3-4 koppar med mjölk (fast kanske lite mindre eftersom jag inte förmår mig att dricka upp). Men då kanske jag inte behöver vara orolig Glad  Det känns som att gå runt och oroa sig för allt man gör i livet inte heller är särskilt nyttigt för fertiliteten.

    Jag har också lite ångest över kaffe intaget, men faktiskt minskat till en kopp på morgonen eller en till lunchen. Dricker inte heller upp allt.


    Däremot har jag fått tjata lite på min man, men han har också minskat. Tänker dock dricker man inte helt sjuka mängder kanske det inte spelar någon roll. Vet inte riktigt. 


    Är det någon här som förtär nikotin? Jag har sluta röka för ca 9 månader sen, la bara ner. Min kille snusar fortfarande och påminner honom, oroar mig för det ska påverkar sperman rejält.

Svar på tråden Vi som längtar efter en liten 2019 bebis