Forum Barnvagnar - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Stockholms tunnelbanespärrar vidd?

  Fre 21 dec 2018 07:40 Läst 0 gånger Totalt 9 svar
  Visar endast inlägg av Egnidedon - Visa alla inlägg
  Fre 21 dec 2018 07:40

  Hur bred kan en vagn vara för att man ändå ska kunna komma igenom de smala spärrarna i Stockholms tunnelbana med den? Jag har försökt googla efter svaret men inte lyckats. 

 • Fre 21 dec 2018 13:07 #6

  Jag visste inte att det inte var tillåtet att gå igenom de smala spärrarna med vagn. Har inte kört barnvagn innan eftersom jag köper för första barnet som kommer om några månader. Vet att det finns en bredare spärr också såklart och den kan man ju använda men försöker få en känsla för vilka begränsningar man möts av om man har en vagn som är kanske 65-70cm snarare än 55-60cm bred. Och vilka fördelar det finns med de smalare. Vi bor i en nyare byggnad så inga direkta begränsningar där. 

 • Fre 21 dec 2018 13:33 #8
  LFF skrev 2018-12-21 13:22:08 följande:
  Om du åker buss mycket så är den smalare vagnen lättare i allmänhet att ha på bussen, man tar inte lika mycket utrymme. Dock måste du ju även titta på stabiliteten då det kan kränga en hel del samt vara ojämnt underlag när man är ute och går. Man vill kanske kunna använda samma vagn både i stan och på skogspromenaden tex. 
  Jo det där med skogspromenader säger många men jag bor verkligen mitt inne i stan och är inte mycket av en naturmänniska. :) Så därför känns det naturligt att titta på "stadsvagnarna". Men stabiliteten håller jag definitivt med om är viktig och tycker att många av de väldigt smala vagnarna verkar ha så dåliga små hjul. De väger väl mindre på det viset såklart. Men även inne i stan behöver man hantera snö och också kullerstensgator. Jag tror faktiskt inte att jag kommer åka mycket varken buss eller tunnelbana för det gör jag inte nu; brukar promenera dit jag ska för det mesta är nära nog. Så tänker lite att kanske en lite bredare vagn med bättre körkänsla ändå blir bättre än de allra minsta man kan hitta.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll