Inlägg från: Daphodil |Visa alla inlägg
  • Daphodil

    Bf September 2019

    Väntarpåpluset skrev 2019-02-26 10:51:44 följande:

    13+2 idag och varit på ultraljud nu på morgonen. Kan inte göra varken Kub eller Nipt här i Norge så vi bokade ett vanligt ultraljud där barnmorskan har gått igenom hela kroppen och berättat att allt ser normalt ut och att hon inte kan se nånting avvikande :D vilket känns jätteskönt! Bäbis är 7 cm och hjärtat slår 157 bpm. Normalt med fostervatten och moderkakan ligger högt på bakre väggen. Och lillan snurrade runt och sträckte på armar och ben för att sen kura i hop sig och så slå benen rätt ut på nytt :D fantastisk att se! Och vi fick oxå reda på kön och det blir precis som vi önskat oss och som jag känt så starkt att det blir en flicka <3


    Fantastiskt! Stort grattis!
  • Daphodil
    Ourlittlesecret skrev 2019-02-26 15:36:08 följande:

    Vecka 11, 10+4 idag, och ett illamående from hell! Sen att jag lider av extrem spyfobi gör inte saken bättre heller... ringde mvc men dom hade ingen läkaren, blev hänvisad till gyn men dom menade att jag skulle kontakta hc. Kontaktade hc, fick träffa en läkarstudent som inte kunde nått! Slutade med att han skrev ut primperan. Får verkligen hoppas de hjälper nu för snart orkar jag inte längre! Behövde bara få lätta lite på mitt hjärta, känns mellan varven som om livslusten håller på försvinna.. :(


    Det är jättejobbigt med illamående. Hoppas Primperan hjälper. Jag tipsar alltid om Lergigan comp, som åtminstone tar udden av mitt illamående även om det inte är någon mirakelkur.
  • Daphodil
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-02-27 10:00:08 följande:

    Det här med kub resultat..mig ringde dom och sa bara att det var låg risk o allt va bra! Jag frågade om siffrorna och fick bara svaret 2621. Jag hade inte en tanke på att fråga om trisomi 13 och 18. Är det inräknat eller är 2621 bara gällande Downs?

    Sen borde jag väl frågat vad det vad som drog ned det förutom min ålder..har aldrig hört talas om PAPP-A m.m som ni nämner o vissa saker som kan innebära risker i sig? Har ni alla fått papper på resultaten?

    Det kan ju inte bara vara åldern som drar ner resultatet från 20tusen till 2tusen..? Är 41.. Nackuppklarningen va tydligen bra vet jag iaf..


    Svaret gäller alla trisomier. Vad jag minns fick jag papper men det kan säkert variera.
  • Daphodil

    Träffade bm i torsdags, och igår fick jag kallelse till både kub och rul. Tycker det är fantastiskt att det går så snabbt. Känns också väldigt verkligt nu.

  • Daphodil
    norrsken91 skrev 2019-02-27 11:15:57 följande:

    Har nu varit på vårt första ultraljud, 10+1 men blev beräknad till 10+3. Det var en liten krabat där inne med fina hjärtljud. Även tagit NIPT som ska skickas till lab i södra Sverige.

    Vill poängtera att jag tidigare i graviditeten skrev om mina svaga teststickor, de gjorde mig så nervös men det behöver alltså inte betyda något dåligt alla gånger! :) Lycka till alla härinne.


    Vad kul att höra!
  • Daphodil
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-27 17:14:46 följande:

    verkar börjat gå in i de där spökveckorna!! från att jag mått otroligt illa så mår jag nu rätt bra. om jag känner efter så jag har ett litet bakomliggande illamående nästan hela tiden men inte som förut. brösten är inte alls lika ömma. 

    Det enda jag eg känner av lite grann är att jag går på toa oftare och att jag blir mätt väldigt snabbt... är i v 11+3 och det är 2 v till nästa ul!! känner mig så stressad över att det hänt bebisen nåt!!


    Förstår känslan, men det låter ju helt normalt för veckan. Mitt illamående gled bort helt v 12 med dottern.
  • Daphodil

    Sökte på missfallsrisk efter ett första normalt ultraljud i v 7-12. Hittade en studie gjord på ca 700 australiensiska kvinnor. Där skriver man att risken för friska kvinnor där man sett hjärtaktivitet i vecka x, i vid graviditet med ett foster, var:

    9,4% i v 7,

    4,2% i v8,

    1,5% i v 9,

    0,4% i v 10 och

    0,7% i v 11.

    Det är ju bara EN studie och det går inte att säga att detta stämmer generellt, men det var trevliga siffror att titta på.

  • Daphodil
    Tösen01 skrev 2019-02-28 06:50:55 följande:

    Jag har också sett de där siffrorna, minns dock ej var, men det ska nog vara 0,7% i v. 10 och 0,4% i v. 11. Har jag för mig! I USA har det gjorts liknande, ska se om jag hittar, där anser man att risken avtar avsevärt från v. 10 och ej v. 12. Vi hoppas att det stämmer för oss alla nu!


    Nej, siffrorna stämmer. Det är ju bara resultat från deras studie, och där var det något högre procent som fick missfall efter ok ul i vecka 11 än i vecka 10. Det är alltså ingen generell risk utan bara vad de fann i sin studie. =)
  • Daphodil
    Jojjans skrev 2019-02-28 06:02:52 följande:

    Det såg fint ut ju! Men märkligt att risken blir högre om man sett hjärnaktivitet i vecka 11, än om man sett i vecka 10. Har du länk till studien? Älskar att läsa fakta :)


    Det är ju egentligen inte risken (fel skrivet av mig), utan bara deras siffror på hur stor procent som fick missfall efter ul i viss vecka. Mest tillförlitliga resultat fanns i v 9-11, för där hade de 150-200 kvinnor i varje grupp. Jfrt med vecka 7-8 där det bara var ca 40 kvinnor i varje grupp.

    Här är länk till studien:

    www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/18310375/
  • Daphodil
    Tösen01 skrev 2019-02-28 07:52:21 följande:

    Okej, men det är väl pga att antalet kvinnor föll bort från studien? Eller? Då blir ju varje missfall en högre procent ansats? Aja, det är ändå väldigt "lugnande" siffor så glad att du delade med dig av dem. Kram!


    Det var bara en kvinna som föll bort från studien, så det tror jag inte. Fördelningen av kvinnor mellan olika veckor var helt enkelt ojämn, och precis som du skriver blir resultatet osäkrare ju mindre gruppen är. Men ja, vi får vara glada över resultatet ändå.
Svar på tråden Bf September 2019