Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    Bf September 2019

    Anonym (Orolig) skrev 2019-02-08 20:13:01 följande:

    Hoppas gynakuten på Danderyds sjukhus har det!

    Någon som har erfarenhet av vul på DS i tidiga veckor?


    Det har dom säkert, ring och åk in om du känner dig orolig. Överdriv hur ont du har och hur mycket du blödigt så tvivlar jag på att dom kommer neka dig en koll. Hoppas allt ser bra ut!
  • Jojjans

    Vill bara slänga in lite lugnande ord till er alla som blir oroliga när symptom kommer och går:

    Mina bröst är mitt tydligaste symptom. Bröstvårtorna har varit ömma redan från äl+7 och det blir liksom värre och värre hela tiden. Senaste veckorna känns det som glassplitter i bröstvårtorna, kan knappt nudda dom och har svårt att sova då jag i vanliga fall sover på mage men nu vaknar av att det gör ont om jag gör det. Men vid 3-4 tillfällen har det liksom avtagit helt! Och sen efter någon halv dag återkommit igen.

    Just nu (7+2) är mina bröst betydligt större än innan, och bröstvårtorna är typ tredubbel storlek. Inatt var jag uppe och kissade och då var jag tvungen att hålla i brösten när jag gick till toaletten. Men när jag vaknade ett par timmar senare barn dom inte ens spända, ingen ömhet, helt ihopsjunkna och gick att klämma på hur mycket som helst (tro mig, jag blev så stressad så jag klämde ordentligt). Blev superstressad, men bara några timmar senare var dom lika ömma igen. Kroppen luras verkligen ordentligt! Så obehagligt, men börjar lära mig att det verkligen kommer och går.

  • Jojjans
    Lita89 skrev 2019-02-08 22:43:04 följande:

    Tack för omtanken <3 verkar dock vara ofostrig grav för mig. Fostret var ca 2 mm långt (9+4) och ingen hjärtaktivitet hittades. Misstänker att jag hade äl senare men det borde nog ha funnits mer ändå. Ska tillbaka på torsdag för säkerhets skull men det är väl typ kört. Är så ledsen just nu.


    Så himla sorgligt. Förstår verkligen att du är ledsen. Stor kram
  • Jojjans
    Anonym (Orolig) skrev 2019-02-09 16:40:05 följande:

    Precis hemkommen från gynakuten.

    Enligt barnmorskan och läkaren är jag i vecka 7+0 (apparna där jag ställer in antal dagar mellan menstruationerna säger 6+5).

    Vi fick se vår lilla skatt som var 9,7 mm och hjärtat slog jättefint :)

    Vi fick utlåtandet: Bättre än så här kan det inte se ut. Åk hem och njut nu.

    Så nu pustar vi ut och håller tummarna att det fortsätter så här <3


    Vad skönt att det går bra för några av oss med! Har varit så mycket missfall och i tråden senaste veckan. Vilken lättnad det måste vara!
  • Jojjans
    Tösen01 skrev 2019-02-09 21:29:17 följande:

    Ja, visst gör det? Gud så nojjig jag blir av ingenting längre. Brukar sällan oroa mig för saker, men nu för allt. Typ när jag snyter mig eller nyser, så drar det till i livmodern. Väldigt annorlunda känsla. Tack för ditt svar. Kram


    Det är garanterat ligamenten som spänner :) inte farligt men kan vara väldigt obehagligt och hugga till när man nyser eller reser sig upp för snabbt...
  • Jojjans
    diiLaay skrev 2019-02-09 22:01:29 följande:

    Hej allihop, jag hoppar gärna in här:)

    Jag är 29 år gammal och väntar mitt första barn efter ett tidigt missfall i juli 2018 så nu är jag i vecka 14 13+1 och min bf är den 16 aug om allt går som de ska <3 jätte roligt att prata med andra som är gravida och vad ni har upplevt eller gått igenom under era graviditeter puss o kram


    Jag tror det finns en BF augusti-grupp om du vill prata med folk som är mer lika långt gångna som dig :)
  • Jojjans
    Anonym (chockad!) skrev 2019-02-10 10:58:18 följande:

    Jag har ju alltid tränat mycket. Främst är jag ju löpare. Maratonträning. Men inte kunnat träna alls senaste månaden pga sjukt illamående men tänker att jag ska börja igen nu för det kan fan ändå inte bli sämre! Mrn orolig över typ MF!! ????


    Träning ska absolut inte kunna orsaka missfall, bara ta det lugnt i början och lyssna på kroppen - den kommer säga ifrån. Jag tänker alltid att om folk fick barn för 300 år sen med allt hårt slit och arbete och okunskap som var då, så kan inte normal fysisk aktivitet skada. Det som var ok då är ok idag...
  • Jojjans

    Nu har veckorna med mjölkiga flytningar börjat... får PANIK varje gång jag känner det och måste gå och kolla att jag inte blöder. Särskilt idag då jag inatt drömde att jag fick missfall. Sån otroligt detaljerad dröm, när jag vaknade imorse kändes det helt verkligt...

    Tror jag börjar jaga upp mig igen eftersom jag ska på vul på torsdag. Är så otroligt spänd, förväntansfull och skräckslagen.

  • Jojjans
    Karma91 skrev 2019-02-10 12:35:53 följande:

    Känner så väl igen det där! Har haft det så i några veckor nu, sinnes vilken mängd flytningar det blir.

    Drömmarna kan vara så jobbiga, har vaknat av att jag grinat några ggr! Hoppas det går bra på din vul, skön milstolpe :)


    September89 skrev 2019-02-10 13:03:13 följande:

    Samma här! Har ofta sprungit på toa för att kolla om jag blöder. Nu har jag dock börjat vänja mig vid att det är flytningar som känns så. Drömde också om missfall i natt! Tror det är första gången jag drömmer om det. Dock drömmer jag sjukt mycket om allt möjligt konstigt på nätterna, min sömnkvalite är klart sämre och jag vaknar ofta med obehag under nätterna efter konstiga drömmar.


    Ja jag drömmer sååå mycket generellt! Inatt minns jag hur det började blöda i drömmen, och att jag kände på tappen som var låg och mjuk precis som vid mens och jag konstaterade också krasst att det då var kört. Kände på mina bröst som inte längre ömmade, och vaknade då till och kände på mina bröst som inte ömmade och fick panik, kändes som en sanndröm. Så märkligt.

    Ja man vänjer sig nog vid flytningar och att alla symptom kommer förändras hela tiden. Men är såå rädd för vul så tror verkligen det är det som spökar för mig.
  • Jojjans
    Tigerkvinna skrev 2019-02-10 21:21:07 följande:

    Ni som varit gravida tidigare. Är det möjligt att få foglossning redan i slutet på v.6? Har nämligen haft hemsk molvärk sedan början på vecka.5 mitt i magen och ländryggen. Nu har den molvärken lugnat sig lite. Istället har jag fått en jätte obehaglig stramande on smärta i ljumskarna. Funderar på om detta redan kan vara foglossning!?


    Jag är rätt övertygad om att det är ligamentssmärtor som du upplever som stramande i ljumskarna. Låter orimligt att få foglossning så tidigt även om det Inter är omöjligt. Men läs på lite om ligamentssmärtor för det tycker jag låter lite mer troligt. Hoppas det inte gör allt för ont! Prata med din bm om du är orolig tycker jag.
Svar på tråden Bf September 2019