Inlägg från: Anonym (chockad!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chockad!)

    Bf September 2019

    Nu känns det lite bättre även om jag vill invänta RUL om 5 v ca för att vara säker på att allt ser bra ut! Men det hon kunde se i dag med hjärta, magsäck, hjärna, ben, armar, storlek osv såg bra ut så antar att det ser bra ut då också.


    Det är lite lättare nu att kunna planera.


    Jag tänkte berätta för chefen denna eller nästa vecka. Jag kommer ju gå redan i mitten av juni så är ju bra för dom om de har vikarie (börjar med 4 v semester och sedan havandeskapspenning). Vet redan nu att de har dåligt med folk MED mig medräknad!!


    Sedan ska jag väl kanske berätta för lite vänner (bara två av mina närmaste som vet...). 


    Jag vill även börja titta på lite grejer som vagn mm. Det kan ta ett tag att hitta nåt man verkligen vill ha.


     


    Har ni några såna där "måste" saker när det gäller att ha hemma när bebisen kommer (förutom då säng, vagn och bilstol kanske).


    Jag vill absolut har en bärsjal. Hade inte det till min första men han älskade vagnen. Min andra var galet tokig i att INTE vara i vagnen utan PÅ mig, så köpte en sjal sent om sider och det var det bästa jag gjort. Så vagn, bilstol, säng, bärsjal, lite kläder och en amningspump är nog mina måsten :) 

  • Anonym (chockad!)
    Slovenka84 skrev 2019-03-14 10:56:05 följande:
    Samma för mig, blodproverna och min ålder (34) men ultraljudet såg bra ut. Lämnade blod för NIPT för exakt 14 dagar sedan, väntar på svar. De skulle ta 14 dagar..
    vad hade ni som hade "dåliga" värden, för värden?
  • Anonym (chockad!)

    Jag fyller ju 40 innan bebisen kommer...så jag är ju gammal deluxe!! KUB gjordes inte ens när mina stora barn låg i magen så jag har ingen aning om vad jag hade för risk då. Hade varit intressant tycker jag.

    Vet du vad du hade för värden när du tog blodproverna?


    Fruhs skrev 2019-03-14 11:13:09 följande:
    Vad fick du för resultat? Jag fick :301 och där står det låg risk, kan dock inte släppa tanken på att något ska va fel, barnmorskan sa att vi inte skulle oroa oss då bebisen såg fin ut, men blir så förvånad över blodresultaten, vad är de för fel på dom som gör att de drog ned värdet? Jag är 30 och när jag va gravid med pojkarna var ja 24 och 27 fick jag bra resultat.Jag
  • Anonym (chockad!)
    Fruhs skrev 2019-03-14 15:33:32 följande:
    Nej, Jag gjorde inte ett NIPT test då det ansågs att de inte behövs, Risen var låg tyckte ultraljuds barnmorskan. 
    Anonym (chockad!) skrev 2019-03-14 15:13:01 följande:

    Jag fyller ju 40 innan bebisen kommer...så jag är ju gammal deluxe!! KUB gjordes inte ens när mina stora barn låg i magen så jag har ingen aning om vad jag hade för risk då. Hade varit intressant tycker jag.

    Vet du vad du hade för värden när du tog blodproverna?


    Ingen aning, Försöker få tag på BM och få ett förtydligande på vad i blodproverna som var dåligt., Vill bara få ett lugnande besked. Jag va väldigt glad igår när jag kom hem, men idag så insåg jag att beskedet kanske inte var så bra trots det att ultraljudssbarnmorskan sa att det inte skulle vara några problem och att allt såg fint ut men hon hade som skyldighet att informera om detta då blodvärden var dåliga. 

    Kan du inte ser proverna via 1177 och din journal?


     


    Någon här som tycker det är förvirrande med veckor??


    Finns ju så många olika uträknare och jag tycker det blir olika på någon dag hit och dit på ALLA!! :o vet ni nån som verkligen stämmer av dessa appar t ex? Uträkningar?

  • Anonym (chockad!)
    Tigerkvinna skrev 2019-03-15 19:36:50 följande:

    Ja för själva försäkringen är tecknad så fort premien är betald. Sen så gäller inte försäkringen förrens vid tidpunkten v.22 för att få utbetalningar för att liksom nyttja försäkringen. Och för att få nyttja försäkringen så måste den tecknas innan du har någon information för om du har information när den tecknas så måste du delge den infon och då kan ju försäkringen inte gälla eftersom skador som finns vid tecknande utav försäkring inte täcks. 


    Vi tittade också på den. Och var lite tveksamma för vi gillade också att den gällde från v.16, folksam gäller redan från v.10. Men så märkte vi att för fostret så gäller försäkringen först från v.23 och det man kunde få ut innan v.23 var så summor så det kändes lite ovärt. Tror man fick 2000 för missfall...:/


    Jag hade TH gravidförsäkring förra graviditeterna och fortsatte sedan med deras personförsäkring för barnen. Jag upplever att TH har bra försäkring för barnet även när det är fött sedan, därav valde jag den och kommer göra det nu med.


     


    Berättade för chefen i dag pga att det börjar synas nu och jag känner att jag vill att chefen hör det av mig innan nån annan på jobbet vet om det. Ville också vara lite snäll då det är ont om folk och jag kommer sluta redan i mitten av juni. Gick in i v 15 i dag så kände ändå okej.


    Chefens reaktion "men vad roligt, men detta var INTE bra för vårt sommarschema..." Öhh nä and I dont care!! :@

  • Anonym (chockad!)
    Anonym (Bebbe igen..) skrev 2019-03-16 11:18:34 följande:

    Är det bara jag som är knasigt nyfiken på bebisens kön? Vill få en bild av den lilla/lille..kunna hitta på namn..leta fram kläder..veta vilka jag ska spara o vilka som kan slussas vidare..! :)

    Har ni hört talas om the nub theory? Vad är era erfarenheter av den? :) Som jag förstår vetenskapligt och inte avfärdat som Ramzi , skallformen, bakingsodartestet, rödkålstestet m.m

    La upp ul bilder från kub i flera av dessa grupper i förra graviditeten och de flesta sa pojke trots mina dåliga bilder ..vilket det oxå blev! :)

    Den här gången är bilderna tydligen ännu sämre att se på..men de 4 personer som vågat sig på att gissa tror alla ev tjej! Får se! ;)

    Jag har aldrig fått så sent rul som nu! 2dgr innan v 21! :( Brukar vanligtvis få rul i v 19 ca! Ringde o bad dom tidigare lägga pga av oro då jag inte kännt lika tydliga rörelser som förut..men icke! :( Hon ville inte göra det tidigare än så för att kunna se bra! :( Va fn! :( En månads väntan till känns evig..


    Hur långt innan fick du kallelsen. Jag är i v 15 (14+1) och funderar på när den brukar komma...
  • Anonym (chockad!)

    Jag är också väldigt nyfiken men bara för nyfikenhetens skull för jag är inte sådär att jag handlar massa innan och definitivt inte "tjej och kille" saker eftersom jag har en yngre son tex som älskar allt som har med rött, rosa och lila att gör ;) så väljer nog lite blandat till barnet själv kan bestämma :)


    Vi har två grabbar här hemma sedan förut så, såklart skulle en tjej vara skoj men är övertygad om att det är en kille till...känner mig som en killmamma ;) haha haha men hoppas jag har fel :p men som sagt, bara barnet är friskt så är jag överlycklig!


     


    Hört att på KUB testet, vid den åldern på fostret, så har tjejer en mer rund form på huvudet än vad killarna har...vet dock inte om det stämmer...

  • Anonym (chockad!)

    Hur var era bebisar när ni var på KUB? Lugna eller väldigt aktiva?

  • Anonym (chockad!)

    Ingen som vet nån app som är mer exakt när det gäller uträknandet av veckor och dagar?


    Tycker ALLA appar ger olika även om man ger samma BF datum?!? :o JÄttekonstigt!


    Använder ni nån app, isf vilken?

  • Anonym (chockad!)

    Har sjukt lågt blodtryck och kroppen kompenserar det med hjärtklappning och nästan svimningar.

    Får illamående och svettningar i samband med detta!! Blir tokig. Står jag stilla mer än 2 min håller jag på att svimma.

    Jag har ju ett bf men apparna visar ändå skillnad på uppåt 3 dagar.

Svar på tråden Bf September 2019