Inlägg från: September89 |Visa alla inlägg
  • September89

    Bf September 2019

    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-09 22:17:50 följande:

    Har haft en känsla hela tiden att den kommer komma tidigt, men vi får se...4 v kvar knappt, det ska bli skönt! haha


    Du får uppdatera hur det utvecklar sig :) spännande att se om det blir ett augustibarn istället
  • September89
    Anonym (Trean) skrev 2019-08-10 09:19:46 följande:

    Jag hade inga föraningar innan mina två tidigare förlossningar startade. Knappt några förvärkar utan allt startade med vattenavgång på natten v 41+0 och 40+0.


    Oj vad häftigt, och lite läskigt, att inte få några föraningar!
  • September89
    Anonym (Trean) skrev 2019-08-10 10:13:26 följande:

    Fast samtidigt visste jag ju att der är nära eftersom BF dagen var ju där. Mitt första barn som gick 8 dagar över var jag ju superfrustrerad över på all väntan så jag var ju helt förberedd. Båda startade på natten också. Spännande hur det blir denna gång.


    Haha ja jag förstår att det inte kom som en chock eftersom det var dags haha. Tänker mer att det är lustigt att kroppen liksom inte ?förvarnar?, att det plötsligt bara är igång.
  • September89

    Igår hade jag så pass ihållande förvärkar att jag var påväg att åka in. Eftersom jag ska snittas så ska jag inte vänta på att öppnas hemma utan komma in fort. Det startade vid 17.30 och ökade sedan fram till 23 ungefär. Kändes dock mer som mensvärk som drog från ryggen till nedre delen av magen och ut i ljumskar och höfter, än som tydliga sammandragningar. Så det var svårt att försöka klocka då det liksom gjorde ont hela tiden med olika intensitet. Dock var det så det kändes vid min första förlossning också. Vid 22 ställde jag mig i duschen för att se om jag kunde få det att släppa med varmt vatten vilket inte funkade så då tänkte vi att jag bara skulle klä på mig och torka håret och sedan ringa förlossningen men medan jag torkade håret började det släppa lite så jag bestämde mig för att försöka sova istället, och lyckades somna. Har haft lite ont under natten men ändå så pass lugnt att jag kunnat sova rätt bra.

    Imorgon har jag inskrivning för snittet (som dock inte blir förrän 21/8) så efter det kan hon få komma. Men vore skönt att ha inskrivningen gjord i alla fall!

  • September89
    Etta skrev 2019-08-11 15:21:12 följande:

    Vad spännande! Hoppas det håller sig lugnt till imorgon i allafall!


    Tack, det hoppas jag! Har än sålänge inte känt så mycket idag så det känns ganska lugnt :)
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-11 18:44:03 följande:

    Haft mensvärk, sammandragningar och strålande ut mot ryggen sedan i fredags nu.

    Ska till bm i morgon på kontroll. Kan man fråga henne om hon kan kolla om man öppnat sig något??

    Känns annorlunda senaste dagarna på nåt sätt...


    Det borde man väl kunna fråga? Blir ju jobbigt för både psyket och kroppen att gå med värkar och inte veta om de ger något. och om det bara är pinvärkar borde man ju kanske få något för att lindra om det håller i sig i många dagar, speciellt om det stör sömnen också. Jag skulle frågat!
  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-11 20:25:27 följande:

    Mest eftersom jag ska snittas och inte vill komma in och vara öppen 8 cm och inte kunna snittas.


    Men juste, du ska ju också snittas! Då tycker jag verkligen att du ska be att barnmorskan kollar.
  • September89

    Nu har jag varit på inskrivning för snittet! Känns väldigt bra :) eftersom mitt snitt blev flyttat så är det nio dagar kvar nu. Väldigt lite ändå känner jag! Nu har jag iaf all info och köpte hem operationstvålen på vägen hem så nu är jag redo även om det skulle starta innan. Mitt höga blodtryck hade även gått ner. Övertrycket är aningen högt än men undertrycket är perfekt. Känns också väldigt skönt! Kände på mig att det gått ner för jag har mått mycket bättre i helgen. Sista kontrollen hos bm på onsdag, sedan är det bara förlossningen kvar!

  • September89
    Anonym (chockad!) skrev 2019-08-12 11:48:29 följande:

    Var hos bm i dag för kontroll v 36...

    Magen växer sakta men den är liten fortfarande. Bebisen beräknas kanske väga 2.8-2.9 kg när den kommer ut 10 dagar för tidigt.

    Frågade om det där med värkar. Hon sa åk in så fort du känner något som är det minsta regelbundet eller att det kommer ofta... för bättre att du åker in en gång öfr mkt och de får skicka hem dig än att värkarna kommit igång för mycket.

    Hon sa att hon trodde kanske att bebisen inte håller sig inne till snittdatumen men vore ju bra med tanke på att den troligtvis är liten.

    Hon sa att den fortfarande har väldigt mkt plats eftersom den är så liten men huvudet ligger rejält fixerat och med tanke på att jag känt mig "annorlunda" senaste veckan och haft värkar så verkade det lite "tveksamt" att jag skulle klara 3 v till..

    Gått upp 4 kg enligt mvc:s kontroll, blodtryck har gått upp lite nu så är "normalt" på 120/70 nu. Ingen protein i urinen. 120 i blodvärde. SF mått på 27 i v 35+1. Så ligger ganska långt under lägsta kurvan, men gått lite uppåt i alla fall.


    Håller med om att åka in så fort du känner något. Bättre att bli hemskickad än att det gått för långt. Håller tummarna att den lilla stannar kvar lite till så att den får växa på sig lite!
  • September89
    Tösen01 skrev 2019-08-12 13:14:38 följande:

    Jag har inte fått någon sådan information. Första barnet och jag vet inte alls vad som ska räknas som att det är på g? Har, vad jag tror, en hel del förvärkar (de gör ont och måste ta alvedon) när jag nämnde det så var bara svaret: det är vanligt, eftersom du är förstföderska brukar barnet inte komma tidigt. (Även om min mamma och syster har varit nära att få prematurer och ätit medicin mot det). Samtidigt är bebis inte fixerad eller ens i närheten av det, så tänker ändå att hon inte är påväg ut riktigt än? Är det "fel" tänk eller är det så? Jag har ingen inskrivning inbokad heller, utan ska träffa min läkare och då ska allt bestämmas. Bara någon vecka innan snittet. Är ganska nervös....


    Jag har gjort ett snitt innan och då skulle jag haft inskrivning dagen innan snittet och fick snittet beviljat väldigt kort inpå. Jag gick alltså mer eller mindre hela graviditeten utan att veta om jag ens skulle bli beviljad snitt. Blev beviljad i mitten på januari och var beräknad 4 februari. Skulle ha snittats 24 januari då men förlossningen startade innan.

    Jag har fött ett barn vaginalt också så jag har två förlossningar som startat spontant i bagaget och vet att jag kände båda gångerna att det inte var någon tvekan om att det var på riktigt när det väl var dags. Ändå känner jag mig helt vilsen nu i hur jag ska veta om det är förvärkar eller riktiga haha. Men tänker att man alltid kan ringa och rådfråga förlossningen om man är osäker.

    Vad jag har förstått så är första barnet nästan alltid fixerat innan det startar men är man omföderska fixerar de sig oftast sent och ibland inte alls. Så om det är din första borde ju bebisen fixera sig innan. Men om du känner regelbundna värkar och är osäker så tycker jag att du ska ringa och rådfråga.
Svar på tråden Bf September 2019