• Anonym (Varje barnvecka är det samma kamp...)

    7 och 10åring spelar 18års spel i andra familjen.

    Vår familj har problem med att barnen på 7 och 10 år, spelar 18års spel hos deras biologiska pappa. Spel såsom gta5 där man är grovt kriminell och tjänar pengar om man slår ner civila bland annat, och mortal kombat som är så brutalt övervåld att man sliter människor i bitar eller rycker huvudet av sina motståndare så att ryggraden följer med.

    I för barnen pekas vi ut som rätt så typiskt mesiga svenssons av barnens biologiska far.

    Jag har själv spelat en hel del som ung och även kommit i kontakt med denna typen utav spel när jag inte hade åldern inne så givetvis förstår jag fascinationen hos barnen för denna typen av spel. Det är lite förbjudet osv. Klart att det är extra spännande då. Men jag önskar ändå att jag hade föräldrar som brydde sig om vad det var jag faktiskt spelade.

    Speciellt jobbigt är det när dessa barn springer runt och låtsasskjuter allt och alla. Allting ska dö och gärna splattereffekter i ljud. Allting de har i händerna när de leker låtsas vara något sorts vapen och det är ofta krig-/lönnmördar-lekar. Saker får gärna gå sönder enligt dem och de har väldigt låg respekt för deras mor och så gott som ingen alls för mig. Det är så tungt och jobbigt efter varje jävla pappavecka. Jag vet att barnen kan vara supergoa och snälla men det är allt som oftast efter en veckas sunt leverne med goda rutiner osv. Precis när de börjar bete sig som vanliga 7 och 10åringar så är det dags för pappavecka igen..

    Biopappan går inte att resonera med och han låter barnen gärna vara vakna långt in på småtimmarna. Så sent som 3-5 på natten när de spelar dessa spel osv. Han bryr sig inte ett dugg..

    Orosanmälan är inlämnad och det kommer att ansökas om egen vårdnad inom kort, så vi får se vart det tar vägen på den fronten. Barnen favoriserar såklart sin biologiska pappa då de har så gott som noll regler att följa. Läxan gör inte, så vi får ju tjata på att de gör två veckors läxa varje mammavecka för att de ska hinna med tempot.. Klart att vi blir den tjatiga familjen... och hos deras far behöver de bara borsta tänderna ett par gånger i veckan. De får göra vad de vill så länge som pappan tycker det inte blir för stökigt runt honom. När han väl tycker att det blir stökigt så skrämmer han upp barnen rejält med oproportionerligt skällande och hotelser.

    Men då barnen blir rejält "mutade" där borta hos sin far, så har vi, deras andra tråkiga familj ingen chans tills de själva börjar inse hur fel det egentligen är ställt där borta.

    Eller är det så att det är oss, den mossiga svenssonfamiljen, som det är fel på?

    Överreagerar vi när vi lämnar orosanmälan, ansöker om ensam vårdnad?

    Har någon haft eller har liknande bekymmer i era familjer?

    Hur gick det för er?

  • Svar på tråden 7 och 10åring spelar 18års spel i andra familjen.
  • Anonym (T)

    Nej det är helt rätt när ni har orosanmält och sökt vårdcentralen. Det är mycket skadligt för barn att spela våldspel.

  • Anonym (Lisa)

    Nej du överdriver INTE, allt det där sammantaget är verkligen inte en bra miljö för barnen.

    Hoppas det löser sig, har ingen erfarenhet av din situation tyvärr men det låter väldigt tufft för dig. Har du något samtalsstöd?

  • Anonym (rätt)

    Mina barn fick verkligen inte spela såna spel när de var så unga så jag tycker du har gjort helt rätt. 
    Min ena son hade en kompis där det var som du beskriver. Han fick spela samma som mamman och styvpappan spelade. Min son kom hem och berättade om det efter att ha varit där en gång, både med lite paffhet och samtidigt hade han förstås tyckt det var spännande, men han insåg själv att "det där var ju vuxenspel mamma". 

    Nu var denna familj lite torftig på andra sätt också, och jag vet att skolan hade lite extra koll på det barnet. Kan ev ha varit Soc också. 
    Nåja, lite OT kanske, men som en bakgrund till mina tankar. 

    En orosanmälan kan i alla fall leda till att det blir samtal och förhoppningsvis kanske pappan inser vissa saker och kan förändra sina rutiner hemmavid. 

  • Schack73

    Orosanmälan låter väl bra men kom ihåg att det är skillnad på enskild vårdnad och umgängesrätt. Även om mamman har enskild vårdnad kommer barnen antagligen vara lika mycket hos pappan. Enskild vårdnad betyder mest att pappan inte får vara med på utvecklingssamtal i skolan, ni får flytta utan att han kan klaga mm.

  • Anonym (Lisa)
    Anonym (Mycket) skrev 2019-01-01 02:42:19 följande:

    Ja, du överdriver.


    Jag hoppas att du inte har egna barn.
  • elmadumle

    Oj har själv fyra barn och yngsta sonen är snart 18 år, han och hans kompisar spelade gta för flera år sedan, de har definitivt inte tagit skada av dessa spel så att de spelar det är inget jag skulle hetsa upp mig över. 

  • Anonym (Varje barnvecka är det samma kamp...)
    elmadumle skrev 2019-01-01 15:55:26 följande:

    Oj har själv fyra barn och yngsta sonen är snart 18 år, han och hans kompisar spelade gta för flera år sedan, de har definitivt inte tagit skada av dessa spel så att de spelar det är inget jag skulle hetsa upp mig över. 


    Jag satt också och spelade dessa typer av spel som ung och är normalt funtad idag. Jag inbillar mig inte att spel gör barn våldsamma psykopater när de blir äldre. Det handlar om vad som är lämpligt att utsätta barnen för vid den åldern. De har i princip precis lärt sig knyta skorna men ändå ska de sitta och titta på olämpligt innehåll för vuxna. Gta har en hel del högst olämpligt innehåll för barn, såsom prostitution, obefogat våld, kriminalitet samt att du får belöning och spänning när du mördar folk. Det är för grafiskt helt enkelt.

    Mortal kombat är rena rama splatterscenerna med inälvor som slits ur kroppar m.m.

    Jag personligen ser dessa spel lika olämpliga för barn i denna ålderna som om de skulle sitta och titta på snuskfilmer. Åldersgränsen är där av en anledning anser jag.

    Sedan i lekarna, att de använder sig utav språket och rörelser från spelen och gärna "dödar" allt och alla så tror jag inte att barnen har gått helt opåverkade av att spela just dessa spel.
  • Anonym (Mycket)
    Anonym (Lisa) skrev 2019-01-01 13:13:09 följande:

    Jag hoppas att du inte har egna barn.


    Snälla, rara, barn tar inte skada av det. Har spelat sådant sedan jag var 6 år är fullt normal.
  • Anonym (Åskar)

    Hur kan du veta vad som på riktigt händer hemma hos pappan? Att du skulle få ensam vårdnad om barnen tror jag inte ett dugg på. Du kommer att utredas också och det kan sluta på ett sätt som du inte vill. Är du beredd på det?

Svar på tråden 7 och 10åring spelar 18års spel i andra familjen.