• Joannajoanna

    Prata symtom INNAN bim

    Jag är på bim -7 tredje barnet. första barnet hade jag inte pms eller liknande innan mens så då va de ganska tydligt för humöret va helt åt helsike och dagarna innan ja plussade kände ja mig sjuk, frossa, ont i kroppen. andra barnet minns ja faktiskt inte mer än att varje månad hade ja alla möjliga symtom utan å va gravid.

    Den här gången har jag ordentlig pms varje månad innan mens så nu är de lite lurigare. de som sticker ut är att jag är så extremt trött vilket ja annars aldrig är, jag somnar liksom sittandes och somnar när ja nattar sonen. och så jäkla frusen trotts att jag är så varm (tillåmed rosiga kinder) jag har ingen feber men förhöjd kroppstemp som ja läst att man tydligen alltid har fram till mens.

    sen såklart lite ömma bröst, dåligt humör (första gången på år som jag å maken bråkade riktigt ordentligt) känner av äggstockarna lite men som sagt så har ja de varje månad pga pms.

    Nån som känner igen?

  • Joannajoanna
    felicia1 skrev 2019-01-12 17:45:49 följande:

    Hej! Jag kände samma som dig innan bim sist jag var gravid.. var supertrött och kunde somna direkt när vi satte igång en film, vilket jag annars inte gjorde. Sen kände jag mig också sådär plötsligt supervarm, som att det hettade i hela ansiktet och jag var tvungen att gå ut en stund, för att nästa stund nästan ha frossa.

    Jag är bara på äl+2 idag men tror vi prickade in den ganska bra så nu är det bara denna långa väntan kvar :)


    men började de symtomen så tidigt? tänker att med första kände jag oxå såhär men bara några dagar innan bim.

    ja tror vi prickade in ganska bra här med ????
  • Joannajoanna

    Måste bara berätta en knäpp grej. De va snart 4 år sedan ja va gravid och under den graviditeten hade ja mkt sendrag i foten/tårna. Inatt va första gången på 4 år sedan ja va gravid som ja fick sendrag i foten haha. nog för man kan få för sig att man känner massa garvidsymtom (eller snarare att man innan man försökte bli gravid kanske inte reagerade på tex ömma bröst som man gör när man försöker) men ett ont sendrag är inget som isåfall jag glömmer bort eller missar att ja haft. haha. otroligt konstigt sammanträffande eller tänk om ja är gravid, på första försöket. shit va spännande de här är.

  • Joannajoanna

    oj shit va tiden går fort. nu har ja köpt lite test. ska testa på bim -2 med testa tidigt tror ja. så apännande de här.

  • Joannajoanna
    DrömlivetiHD skrev 2019-01-14 21:35:55 följande:

    Haft molvärk sedan ÄL och illamående på kvällarna sen äl+7. Plussade idag på Äl+11 <3 Lycka till tjejer :D


    Grattis Grattis. vilket test testade du med?

    så fascinerad att så många kan plussa så tidigt :D
  • Joannajoanna
    Anonym (Hoppas på plus) skrev 2019-01-14 21:05:36 följande:

    Lycka till då Joanna Joanna???? håller tummarna för dig. När ska du testa?


    på torsdag ska ja testa :D
  • Joannajoanna
    DrömlivetiHD skrev 2019-01-15 13:24:53 följande:

    Tack :D Testlagrets stickor. Såg en nästan obefintlig skugga på ÄL +9 och på ÄL +11 såg man ett svagt streck utan att anstränga sig. Mannen ska köpa digitalt idag som jag tänkte ta imorgonbitti. Men jag anser att jag redan plussat :) Hade ett precis likadant streck när jag plussade med dottern :)


    åh uppdatera när du tagit ett digitalt oxå :D
    Daphodil skrev 2019-01-15 19:45:00 följande:

    Plussat idag, äl+10. Mina symtom:

    Mensvärk på kvällarna sedan äl+7 (ibland så intensiv att jag trodde mensen skulle komma på stört)

    Fryser på dagarna, hettar i ansiktet på kvällarna

    Lätt ömma bröst (ingen extrem ökning från vanligt)

    Lite trött (kan lika gärna vara årstiden tbh)

    Ingen kissnödighet eller illamående


    wow på äl+10 ännu tidigare än drömlivetiHD. har du regelbunden mens?
  • Joannajoanna

    En tanke slog mig, va in å kolla i min mens app. senaste 6 månaderna har min mens kommit på dag 24, 25, 30,25,25,30. snittet i min app är uträknad till 27 dagars cykel alltså 19/1 men skulle de här va en månad med 25 dagar har ja ju bim 17/1 och borde egentligen kunna testa med ett testa tidigt redan nu :O

    kan fasen mellan äl och mens variera med 5 dagar? ja tkr att appens uträkning (efter en 27 dagars cykel) på äl stämmer varje månad med äl symptomen jag har. har fått för mig att de är fasen innan äl som kan variera. nån som vet?

  • Joannajoanna
    FruW85 skrev 2019-01-15 20:58:25 följande:

    Om jag inte tänker helt fel så är väl oftast tiden mellan äl och mens densamma, +/- någon dag, och att det är tiden mellan mens-äl som diffar när man har olika långa cykler?


    okej de va som ja oxå fått för mig då. läste oxå att äl symtom som flytningar, molvärk, sexlust osv är tecken på att kroppen förbereder för äl, sen om de släpper ett ägg eller hur länge de tar innan de släpper kunde variera. inte ens äl testen va en garanti för att man faktiskt har äl, bara att kroppen förbereder för de. fasen man lär sig nått nytt hela tiden haha.
  • Joannajoanna
    FruW85 skrev 2019-01-15 21:19:59 följande:

    Förresten, är det någon som känt av "växtvärk" innan bim och inte varit gravid? Det "pirrar/sticker/ilar" på ett sätt som det bara gjort senast jag var gravid, inte alls som vanlig mensvärk. Vill inte hoppas för mycket men vet inte om det är något som är vanligt att känna innan mens?


    Jag brukar få "växtvärk" innan mens. ilar, moler å drar i äggstockar. moler i tjejmagen och i svanken. nån gång har de huggit till oxå. även ömma bröst, humörsvängningar, lätt illamående, trött haha så man kan nog inte hoppas för mycket. jag tror ja är gravid varje månad även om jag inte planerar eller vill va gravid just då (som innan vi började med den här så skulle vi inte ha fler)
Svar på tråden Prata symtom INNAN bim