• Anonym (OBS! Inget skämt.)

    Hade kokain i bilen - får ersättning av staten!

    "Det var i våras som tre män från Skåne greps i Göteborg och häktades misstänkta för grovt narkotikabrott. I deras bil hittades ett parti kokain med beräknat gatupris på närmare en miljon kronor.
    Männen hävdade att de inte hade någon aning om hur knarket kunde ha hamnat i deras bil. Polis och åklagare var däremot övertygade om deras skuld. Dock utan att lyckas presentera tillräckligt bra bevis för att nå en fällande dom."

    "En av männen släpptes på fri fot redan före rättegång och Göteborgs tingsrätt friade även de andra två. Domstolen menade att det inte gick att binda dem till kokainpartiet.
    Efter fyra månader i häkte kunde männen därmed återvända till Skåne som fria män.
    En av dem som friades, en 21-årig Landskronabo, får även pengar från staten. Med hjälp av ombud får han ersättning för 122 dagar som han satt frihetsberövad. Justitiekanslern slår fast att han ska ha ersättning för lidande och fastställer beloppet till 89 000
    www.hd.se/2019-01-01/hade-kokain-i-bilen-far-ersattning-av-staten

    Jag undrar vad som ska krävas för en fällande dom? Det här låter inte klokt.

  • Svar på tråden Hade kokain i bilen - får ersättning av staten!
  • Anonym (H)

    Kanske för att det finns belagda fall då knarksmugglare planterat knark i svenskregistrerade bilar (känner till i Holland och Tyskland) tex vid rastplatser, campingplatser etc, följt bilen på avstånd och när de är tillbaka i Sverige lagt beslag på knarket igen. Kunde de inte bevisa att så inte var fallet här kan de gå fria.

  • Kjell2

    Någon som sett de i bilen hantera paketet

    Telefonavlyssning som veriferar att det är deras paket.

  • felicityporter

    Fast om det var flera personer i bilen så kan ju ingen veta utom rimligt tvivel vem som var ägare till kokainet? Det är ju knappast rättssäkert och etiskt att frihetsberöva alla baserat på antaganden.

Svar på tråden Hade kokain i bilen - får ersättning av staten!