Inlägg från: Marielilja |Visa alla inlägg
  • Marielilja

    Magnetröntgen

    Wow, låter som att du har kämpat med den där magnetkameraundersökningen. Jag förstår verkligen att det kan vara en utmaning. Här är några grejer som kanske kan göra det hela lite mer hanterbart:


    Lugnande grejer: Om du tror att ett litet lugnande piller skulle göra susen för dig, snacka med din doktor eller sjukvårdspersonal. De kan säkert fixa något för att hjälpa dig att slappna av.




    Prata med gänget där inne: Personalen vet vad de gör och de är där för att stötta dig. Säg till dem hur du känner och berätta om din förra upplevelse. De kommer säkert att vara extra omtänksamma och göra sitt bästa för att du ska känna dig bekväm.




    Hur själva grejen går till: Du ligger mestadels stilla på en säng som rullas in i maskinen. De tar lite bilder och du måste hålla dig lugn i korta stunder. Det tar inte jättelång tid, typ 15-60 minuter beroende på vad de ska kolla på.




    Ljud och sånt: Maskinen kan vara lite bullrig, men de har oftast hörselskydd eller kanske till och med musik om du vill. Försök att hålla dig stilla så att bilderna blir tydliga.




    Det viktigaste är att prata med teamet där. De har sett allt och kommer att göra sitt bästa för att få dig att känna dig trygg. Ge det en chans, och jag hoppas verkligen att du kan känna dig mer bekväm och trygg nästa gång! Jag gjorde min magnetröntgen hos evida mern beställde den med magnetlabbet, fick tid inom 8 dagar och dom hjälpte mig genom hela processen.

Svar på tråden Magnetröntgen