Forum Upprepade missfall - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • överaktivt immunförsvar (Marie fertilitetsplus)

  Fre 4 jan 2019 16:33 Läst 0 gånger Totalt 17 svar
  Visar endast inlägg av UndrandeSökare - Visa alla inlägg
 • Fre 4 jan 2019 16:33 #1
  Anonymochorolig18 skrev 2019-01-04 13:38:11 följande:

  Hej

  Är det någon som vet vilka tester Marie på fertilitetsplus gör för att kolla överaktobt immunförsvar? kanske tom vilka värden man ska ha för att ha/inte ha överaktivt immunförsvar?

  tänkte att man kanske kan be sim vanliga läkare ta dessa?

  eller finns det andra kliniker som kollar immunprpblem i sverige och vilka tester tar de då?

  Har börjat blöda igen i vecka 9 och öron för missfall är enorm, måste kolla något annat till nästa gång om inte detta går vägen


  Hej !
  Jag beklagar dina missfall.
  Ja, det kan vara ditt immunförsvar som orsakar missfallen, har du haft minst 3 missfall så kan du få göra en missfallsutredning via Landstinget. Har du gjort en sådan missfallsutredning?Vad visade den?

  Jag vet inte exakt vilka tester Barnmorskan Marie på Fertilitetplus tar, då får du kontakta henne och fråga. www.varden.se/behandling/stockholm/17691/ofrivillig-barnl%C3%B6shet-fertilitetplus/9004/immunsuppression

  Men jag vet att hon inte tar några prover och skickar till labbet i USA (som alla kliniker utomlands gör).  Men om du vill göra en riktig immunutredning så rekommenderar jag istället att du vänder dig till Life clinic i Aten, för en rejäl immunutredningwww.lifeclinic.gr/
  Vill du ha Dr Ds mailadress så hör av dig till mig så kan du få den.
  Annars kom till Atentråden "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten"

  Man kan även bli Dr Ds patient på distans och han skickar dig remisser, och du använder dessa och bokar tid på Aleris på Sophiahemmet och tar blodproven där. Får rören utlämnade och du paketerar dem i en medhavd låda och tar dig samma dag till Fedex på Arlanda och skickar paketet därifrån till labbet i USA.

  Den enda ivfklinik i Sverige som sysslar med immunbehandling är ivfFalun.
  De ger immunbebehandling till dem som gör ivf vid deras klinik.
  Kontaktuppgifter:  livio.se/kontakt/

  Se info nedan.
  livio.se/livio-fertilitetscentrum-falun/behandling-pa-distans/

  Intralipid vid assisterad befruktning vid Livio Fertilitetscentrum Falun


  Forskning tyder på att kvinnor som misslyckats med att bli gravida eller som har haft svårt att behålla en graviditet på grund av onormalt högt antal NK-celler (Natural Killer-cells), kan gynnas av behandling med Intralipid vid assisterad befruktning.


  NK-celler är en typ av immunceller som finns i blodet och utgör en stor del av immunsystemet. I ett tidigt skede av graviditeten finns ett stort antal NK-celler i livmoderns slemhinna och dessa verkar vara en mycket viktig faktor för en lyckad implantation och graviditet. Tecken tyder på att en obalans i nivå och aktivitet av dessa celler kan bidra till en ökad risk för missfall. Vår hypotes är att Intralipid kan hämma NK-cellsaktiviteten under en tillräckligt lång tid för att förbättra embryots implantation och upprätthålla graviditet. Intralipid är en lösning som ofta används inom hälso- och sjukvård, den innehåller sojaolja, ägg komponenter, glycerin och vatten.


  Målsättningen med studien är att se om intravenös Intralipid behandling kan hjälpa dig att uppnå graviditet och motverka missfall.


  Studien består av två delar. Först kommer 100 patienter inkluderas där NK-cell koncentration mäts i blod och samtliga får behandling med Intralipid. Rekrytering till studien börjar i januari 2016. Evaluering av resultaten från denna första del av studien kommer sedan ligga till grund för den andra delen som är en prospektiv randomiserad studie där patienter som kommer till sin första behandling vid Livio Fertilitetscentrum randomiseras till behandling med Intralipid eller kontroll.


  livio.se/forskning/pagaende-forskning/


 • Fre 4 jan 2019 16:44 #2

  Om man gör immunutredning via Dr Dimitri på Life clinic i Aten
  så tar han en mängd blodprover och skickar dem till ett labb i USA.
  Sen utifrån vad blodproven visar så får man en personlig behandlingsplan.

  De vanligaste medicinerna han använder är Intralipid, Prednisolon (kortisontabletter), Fragmin (sprutor man ger sig själv i magfettet).och Trombyl (tabletter).

  Intralipiddropp och Prednisolon lugnar immunförsvaret, Fragmin och Trombyl är blodförtunnande.

  En utredning hos Dr D kostar ca 20.000kr plus kostnader för mediciner, etc

  Dessa prover som han tar kan inte analyseras i Sverige utan måste skickas till labbet i USA. Marie på Fertilitetplus tar INTE dessa prover (hon skickar inte prover till USA).

  Men om du inte har råd med 20.000kr för utredningen så kan du ju göra Maries utredning och be att läkaren hon samarbetar med i Stockholm (Dr Rika) skriver ut Trombyl, Fragmin, Prednisolon och Intralipid åt dig, så får du ju iallafall testa fler mediciner inför nästa försök.

 • Fre 4 jan 2019 16:50 #3

  Jag kan också tipsa dig om att du kan göra ivfSerums Mensblodtest hemifrån och skicka via posten till labbet i Aten. För man kan nämligen ha baciller därinne utan symptom och utan att de svenska testerna visat något. Om man har baciller så kan de försvåra implantationen när embryot försöker fästa, och då kan det bli minus eller missfall. Om baciller hittas så får både mannen och kvinnan varsitt antibiotikarecept som kan lösas ut på svenskt apotek. Båda måste ta antibiotikan samtidigt annars bollar man bara bacillerna mellan varandra.

  Mensblodtest

  Du behöver skaffa dessa 5 saker:
  1-En vadderad påse av minsta storlek (finns på tex Clas Ohlsson etc)
  2.Några frimärken
  3. Koksaltlösning att späda blodet med lite i röret, så det inte torkar in (Apoteket eller apotea.se )
  4. Två stycken Urinprovrör med skruvkork (Apoteket ) 1 att skicka och 1 i reserv vid fyllningen.
  5. Instruktionsdokumentet med adress att skicka till etc
  Se länken nedan:
  www.ivfserum.com/infection-screening/

  Skriv ut dokumentet, och samla alla de andra sakerna i en påse i god tid INNAN mensen kommer. Om man tycker det är svårt att pricka ett provrör så kan man använda tex en Menskopp för att samla blodet först (Apotek Hjärtat säljer det).

  Man märker provröret man skickar med namn och födelseår och dag.
  Efter röret är fyllt med blod och koksaltlösning, skruva åt, rulla in i hushållspapper, lägg i liten plastpåse, knyt igen och lägg i den vadderade påsen.
  Samt skriver ett följebrev och anger att man vill göra både Locus Medicus testet och 11 in 1 testet, samt anger sitt namn, postadress, telnr och epostadress. Sen klistrar man på några frimärken på den vadderade påsen, skriver på rätt adress och postar på vanliga postlådan.

  Sen kommer du att få ett mail av Serum med en faktura när paketet kommit fram till dem. Om det skulle hittas några baciller som inte ska vara där, så ingår receptskrivning i de 300euron du betalt. Då får du ett EU-recept på antibiotika som kan lösas ut på Apotek i Sverige utanför högkostnadsskyddet.
  Både mannen och kvinnan måste ta antibiotikan och behandlas samtidigt, annars bollar man bara infektionen mellan varandra.

  Lycka till !

 • Fre 4 jan 2019 16:55 #4

  Här kan du läsa om min och sambons fertilitetsresa om du vill: www.familjeliv.se/user/presentation/view/undrandesokare

 • Fre 4 jan 2019 19:49 #8

  Om problemet är pengar, så endera gör Maries utredning nu och se till att du får svenska recept på både Intralipid, Kortison, Fragmin och trombyl och testa det inför nästa graviditet.

  Eller se till att börja spara pengar så du har råd att göra Dr Ds utredning.

  Beställ gärna boken "is your body babyfriendly" av Dr Alan E Beer. Finns på Bokus för 300kr. Är skriven på lättläst engelska för patienter. Den handlar om immunproblem och vilka behandlingar som finns.

  Jättebra bok.

  Om du har faktor V så behöver du använda BÅDE Fragmin och Trombyl. Dessa 2 mediciner samarbetar. Trombyl kan förhindra proppar, men inte lösa upp befintliga proppar, men fragmin kan lösa upp redan bildade proppar. För bästa resultat ska man börja med alla mediciner redan innan man får plus.

  Missfall beror aldrig på otur, det finns alltid (minst en) orsak. Men det gäller att hitta denna orsak. Tyvärr tror inte svenska läkare inte att kvinnans immunförsvar kan orsaka missfall men utomlands vet de bättre.

  Ja, det är alltid en bra idé att göra Mensblodtest. Det finns många kvinnor som gjort Dr Ds behandling, men inte lyckats, och sen efter de gjort Serums Mensblodtest och baciller hittats, så har de tagit antibiotikakuren, och sen vid efterföljande nytt försök (efter antibiotikakuren ) med Dr Ds behandling så har de fått barn.

 • Tis 8 jan 2019 19:54 #10
  Anonymochorolig18 skrev 2019-01-08 19:44:49 följande:

  ska göra det. fick tyvärr höra att det var MA denna gången .. så går runt med ett dött foster i magen. Nästa steg är hysteroskopi sa dom. har du ngn erfarenhet av det?

  känns så förbaskat tungt . Men skulle även få fragmin eller innohep nästa graviditet


  Tråkigt att det blev MA. Får du cytotec eller skrapning eller ska du vänta tills det kommer ut av sig självt?

  Hur många missfall/MA har du haft nu?

  Jag har gjort hysto i Aten via kliniken Serum i nov 2018.
 • Fre 11 jan 2019 19:35 #11

  Trådstartaren- Har du kontaktat Marie på Fertilitetplus nu?

 • Lör 20 jul 2019 16:06 #14
  Hilda456 skrev 2019-07-20 10:49:21 följande:

  Så himla besviken! Vi har haft tre missfall på fyra år, och stod i kö för IVF när vi plötsligt blev gravida av oss själva. Kontaktade direkt kvinnokliniken i Falun, men de säger bara att trombyl inte har någon bevisad effekt och de vägrar ge någon ytterligare hjälp. Men om man får IVF kunde de behandla med nån medicin fick vi höra vid inledande samtal där.

  Var dit för ett VUL igår, men de kunde inte hitta fostret. Vi ska komma tillbaks nästa vecka för att se om det bara är yngre än vi tror, men jag har noll hopp kvar. Enligt beräkning är jag i vecka 7, och de sa att jag borde kunnat göra VUL redan förra veckan. Så j*la uppgiven.


  Om du misstänker att det är ditt immunförsvar som orsakar missfallen så kontakta Dr D på Life clinic i Aten och res dit och gör en utredning där. Han är utbildad läkare och mycket mer kunnig är barnmorskan Marie i Stockholm(Fertilitetplus).
 • Sön 21 jul 2019 00:26 #16
  Hilda456 skrev 2019-07-20 23:54:52 följande:

  Tack, får se hur det går på torsdag, men räknar med att vi får börja om igen, och då ska vi definitivt kolla upp Life Clinic


  Du är välkommen till Atentråden här p Familjeliv för mer info Den heter "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten"
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll