• Tobbbbbe

    Äktenskapsförord- Bostad, Procent mm

    Hej!

    Det är så att vi nyss köpt ett hus. Med samband med detta så ska vi gifta oss och skriva äktenskapsförord och här behöver jag er hjälp.

    Jag har gått in med ca 80% av handpenningen, går det att skriva in det på något sätt eller hur ska det vara? Ska man skriva procenten eller just beloppet? Någon som har gjort något liknande och kan berätta hur det ska vara exakt skrivet?

    Fråga 2. Vi har sagt att pengarna som finns på vardera sparkonto ska vara enskild, inte dela lika på alltså. Kan man även skriva med det?

    Vi kan ta en 3'e fråga också. Ifall någon av oss går bort. Tar den över allt då eller ska man då skriva ett testamente på att mannen/frugan ska överta allt då? (Vi vill ha det så). Kan tillägga att vi har gemensamma barn tillsammans.

    Tack på förhand alla!

    Mvh

  • Svar på tråden Äktenskapsförord- Bostad, Procent mm
  • Kjell2

    Det ni önskar går att ordna med äktenskapsförordet och testamente, i alla fall om "orubat bo" räcker och ni kan acceptera att delar av det på sparkontona går till barnen.

    Om ni ska ha procent eller belopp avseende handpenningen beror på hur ni vill ha det. För att det säkert ska bli som ni vill bör ni ta proffshjälp.

Svar på tråden Äktenskapsförord- Bostad, Procent mm