• amillak

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Hej! Hoppar gärna in här! Är snart 31, har en historia med 1 dotter på 8 år + 2 aborter varav den senaste 2015 med min nuvarande sambo. Innan dottern fick jag konstaterad PCOS och sedan icke konstaterad PCOS av en annan läkare. Alltid haft väldigt oregelbunden ÄL och långa cyklar. Ätit ihop p-piller kartor de senaste 2-3 åren. Slutade med dessa hösten -18. Blödning i februari -19. Kontaktade privat klinik i maj och har aldrig blivit så väl bemött av den "vanliga" sjukvården som där! Fick tid 20/6, träffade en så proffsig läkare som förklarade att jag har lätt PCO, väldigt många och fina ägg för att vara 30+ dock en väldigt tunn slemhinna eftersom jag inte fått "blöda ur" som han sa. Fick Provera och Letrozol utskrivet, började med Provera direkt på kvällen den 20/6, inväntar blödning och sedan Letrozol dag 3-7. Återbesök för att se hur jag svarat på tabletterna + VUL 15/7.

  • amillak
    Lunne skrev 2019-06-24 10:26:42 följande:

    Välkommen till tråden :) Kul att du lyckades få ett VUL mitt i juli! Det känns som allt annars ofta drar ut på tiden över sommaren.


    Jamen eller hur, en superbra privat klinik som sagt. Inne på dag 5 med Provera nu så inväntar nån form av blödning.

    Någon som äter/ätit kombinationen Provera följt av Letrozol? Funderar på hur man gör om man börjar blöda innan sista Provera-dagen..
  • amillak
    Missempi skrev 2019-06-24 21:10:13 följande:

    Hej! Välkommen till gruppen ni nykomlingar! :)

    Får jag fråga vilken klinik det är?


    Tack! :) så skönt att kunna ventilera med någon som är i precis samma tankar och situation. Jag har varit hos Gynhälsan i Jönköping!
  • amillak
    Clemmentina skrev 2019-06-24 21:16:44 följande:

    Som jag förstått det slutar du med Proveran om du börjar blöda innan du ätit klart kuren. Det har aldrig hänt mig men en gång kom mensen precis någon timme efter att jag hade tagit sista tabletten.


    Okej! Jag har nämligen "fuskat" lite innan jag tog kontakt med den privata kliniken eftersom jag inte fick nån direkt hjälp av den "vanliga" vården. De ville att jag och sambon skulle fylla i formulär kring "ofrivillig barnlöshet". Kändes helt fel då vi varit gravida innan (2015, abort) och min anledning till att söka vård i första hand var att jag var orolig för min ÄL. Iallafall, jag blev gravid med min dotter 2010 mha Provera, min syster fick Provera i utskrivet förra året men blev gravid utan dom. Så jag fick hennes tabletter och har ätit dom på egen hand. Har börjat blöda precis efter sista tabletten båda gångerna men har ju då inte haft nån Letrozol...
  • amillak
    Missempi skrev 2019-06-24 21:41:25 följande:

    Låter verkligen bra!, synd att de är ?fel? stad bara :) har försökt leta efter statistik på olika kliniker men hittar inte så bra info om det, inte nån ny info iaf. Nån som vet något om det? :)


    Ja så synd att jag inte sökt mig till privat klinik tidigare. Har ju en historia med en hel del kvinnokliniksbesök. Min yngre syster fick (som tur var) en återbudstid när hon sökte för sin oregelbundna ÄL och då sa läkaren hon fick träffa att om hon inte fått denna återbudstid hade väntetiden varit minst 3 veckor och att hon brukar råda till att söka sig till privata kliniker då de är bättre och snabbare.. (?)
  • amillak
    Missempi skrev 2019-06-25 11:41:13 följande:

    Jaha! Så hon på den andra kliniken rådde till privat?! Är det skillnad i kostnad?


    Nej jag betalade 250:- som ett vanligt läkarbesök :)
  • amillak

    Hej på er! Varit på kliniken idag, har en tjock och fin slemhinna på 10 mm, alltså har tabletterna gjort det dom ska.. sen sa läkaren att det var väldigt svårt att säga då jag var där nu på cd19 men borde kommit på cd 12-13 för att se om jag har ägglossning. Vi såg iallafall nånting på skärmen men han sa att det var väldigt svårt att säga vad. Antingen har jag ägglossning, har precis haft ägglossning eller är väldigt tidigt gravid. Ska ha sex varannan dag framöver, ta blodprov på fredag på progesteron-halten som visar om jag har haft ägglossning eller inte. Sen ska jag ta graviditetstest om ca 2 veckor, om det är negativt ska jag ta samma kur med tabletterna.. Nån som har liknande erfarenheter av tidigt VUL?

  • amillak
    rhubarb82 skrev 2019-07-23 12:54:34 följande:

    Okej så hoppade in i den här tråden tidigare under min förra cykel. Blev inget då tyvärr. Mensen kom som en klocka som vanligt.

    Nu är det ny cykel och ny chans. Är på äl+11 idag så börjar närma sig. Borde få mens den 27e eller ev. 26.

    Någon som vill prata symtom?

    Hills är väl symtomen en otroligt jämn temperaturkurva jämfört med tidigare försök. Och att jag är otroligt saltsugen... Vet ej om det är ett symtom. Har också ett himla humör något tidigare... nu började humöret ca en vecka för tidigt. Brukar ha pms-humöret två dagar innan mens annars.


    Hej! Är också i den jobbiga-långa-väntan-fasen av cykeln.. åt letrozol mellan 29/6-3/7, var på vul 15/7 (försent i cykeln enligt läkaren) så allt vi såg var en tjock och fin slemhinna på 10 mm. Lämnade blodprov i torsdags 18/7 för att kolla om jag haft ägglossning, inte hört om nåt provsvar än. Tog ett testa-tidigt gravtest igår som var negativt men är nog fortfarande för tidigt även för ett sånt test.. har stickningar/ilningar i brösten från och till och igår kände jag som ett stickande tryck mellan benen, t o m så jag grimaserade lite, höll i sig nån minut sen försvann det..
  • amillak
    rhubarb82 skrev 2019-07-23 13:29:03 följande:

    Har du ätit Letrozol länge eller är detta första cykeln ni provar det?

    Själv har jag haft problem med höga prolaktinnivåer, fick reda på det i januari så medicinerar nu så att att ägglossningen ska funka. Hade det inte varit det felet hade jag fått Letrozol också. Men nu är det mina hormonnivåer som spökar. Tar tid att hitta rätt dos dock, så har varit några månader med att vänta på rätt dos och ta blodprover.


    Första gången jag äter det, enkeldos. Så därav ännu större inväntan på vad blodprovet säger! Har en tjej på 9 år och 2 aborter i bagaget.. alltid haft väldigt oregelbunden mens med 2-4 blödningar per år när jag inte ätit p-piller. Ätit ihop p-piller kartor under ca 3 års tid, senaste aborten var i början av 2015 med min nuvarande sambo, var då i v 8+3..
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?