Inlägg från: KajsaLouise |Visa alla inlägg
  • KajsaLouise

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    Clemmentina skrev 2019-02-13 06:55:22 följande:

    Trodde verkligen på ägglossning i sön-måndags pga av ägglossningssmärtor fre-sön. Men ingen temphöjning (snarare sänkning ännu). Någon som haft känningar i äggstocken innan ägglossning?

    Jag har tidigare haft ganska långa cykler (38-40 dagar) så det är förhoppningsvis inte kört för ägglossning ännu då det ?bara? är cd20.


    Jag tänkte precis fråga dig hur det gick för dig. Jag minns inte att jag haft några direkta känningar i äggstocken mer än någon dag före, under och efter äl. Men sånt är säkert olika! Den kanske jobbar på därinne och är inte riktigt redo än bara? Kört är det ju i vart fall inte än! Hoppas det händer snart!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-13 07:49:58 följande:

    Åh tack! :) Hoppas det jag med! Blir nästan lite orolig då jag känt av den i 5-6 dagar nu och molvärk i två dagar. Hur går det för dig? Läste att mensen var lindrigare den här gången!? Skönt i så fall!


    Okej, förstår att du är lite orolig. Det är ju säkert ingen fara! Men om det håller i sig kanske du ska ringa gyn och stämma av, ffa för att lugna din oro. Ja, den var betydligt lindrigare den här gången. Jag blödde knappt nått och jag brukar blöda igenom och få byta binda ibland 2 ggr på en timma. Så väldigt udda. Jag funderar på om det kan ha varit så att ägget inte släppte. Då har jag hört att folk har mindre/annorlunda mens. Jag tempade ju och såg dippen och en höjning. Sen blev det helg och jag tog sovmorgon så tempen kan inte bekräfta nått heller. Jag tänker boka in en gyntid snart nu. Har ju gått flera månader sen jag började med provera, tycker det är dags för ett återbesök.
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-13 09:01:37 följande:

    N

    Så kan det absolut ha varit. Jag har också hört om att mensen kan utebli eller bli lindrigare om ägglossning uteblir. Skönt med mindre mens men givetvis väcker det ju tankar om varför det blev så. Känns rimligt med ett återbesök snart om du kört med Provera ett tag.

    Jag börjar med Provera igen efter helgen om jag inte fått ägglossning innan dess. Efter nästa omgång blir det utredning för oss.


    Tycker ändå Proveran skulle fixa vanligt flöde. Den ska ju göra så att jag blöder ut. Äsch, vad vet jag!

    Ok! Låter som en bra plan! Du har väl inte hört nått om att Provera kan framkalla äl eller ge falska utslag på äl-test? Har jag frågat det förut kanske...? Jag minns inte.
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-13 19:40:58 följande:

    Nej det har jag inte gjort. Inte hört/läst något om Provera och ägglossning/ägglossningstest. De ska inte ha något med varandra att göra. Det enda jag kan komma på är att Proveran skulle kunna ge temperaturökning utan att ägglossning skett (visst påminner den om progesteron?) men det är ren spekulation från min sida.

    Hoppas det fungerar som det ska och att du får ägglossning den här månaden.


    Okej, bra! Tack! Ja, det kan ju påverka temperaturökningen. Det låter ju inte osannolikt. Jag började med tabletterna den 21 jan sist. Den 24e, vilket skulle ha varit dagen efter äl, dippade tempen rätt rejält dock. Sen steg den igen. Kan ju tyda på att Provera inte påverkar tempen... Men det är också ren spekulation från min sida och en gnutta önsketänkande :) Får se vilka värden du får!
  • KajsaLouise
    Elliee skrev 2019-02-13 23:21:55 följande:

    Haha låter som min sambo :) Ja men mars är vår månad! Det kör vi på! Jag har BIM 15 mars. Du då? Hoppas du tagit dig igenom mensen. Här är jag mitt i, har haft mkt kramper över vänster äggstock - den som cystan satt på. Känns som den är väldigt mycket vid liv :)


    Härligt! Då kör vi! :) Jag är jätteosäker på bim, kan vara allt mellan 4-8 mars känns det som. Får avvakta äl och se. Mensen är över, det känns skönt! Men oj, jaha... Hade läkaren sagt att den var skadad vänster äggstock? Betyder det att den ändå skulle kunna fungera?
  • KajsaLouise
    Längtar1984 skrev 2019-02-14 01:12:52 följande:

    Är på cd24 idag med bim cd27 så nu borde mensen komma snart men hoppas hoppas den INTE kommer! Umgicks med mina vänner häromdagen med alla deras gravidmagar/bebisar/små barn. Blir så trött på att va utanför samtidigt som jag älskar deras barn såklart. En annan bekant berättade att hon är gravid - på första försöket. Kändes som en örfil...usch...

    Men men ska försöka va positiv! När som tidigast kan man ta gravtest? Kram till er som kämpar och längtar!!


    Jag upplever också ständigt sådana örfilar! Det är tufft! Hoppas det är din tur nu då! Folk verkar ju ta gravtest flera dagar innan bim men resultatet är väl inte så tillförlitligt alla gånger. Jag tog ett test någon dag innan bim förra gången. Egentligen vill jag inte det. Är det negativt (vilket det alltid varit för mig) känns det som att allt förvärras. Dagarna blir längre och mer outhärdliga fram till mens. Men så har jag fått för mig att jag skulle vilja upptäcka ett tidigt missfall. Jag har (eller har iaf haft) progesteronbrist och har fått för mig att det kanske kan göra att kroppen inte kan hantera en ev graviditet. Det här låter säkert superknäpp men mina tankar kring allt detta är inte helt logiska och kloka alla ggr! Håller tummarna för dig nu!
  • KajsaLouise
    Elliee skrev 2019-02-14 08:20:54 följande:

    Jag har en gammal app jag kört med längre, menskollen eller vad den heter. Den har faktiskt varit ännu mer exakt på att förutsäga både mens o ägglossning än NC och den säger 14 mars. Så 14-15 då, då är jag drygt en vecka efter dig :) Skönt att mensen är över, då börjar den dryga väntan på ÄL nu då! Ja läkaren som opererade mig sa att äggstocken såg skadad ut, att den typ hade blivit söndertryckt av cystan. Han kunde dock inte säga helt säkert så den kan ju ha återhämtat sig? Kändes som att det var på den sidan som jag hade ont denna mens o så borde det ju vara den äggstocken som släppt ett ägg?


    Jag har aldrig tidigare tänkt på när jag ska mens. Den har alltid kommit när den vill ändå. Och det verkar den ju iofs fortsätta med om än lite mer kontrollerat. Kul att vi är relativt nära varandra i tiden! :) Yes, äl kan inte komma fort nog! :) Så bra om den återhämtat sig! Det ökar ju såklart chansen! Hade du ont i den så borde det ju vara så... Hoppas på det!
  • KajsaLouise
    Clemmentina skrev 2019-02-15 07:44:10 följande:

    Jag tror inte jag får ägglossning den här månaden. Värk i ena äggstocken i helgen samt blandat vattniga/äggviteflytningar. Igår höjdes tempen men idag hade den sjunkit igen. Nu har jag krämiga flytningar. Så trist! Börjar med Provera på måndag om inget skett innan dess tänker jag.


    Men så tråkigt! :( Jag hoppas på att du får äl nu i helgen! Det är inte över förrän det är över! Håller tummarna!
  • KajsaLouise
    Elliee skrev 2019-02-15 08:15:18 följande:

    Tänkte inte heller så mycket på det innan vi började försöka, men jag registrerade alltid i appen när jag fick mens. För att kunna ha koll om jag behövde. Den har för det mesta varit väldigt regelbunden och det är jag ju tacksam för nu förstås :) Jag tänkte jag skulle testa SMEP denna månad - har du testat det?


    Jag kunde aldrig ha koll ändå och när jag åt p-piller försvann mensen typ ändå. Lite skönt när den är oregelbunden. Nej, det har jag inte testat (inte medvetet iaf) Jag har inte riktigt fattat vad det exakt går ut på heller. Har sett folk nämna det och tänkt googla men det har inte blivit av än. Ska det vara framgångsrikt?
  • KajsaLouise
    Lycklig37 skrev 2019-02-16 06:32:45 följande:

    Jag är 37år fyller 38år i april min man är 37 år vi har försökt nu i 1år att bli gravida. För 5 dagar sen fick jag en ljusrosa blödning och så kom det lite brunt efter. Inget mer sen dess. Haft lite illamående och halsbränna

    Jag ska ha min mens imorgon.

    Sovit oroligt och gått upp och kissat 3 gånger inatt och har ont i ryggslutet. Mår mer illa nu och har även spänningshuvudvärk samt ont i brösten Jag misstänker att jag kan vara gravid att det va en nidblödning.Räknade ut senaste mens va den 19/1 Så enligt beräkning är jag gravid i 4e veckan om det tagit sig denna gången. Jag undrar nu om clearblue tidigt gravtest verkligen visar graviditet 5 dagar innan bim? För då skulle jag ju kunna ta testet redan idag. Eller om jag ska vänta till samma dag jag ska ha mens. Vad tycker ni?


    Å gud så spännande!!! Testen KAN väl för vissa visa så tidigt som fem dagar innan bim, det beror väl på lutealfas, när ägget fäste och andra hormonnivåer säkert. Men hade jag varit du hade jag testat nu! Du har ju så många andra symtom och skulle vara o 4e veckan... Plus att jag hade inte kunnat hålla mig! Stort lycka till!
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?