Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    30+, följas åt på vägen till första barnet?

    KajsaLouise skrev 2019-02-21 08:09:19 följande:

    Jag har använt samma stickor ett tag. De har visat positivt tidigare.. Märkligt! Det är som det är iaf. Inget att göra åt.

    Jag tog ingen tablett igår, men tog den idag. Sambon tyckte det eller att jag inte skulle ta alls. Att inte ta alls kändes inte bra. Dumt val kanske, men det kommer ju inte påverka en eventuell graviditet. Tempen låg på 36.24 idag, 0.10 mer än igår. Så den gav ju inget större hopp. Äl behöver ju inte ha skett än, men ja, jag har nog redan gett upp att det ska bli nått den här månaden också. Jag är lika positiv som vanligt... :P


    Det blir nog bra! Då vet du ju att du får en blödning om det är så att det inte tar sig. Jag tror jag brukar ha ganska långsamma tempoökningar så 0.10 behöver inte vara negativt. Min temp har legat lite högre ett par dagar (idag 36.25!) nu så håller den sig imorgon väntar jag med Provera. Går den ner då sätter jag igång med nästa kur.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-21 17:37:06 följande:

    Ja, det blir nog bra :) Okej, min svängde upp rejält förra månaden men några dagar efter förra äl blev jag ju också sjuk. Aha, spännande! Tror du att du haft äl nu då? Hoppas tempen ökar på lite till! :)


    Jag har försökt kolla på lite kurvor och det verkar kunna se rätt oliks ut. En del går upp rejält med en gång och en del tvekar lite mer och ökar successivt.

    Vet inte om jag haft ägglossning men FF satte ut ägglossning igen imorse efter att jag haft flera temperaturer i rad over coverline (om än en väldigt låg sådan). Förra fredagen fick jag en liten liten blödning vilket skulle kunna vara i samband med ägglossning (jag har fått småblödningar vid ägglossning tidigare). Nu har värken i äggstocken släppt men känner fortfarande lite molvärk i nedre delen av magen.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-21 21:14:38 följande:

    Bra info! Allt är normalt typ då! :)

    Okej, men det låter ju som att FF kan ha rätt. Det vore ju kanon isf! Det blir spännande att följa kurvan nu då!


    Hur går det för dig KajsaLouise? Jag började med Provera i fredags och igår gick tempen upp mer. Har haft molvärk i helgen samt lite ont i brösten och inga fertila flytningar. Undrar så om jag haft ägglossning eller inte. Har din temp gått upp? Har läst att Provera ger tempökning för en del men inte alla.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-25 06:16:17 följande:

    Kan ju lägga till att jag idag iofs vaknade 1h och 10 min tidigare (kl 4.50) och mätte 36.19. Proveran tycks inte ha någon större påverkan på mig den här gången och ägglossningen tycks inte ha varit trots positivt test. Sånt händer ju såklart, men jag börjar undra om inte det händer hela tiden. Skitstart på dagen iaf! Hoppas du får en bättre start!


    Åh vad segt med urinvägsinfektion. :( Hoppas den blir bättre snabbt! Äter du någon medicin? Det kan ju påverka tempen. Sen kan du nog lägga på 0,10 då det sägs att tempen är som lägst vid 4-5 tiden och sen ökar 0,05 per halvtimme. Din temp vid 6-tiden borde alltså ha varit 36.29 eller lite högre.

    Det stämmer att tempen ska vara förhöjd (över coverline) i tre dagar i rad för att FF ska sätta ut ägglossning men tror faktiskt den också kan sätta ut den om du har flera temperaturer över coverline även om någon enstaka ligger under linjen. Min kurva har ju gått upp och ner men FF sätter ändå ut ägglossning preliminärt. Min temp var idag 36,6. Jag brukar få molvärk strax innan mens men inte ha det i ett par veckor. Ont i bröstvårtorna får jag ofta däremot.

    Hoppas du får en bättre fortsättning på dagen. <3
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-24 22:17:13 följande:

    Jag har fått urinvägsinfektion. Så det går väl sådär... Min temp blir jag inte klok på. Den är överallt känns det som. FF har inte satt ut äl än. Hade jag redovisat 0.05 grader mer i temp idag hade den gjort det. Får väl se vad som händer. Du som har läst på, ska tempen efter äl vara förhöjd i minst tre dagar i rad? Min är inte det iaf. Positivt äl-test i onsdags, i torsdags 36.24, i fredags 36.58, i lördags 36.26 och idag 36.44. Så knepigt tycker jag. Började med proveran i torsdags. Så tabletterna kan påverka tempen alltså... Så dumt! Känns ju jättesvårt att få nån rätsida på allt det här. Förstår att du undrar! Det gör jag med! Den här gången har jag sen några dagar haft ont i bröstvårtorna. Idag gör det mindre ont, men de är fortfarande ömma. Har typ aldrig haft ont i bröstvårtorna... Man får ligga varannan dag och hoppas på det bästa. Brukar du känna molvärk och så efter äl?


    Så här ser min jättekonstiga kurva ut. Inte alls säker på att jag haft ägglossning den här månaden.

  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-25 07:45:45 följande:

    Ja, jag fick Selexid utskrivet och ätit tabletterna sen i lördags kväll. Är inte lika kissnödig nu iaf ;) Tack!

    Okej, det är en riktig vetenskap det där med tempen. Jag tryckte i att FF kunde bortse från dagens temp iaf.

    Det verkar så ja, att den kan sätta ut äl ändå även om det inte är 3 dagar i rad med temp över coverline. Min ser liiite ut som din kurva, iaf efter potentiell äl. FF har ju inte satt ut min, men det kan bli den 21e feb (CD16) om jag leker lite med morgondagens siffror... Såhär ser den ut, lite bergochdalbana över det!

    Hur känner du i kroppen då? Känns de nya symtomen positiva? Hög sista temp där! :)

    Tack för att du stöttar! <3


    Jag ser din kurva. Håller med om att det finns likheter. Ja det är verkligen en hel vetenskap! Jag började tempa för att de skulle bli lättare...det har det inte blivit direkt! Håller tummarna för att din temp går upp imorgon.

    Min höga temp idag kan bero på att jag vaknade till någon timme innan klockan ringde. Får se vad den är på imorgon!

    Kroppen känns ungefär samma idag. Molvärk som kommer och går lite...flyttar sig och ömma bröstvårtor. Vågar inte tro då mycket om symptomen och om det är positivt eller inte. Kroppen (eller knoppen) har lurat mig förr!
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-25 08:25:05 följande:

    Frågan är om det är bättre att tempa i rumpan? Inte så kul kanske att göra det varje dag, men verkar ju som att det är mer tillförlitligt? Jag började tempa för att lugna mig själv, för att bekräfta äl efter positiva test. Det misslyckades ju rätt rejält också! Är mer stressad än vanligt och har till och med fått sambon att googla upp fertilitetsutredningar...

    Okej, ja... Jag har fått nya symtom ibland och haft avsaknad av symtom. Inget har varit positivt. Det ger sig till slut! Håller tummarna iaf för att det är nått bra!


    Ett alternativ är att ta den vaginalt. Tror både det och rumpan är mer tillförlitligt men håller med om att det känns sådär.

    Stress är verkligen inte kul. Jag har varit det till och från en längre tid och känner att det påverkar mig och min cykel negativt. :/ Vi har också börjat kolla upp fertilitetsutredningar och kommer nog göra en privat i vår.
  • Clemmentina
    KajsaLouise skrev 2019-02-25 18:15:34 följande:

    Jo visst, det går ju det med.

    Usch! :( Tror du en utredning hade hjälpt dig hantera stressen? Vi har ju inte försökt ett år utan ca 6 månader, men jag börjar känna att det är ohållbart att vänta ytterligare sex månader. Jag betalar gärna för att få besked! Jag vet att jag har några extra kilo som jag borde gå ner, men annars lever jag väl som man bör. Vill bara veta om det går eller inte! :/


    Nej det tror jag nog inte att det gör men vi har försökt i ett år nu. Jag betalar också gärna för att få veta mer. Gyn som skrev ut Provera till mig sa dessutom att de inte går vidare och stimulerar ägglossning (vilket borde vara nästa steg) utan att göra en utredning.

    Samma här, ca 5-10 kg extra som jag verkligen borde försöka gå ner. Så himla svårt bara...
  • Clemmentina
    jojjea skrev 2019-02-26 07:37:52 följande:

    Bim-1 för mig idag. Fick spottings igår och förstod att mensen var på väg. Tempen gick upp igen idag så jag tog ett test för säkerhets skull men det var negativt. Så det blev inget denna gång heller. Har inte direkt känts så heller så det kom väl inte som nån överraskning men trist ändå.


    Åh vad trist! :( Hoppas det är er tur snart!
  • Clemmentina
    Geranium skrev 2019-02-26 12:11:18 följande:

    Hoppar in har i traden ocksa :)

    Blir 33 i maj och har sa smatt nyligen paborjat forsok att fa till en bebis med min sambo som ar 38. Ingen av oss har barn sedan tidigare. Jag gjorde en abort fran en oplanerad graviditet for 4 ar sedan ganska exakt..

    Jag borjade med agglossningstest den har manaden och tror mig ha prickat ratt. Samt enligt Flo-appen hade jag agglossning i helgen (22-23 feb) och hade sex alla tre dagar innan, bada dagarna under agglossningen, samt dagen efter sa jag hoppas att det finns tillrackligt med material i omlopp for att det ska kunna ta sig

    Har beraknad BIM den 11/3 sa nu borjar nedrakningen. Ar medveten om att det kan ta lang tid sa forsoker att halla huvudet kallt. Tanker ge det nagra manaders forsok om det behovs innan jag ger mig pa tempning. Har hort lite olika om det - Jag bor i Frankrike och har avrader gynekologer mer eller mindre fran det, da det latt kan bilda en fixering som i sin tur kan gora processen svarare . Det verkar som att manga har i traden tempar sa jag ar definitivt nyfiken pa att hora mer om det och era synpunkter :)


    Välkommen hit! :) Intressant att läsa om skillnaderna mellan Frankrike och Sverige.

    Jag har också använt mig att flo-appen till och från. Tror det är väldigt olika om tempning passar eller inte passar en. En del blir nog stressade andra inte. För egen del tycker jag att det är mer stressande att inte veta om jag haft ägglossning. Så jag gillar att tempa även om jag bara gjort det i två cykler och inte fått helt koll på hur min kropp beter sig ännu! :)
Svar på tråden 30+, följas åt på vägen till första barnet?