• Ignoramus

    Vilja om kejsarsnitt

    Utgången är väl detsamma? Att det bedöms som betydligt SÄKRARE än vaginala förlossningar? Hade personen ignorerat kravet på kejsarsnitt och kört på ändå hade det kanske inte blivit så lyckat... Trots att det förlossningssättet är "sååååä säkert och naturligt".


    Anonym (J) skrev 2019-01-08 17:19:49 följande:

    Men snälla du. Är du över huvud taget medveten om att det finns otaliga tillstånd som kräver PLANERADE snitt?


  • Ignoramus

    Jo, men jag är inte så dum att jag förnekar riskerna. Man ska vara medveten om riskerna vid båda alternativen. Och sannolikt vet jag mer om kejsarsnitt än profylaxtanten, då jag till skillnad från henne har genomgått ett.

    Andningen gör säkert skillnad, men hade den varit naturlig hade hon inte behövt lära sig den.


    Anonym (J) skrev 2019-01-08 17:22:47 följande:

    Och det gör det inte vid snitt? Hur många snitt har du medverkar vid? Vet du vad andning gör vid smärta? Läs på innan du skriver en massa dumheter.


  • Ignoramus

    Jag känner mycket väl till de fallen, och tycker såklart också att det är jättebra att kejsarsnitt finns även av medicinska skäl. Förstår inte riktigt hur du tillskriver mig de åsikterna?

    Hela diskussionen grundar sig i att någon som haft hemska kejsarsnittupplevelser (som inte varit frivilliga, vare sig de varit akuta eller planerade) ondgör sig över kejsarsnitt när en vaginal förlossning sannolikt hade kostat henne eller barnet livet. Ja, det är himla tråkigt när något går snett, men bevisligen var det fortfarande bättre än alternativet?

    Jag har väl för fan själv varit i ts sits för inte alltför längesedan. Livrädd över att få fel beslut av någon oinkännande läkare och sen inte veta var man i så fall ska vända sig. Det sista jag (och förmodligen hon) behövde var såna som er, som hånar rädslan och kallar den obefogad. Vi skrämmer inte upp varandra eller sprider någon okunskap. Tvärtom så stöttar vi varandra eftersom vi känner samma rädsla och vill guida varandra till säkerhet.

    Om något säger jag att snittet var en dröm, och att jag lyckades få det beviljat av humanitära skäl trots att min kommun är erkänt sträng. Det inger hopp, inte skräck. Skärp dig.


    Anonym (J) skrev 2019-01-08 17:42:02 följande:

    Föd hur du vill men för inte över din osäkerhet, rädsla och okunskap på andra. Vem som helst inom obstetriken skulle skaka på huvudet åt dina inlägg.

    Det finns för din kunskap tillstånd som är ett absolut förlossningshinder, ex placenta praevia och bäckenträngsel. Tror du på riktigt att vården skulle köra på en vaginal förlossning där pga att det i normalfallet är det absolut bästa för mor och barn att bli förlöst på? Tack och lov att sectio finns, när det verkligen behövs.


  • Ignoramus

    Ok, jag kände iofs i princip ingen smärta så jag vet inte hur användbart det är för mig, men... Profylaxtanten VILLE föda vaginalt, det är väl hela skillnaden i det här fallet. En andningskurs hade inte hjälpt mig. Psykologsamtal hade inte hjälpt mig. För min anledning är inte botbar, den är vad den är och det kan ingen göra något åt.

    Operationen var inte i onödan. Risken är jag medveten om men är villig att ta. Om det bara blir det här barnet så tycker jag fortfarande det var värt det, för nu fick jag åtminstone ett barn. Och tro mig, vi läser på. Vi vet vad vi ger oss in på.

    Hehe alla jag känner i alla generationer har fått ordentliga skador eller blivit traumatiserade. Alla utom två. Det är inga vackra siffror, och betydligt högre än dina 4%. Maximal (statistiskt osannolik) otur eller en eftervård som inte lyckas fånga upp alla? Jag vet vad jag tror.


    Anonym (J) skrev 2019-01-08 17:50:48 följande:

    Profylaxtanten födde sina barn vaginalt med hjälp av andning. Helt återställd direkt efteråt. Du genomgick en stor bukoperation (i onödan) som i framtiden riskerar att påverka dig negativt vid framtida graviditeter, andra bukop eller smärtor pga sammanväxningar. Men för all del, klanka ner på profylaxtanten när det är du och dina rädda medsystrar utan ngn egentlig kunskap inom området som får en förhöjd risk för vidriga (livshotande) komplikationer vid nästa graviditet medan profylaxtanten riskerar att vara en av de ca 4 % som får en sfinkterskada men som trots det högst troligt inte blir en av få som får bestående men och hörs och syns här på fl.

    Profylax är bra för alla smärttillstånd förresten. Testa vet jag!


  • Ignoramus

    Jag vet ju hur jag själv kände. Svar från likasinnade ingav hopp, och ni kom med skrämseltaktik helt i onödan.

    Så det är rätt att snitta de som redan har blivit traumatiserade av förlossningen en gång? Det blir ju indirekt det du menar... Det känns ju som ett onödigt steg i processen, eller?


    Anonym (J) skrev 2019-01-08 17:59:53 följande:

    Nej det inger inte hopp. Det är bara som du tror men hade du sett detta dagligen hade du tänkt om. Din rädsla ger dig inte rätt i att snitt bör beviljas utan medicinsk indikation. Helt fel väg att gå. Men det kommer du aldrig inse.

    Nu har du troligen (brukar låta så) fått de barn du vill ha, men om inte.. så är du nog inte så övertygad om att det var rätt val att ge efter för rädslan när du sitter där med två barn och inte önskar något hellre än att få ett tredje men din läkare starkt avråder dig ifrån det pga riskerna att du och barnet kan dö i en ruptur vid ytterligare graviditet.

    Att snitta förstföderskor utan medicinsk indikation är aldrig rätt. Om folk tänkte på detta skulle det se annorlunda ut.


  • Ignoramus

    Finns ju en möjlighet att de inte vill berätta för dig... Speciellt inte om du har den framtoningen även privat. Så det var farligt att föda vaginalt framtill för tio år sedan? Intressant!

    Den stora majoriteten av de jag talar om har dock fött barn de senaste fem åren.


    Anonym (J) skrev 2019-01-08 18:08:04 följande:

    Exakt du tror. Tror du att man suturerade grad 2 bristningar korrekt förr? Att musklerna sattes ihop så att de kunde läka? Tror du den kunskapen som finns idag fanns förr? För bara 10 år sedan? Små enkla bristningar gav men som de inte gör idag.

    Och om du ska köra med hemmagjord statistik kan jag säga att av alla i hela min släkt och av alla mina vänner (jävligt många barn)så har jag inte en enda som har blivit traumatiserad eller fått stora skador. Du tror för mycket. Tråkigt när man låter rädslan för nojig man inte känner till ta över så.

    Du borde verkligen praktisera på mvc ett tag.. träffa folk på efterkontrollerna och se vad de säger. Då skulle du nog tänka om i frågan.


  • Ignoramus

    Nej, men om det hade varit naturligt hade kroppen vetat det automatiskt utan någon kurs... Hoppas VERKLIGEN inte att du tog bilen till något sjukhus inför din förlossning, det om något är ju sci-fi!!


    Anonym (Malin) skrev 2019-01-08 18:09:16 följande:

    Ja, och du kan ju spela hur dum du vill.

    Menar du att det är onaturligt att andas eller?


  • Ignoramus

    Amen herregud, ska vi skamma alla som får komplikationer nu också efter att prompt ha insisterat på en vaginal förlossning men sen måste akutsnittas! De kostar ju pengar dubbelt upp, vilken satans belastning på samhället. Det är väl bara bra om vi kejsarsnittade inte kan ploppa ut lika många barn som er, så har vi reducerat klimatpåverkan otroligt mycket och så är vi kvitt på det viset.

    Tack på förhand förresten för att ni kommer bidra till momsen på inkontinensblöjor! Ni gör ett bra jobb!!

    Det handlar om några få tiotusen extra jämfört med en problemfri förlossning - en totalt obetydlig summa i sammanhanget. Våra respektive barn kan i slutändan komma att kosta samhället flera miljoner - eller vara en ren vinstaffär.


    Anonym (Malin) skrev 2019-01-08 18:20:16 följande:

    Operationen var lika onödig som skönhetsoperationer

    Du klarar dig bra utan, det är bara onödiga kostnader. Till skillnad mot skönhetsop så belastar du skattebetalarna. Men det bryr dig dig väl inte om antar jag.

    Ja, och då menar jag vid en normal förlossning. Vid ev komplikationer är jag absolut inte mot snitt. Men bara vid komplikationer.

    Det är lätt att kräva av andras pengar... 


  • Ignoramus

    Och varför ska vi inte det då? Om de bara bestämt sig för snitt direkt hade vi sparat en massa!


    Anonym (Malin) skrev 2019-01-08 18:42:29 följande:

    Nej, vi ska inte skamma dem som får snittas pga komplikationer. Det har jag ju redan skrivit flera gånger.

    Du får nog läsa om mina kommentarer.

    Och så behöver du inte svära, jag förstår vad du menar ändå.

    "Ploppa ut"? Du, jag förstår att du håller på att koka över pga  din ilska när du inser att (bl a) jag har rätt och att du har fel.

    Vad är det för fel på dig? 

    Tack och hej, jag lägger inte energi på personer som inte klarar att diskutera sakligt. Jag klandrar dig inte för det, du kan säkert inte hjälpa det.

    Kjamiz


  • Ignoramus

    Fast det är ju ett stort problem om man saknar förmågan att kunna uppleva det naturligt, eller hur? När det inte går att lära sig. Hur gör man då?


    Anonym (J) skrev 2019-01-08 18:35:37 följande:

    Det naturliga är att spänna sig vid smärta. Man behöver lära sig att följa med i stället.. hela födandet är väldigt naturligt. Det är vad som finns inuti kvinnans huvud som Inte är det.


Svar på tråden Vilja om kejsarsnitt