Inlägg från: Kråkungen |Visa alla inlägg
  • Kråkungen

    Vad tycker ni om sexköp? Jag funderar på det...

    Alltså... har hållit mig ifrån att svara i den här tråden innan (och har heller inte läst hela tråden), men nä... nu måste jag ändå säga ett par saker:

    i) TS efterfrågade folks åsikter om sexköp - om det är fel eller inte - så ja, åsikter om rätt och fel är ju på sin plats. Men man behöver ju inte skälla ut HONOM och säga att HAN är vidrig, även om man tycker att det är fel att köpa sex. Det räcker väl att man bara sakligt konstaterar att man själv tycker att sexköp är fel, och varför, utan en massa personangrepp?

    ii) Långt ifrån alla som jobbar med att sälja sex gör det för att de inte har nåt val. Det  finns ju tyvärr många som blir direkt tvingade till det (vilket givetvis är vidrigt), men det finns även motsatta änden av kontinuumet: de som tycker att det är världens bästa jobb. Så lite nyansering i förkastandet vore önskvärt - inte minst av respekt för dem som faktiskt väljer att jobba med det.

    iii) Att vi har lagar som skyddar barn är fantastiskt. Att vi har lagar som hindrar människor att ha sex beroende på ålder är mindre fantastiskt (men kanske ofrånkomligt för att skydda dem som faktiskt behöver skyddas - jag vet inte). Oavsett vilket finns det väl ingen anledning överhuvudtaget att hoppa på TS och utmåla honom som ett perverterat äckel för att han en gång hade sex med en tjej som kanske var 15, kanske 14, kanske en helt annan ålder, men som (och detta är ju faktiskt det enda relevanta) uppenbarligen själv ville ha sex med honom.

    Allvarligt. 

    Till TS: Du är inget äckel (iaf inte utifrån det jag läst här), och jag lider verkligen med dig. PM:a mig om du vill - om inte annat kan vi kanske tillsammans spåna på var problemet ligger :) 

  • Kråkungen
    OnkelBert skrev 2019-01-27 21:48:34 följande:

    Mitt bästa tips är att du inte följer kvinnornas råd. De har inte en aning för de har rosa glasögon ;)


    Lycka till!


    Haha inte alla av oss :)
  • Kråkungen
    Anonym (empati) skrev 2019-01-28 16:25:30 följande:
    Haha, det är nästan lite skrämmande hur vissa blundar hårt även när verkligheten knackar dem i pannan. I en tråd för ett tag sen satt en kille som själv jobbade som prostituerad och sa rakt ut att han gjorde det frivillig utan något som helst tvång men feministerna i tråden vägrade ändå acceptera det och menade att han gjorde det av tvång Tomte
    Det är faktiskt skrämmande... Fast just när det gäller din och Ignoramus konversation i den här tråden är det ju mest underhållande :) Speciellt som jag misstänker att det bara är på låssas från Ignoramus sida, för vem har 'okunnig och enfaldig' som sin nick om den inte trollar liksom?

    Dina svar är oavsett vilket spot on :)
  • Kråkungen
    nihka skrev 2019-01-29 16:57:24 följande:
    Fast det är människor som idkar handel med sina kroppar. Människohandel, även om det också finns en mer cynisk variant.
    Kan inte låta bli att tycka att det där var att ta diskussionen till en lite märklig hårklyveri-nivå... Skulle utvecklat mer vad jag menar med detta, men låter AnteBergs inlägg tala för mig (hoppas det är ok, AnteBerg; älskar ditt inlägg Glad):
    AnteBerg skrev 2019-01-29 17:23:36 följande:
    Hela begravningsbranschen är ju handel med döda människokroppar.
    Det är exakt så din kommentar framstår, Nihka - fast utan humorn...
Svar på tråden Vad tycker ni om sexköp? Jag funderar på det...