Inlägg från: Anonym (T) |Visa alla inlägg
  • Anonym (T)

    Feminist, skulle du säga att du hatar män?

    Ignoramus skrev 2019-01-12 22:58:39 följande:

    Hade hon velat ha sex med honom hade hon inte tagit betalt.


    Och därigenom är det automatiskt en våldtäkt enligt din logik. Jag undrar om du ser allt annat i livet på samma svartvita sätt? Om du är duktig på att ge massage och känner att det är rimligt att utföra en behandling mot betalning men inte gratis har du då blivit utsatt för ett övergrepp eller tvingad till något? Utgår du ifrån att köparen ser massage som en mänsklig rättighet för att de valt att använda sig av en tjänst du tillhandahåller? Ser du själv alla tjänster du använder dig av som din mänskliga rättighet och något du tycker dig alltid ha rätt att få? Eller är det snarare så att du helt enkelt väljer att begagna dig av tillfället om det är något du vill ha och det råkar finnas människor som säljer det?

    Och nej dessa analogier är förstås inte helt synonyma med sexhandel då olika företeelser aldrig kan jämföras rakt av men de är heller inte irrelevanta i sammanhanget. Du har med all sannolikhet en mer nyanserad bild överlag där du är medveten om att såväl livet som människan är ganska komplexa och att det många gånger inte är så enkelt som att antingen är det si eller så. Du har förhoppningsvis också någon typ av förståelse för att människor känner olika inför saker och har olika motiv för deras handlingar. Ändå väljer du och många andra feminister att inta absoluta ståndpunkter när det kommer till sexhandel. Ni vägrar att medge att människor kan ha olika syn på sex eller att någon skulle kunna välja frivilligt att sälja sex. Prostituerade vars berättelser inte instämmer med eran uppfattning avfärdas ofta som att de är offer som inte vet bättre. Män som köper sex kan ni automatiskt sluta er till att de måste anse att det är en rättighet att de ska kunna kräva och få sex samt att de nog inte är mycket bättre än våldtäktsmän och måste ha en bedrövlig kvinnosyn. Allt detta vet ni som fakta och det utan att ni ens känner eller har träffat personerna i fråga.

    Jag är mest förvånad över hur man kan resonera så enkelspårigt och samtidigt förmodas vara en fullvuxen människa med empati och förståelse för andra. Är det helt enkelt så att man tar den lätta vägen ut istället för att behöva argumentera för och förklara sin egen synvinkel?
  • Anonym (T)
    Ignoramus skrev 2019-01-13 14:08:03 följande:

    Det är ju en viss skillnad på att sälja en sk "samhällstjänst" och att sälja sex. Det är ju bara att vända dig till dig själv så vet du att där är en skillnad.


    Tack för att du bekräftade min teori om att ni inte kan argumentera för era ståndpunkter utan väljer att envist hävda att "så här är det" istället.
  • Anonym (T)
    Anonym (Feminist javisst) skrev 2019-01-14 01:40:40 följande:

    Det är bara antifeminister eller folk med noll koll som påstår att feminister hatar man. 

    Feminism betyder att man vill ha jämlikhet mellan män och kvinnor och att man anser att detta inte är uppnått. Var kommer hatet in?


    Även i den här tråden finner du feminister som skrivit att de hatar män. Feminismen har mer än bara en förgrening.
Svar på tråden Feminist, skulle du säga att du hatar män?