Inlägg från: Anonym (arg) |Visa alla inlägg
  • Anonym (arg)

    Ska man få gå fri i detta läget?

    Det har hänt en del olyckor mellan bilar och gående, där de gående inte använt reflex och alltså inte synts. 
    Folk är antingen obrydda eller korkade för man syns dåligt även om man gå på en upplyst trottoar. 

    Senast i morse gick en dåre över vägen, i en backe som är ökänd för att vara hal så jag körde väldigt långsamt där (40 väg, jag körde mellan 20 och 30 hela vägen) tack och lov. Det är inte övergångsställe där heller så det är inget man räknar med att någon ska gå där. Jag såg personens ben när jag var väldigt nära och hade jag kört bara lite fortare hade jag kört på honom. Mycket obehagligt. 

    Så, vad tycker ni, om man kan bevisa att föraren inte kört vårdslöst men den gående inte har gjort det denne kan för att synas, ska föraren kunna dömas alls då? 
    Och om föraren döms, ska även den gående kunna dömas? (Jag vet att det än då länge inte är lag på att ha reflex eller ens en sådan lag påtänkt, men det borde fan vara lag) 

  • Svar på tråden Ska man få gå fri i detta läget?
  • Anonym (arg)

    Ja nu hade jag ju anpassat hastigheten men jag fick ändå hjärtat i halsgropen.

    Märkligt att man ska bli skyldig när någon så helt struntar dels i att se till att de syns och dels struntar i trafikreglerna. Det dinns gatlyktor där, men med rätt långt avstånd mellan dem.

  • Anonym (arg)
    Kjell2 skrev 2019-01-14 14:36:57 följande:

    Är du säker på att endast du skulle bli skyldig?


    Nej det vet jag ju inte förstås. Jag hoppas inte det. Nu hände inget men det är ju varje dag man ser folk utan reflex och man ser dem alldeles för sent.
  • Anonym (arg)
    CitronTulo skrev 2019-01-15 08:09:10 följande:
    Precis!! Om man t.ex. kör förbi någon som går vid vägkanten så ska man som bilist göra en riskbedömning där det då ingår att personen kan kliva ut i vägen, den kan även snubbla eller halka, då ska man som bilist hålla tillräckligt avstånd eller hinna bromsa så att man inte kör på den.
    Och om personen inte syns? Då kan man inte överblicka personen i fråga och heller inte göra en riskbedömning.
Svar på tråden Ska man få gå fri i detta läget?