Forum Förlossningsrädsla - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som fått planerat kejsarsnitt, HELP me

  Ons 16 jan 2019 09:03 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Ons 16 jan 2019 09:03

  Hej!

  Har ett barn sen tidigare och väntar nu nummer två. Kämpade för att få kejsarsnitt på första för jag hade sån förlossningsrädsla. Fick inte.

  Den gick bra. Han kom ut, hel och frisk och jag fick inga komplikationer som helst. Inga stygn eller så heller tack och lov. Men hela förlossningen var fruktansvärd och jag mådde otroligt dåligt psykiskt efteråt. Tog länge innan jag vågade sova och jag bara grät i chock över hur illa jag blev behandlad.

  Ni fått planerat kejsarsnitt! Berätta! Berätta allt! Jag vill veta allt! Hur var de före, efter, under tiden, hur fick du igenom snittet?? I vilken vecka gjordes det? Allt!! Tack på förhand <3

 • Ons 16 jan 2019 10:17 #1

  Jag är ledsen att du fick kämpa så och ändå bli nekad snitt.
  Mitt första barn föddes med akut snitt och jag mådde väldigt dåligt under min andra graviditet pga det. Det blev ett stort trauma för oss båda att det slutade på det viset. Försökte få planerat snitt med nummer två men fick nej. Den förlossningen slutade inte bra.

  Så mitt enda tips är att stå på dig. Kämpa med näbbar och klor!
  Jag orkade inte, jag gav upp. Man är inte sitt starkaste jag som gravid. Men det ångrar jag i efterhand så gör inte om mitt misstag.

  Vanja Wikström har fött båda sina barn med planerade snitt och skriver mycket om det på sin blogg. Kolla där! Att vara förberedd, insatt i risker mm är jätteviktigt.

 • Tor 17 jan 2019 12:03 #2

  Hej! Jag fick det pga förlossningsrädsla med första barnet. Fick remiss till specialistmödravården o fick träffa läkare för samtal och blev lovad ks. Då jag hade diagnosen panikångest o va livrädd för just smärta och hade tusen tankar o oro på allt som kunde gå fel..så blev det beviljat. Fick senare i graviditeten en kallelse med tid o datum som var ca en v innan bf.

  Va naturligtvis..med tanke på min ångestproblematik..livrädd för även kejsarsnittet. Ångesten o rädslan gjorde kejsarsnittet till en otäck upplevelse. Men bebisen kommer ut bara några min efter att dom börjat o låg hos mig så jag kunde koncentrera mig på honom när dom sydde som tog betydligt längre tid.

  Att sätta ryggbedövningen va svårt på mig o krävde många försök..det var värst av allt.

  På britsen började jag må illa o fick lite panik av det..då riktade dom den lite till ena sidan.

  Narkosläkare satt precis bakom mitt huvud hela tiden och jag kände stort förtroende för honom som lovade att söva mig på noll sekunder om något gick fel.

  Ärret blev skitsnygg o litet redan från dag ett.

  Gjorde ju lite ont några v särskilt när jag hostade men ändå något jag stod ut med.

  Pga att min rädsla förstörde upplevelsen valde jag sen att föda vaginalt med lustgas o epidural. Efter det gjorde jag om det två gånger till! ;)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll