Inlägg från: Miss Skywalker |Visa alla inlägg
  • Miss Skywalker

    Narcissist silent treatment?

    Kör samma stil när han behöver kommunicera om barnen..

  • Miss Skywalker
    Anonym (anonymm) skrev 2019-01-17 09:43:38 följande:

    Hur vet du att personen är narcissist? Har den fått diagnos på det menar du?


    Det är rätt sällan personer får den diagnosen då de inte har ngn anledning att söka efter en diagnos på sig själva. I dessa fall är det nära anhöriga som läst mycket om narcissism som bäst kan ställa den..
  • Miss Skywalker
    Anonym (anonymm) skrev 2019-01-17 14:54:57 följande:
    Fast schysst är det inte.
    Mot vem?
    Anonym (anonymm) skrev 2019-01-17 14:56:10 följande:

    Om du förstår hur jag menar. Jag hade ett ex som betedde sig som skit men jag sätter inga diagnoser på han för det. Kallade mig hemska saker och var otrogen ljög och ena dagen var han snäll nästa inte. Men varför ska man sitta och sätta diagnoser på folk för det. Det förstår jag inte


    Man ställer inte en diagnos för att vara taskig.. 
  • Miss Skywalker
    Anonym (Nassen) skrev 2019-01-17 15:01:40 följande:
    Fast nej, det drabbar bara barnen. Acceptera att du inte kommer att få upprättelse i stället.
    Jag vet. Försökte bara få ur ts varför hon absolut måste ha kontakt med en..
  • Miss Skywalker
    Anonym (Stina) skrev 2019-01-17 17:08:45 följande:
    Man ställer inte diagnoser som familjemedlem heller. Narcissistisk personlighetsstörning måste vara den i särklass mest överanvända diagnosen vad gäller ex-partners. Av naturliga skäl - från det egna perspektivet så kommer självklart allt elakt eller sårande beteende kunna förklaras med narcissism. I verkligheten är det ju inte riktigt så enkelt. Att den sårade parten känner att den andre agerar narcissistiskt betyder inte att det verkligen är så - vi människor är mästare på att inte ens själva kännas vid våra olika agendor, motiv och undermedvetna val.

    Dock: att läsa artiklar om hur man tar reda på om ens ex är narcissist gör en inte till läkare och det är läkare som ställer diagnos.

    För övrigt låter TS som en äkta stalker. Det är inte så att TS är killen som inte kan släppa en tjej som han knappt känner? Han som skriver då och då på forumet?
    De finns säkert de som skyller allt möjligt på en personlighetsstörning. Men för de som inte gör det utan levt länge i närheten av människor med störningen så är det en viktig del för läkningen av skadorna och för att skydda sig att veta vad man har/haft att göra med.
    The silent treatment är en av härskarteknikerna narcissister ofta använder sig av. 

    Om du tycker att man inte "ställer diagnoser" på nära anhöriga varför kallar du ts som du inte ens känner för stalker?
  • Miss Skywalker
    Anonym (Elin) skrev 2019-01-17 18:59:03 följande:
    Du har så rätt, känner att inget jag gör hjälper. Det enda jag gjort är att förklarat att jag inte vill ligga med personen. Sen fick jag ett helvete, försökte reda ut detta lugnt och fint men får bara mindfuck tillbaka. Och nu total ignorans även om vi är i samma rum, men hen sticker till mig tillräckligt för att jag inte skall släppa taget. Tyvärr måste jag av div skäl kunna kommunicera med denna person. Och ha en fungerade relation. Jag blir dock bara mer och mer knäckt
    Om du måste ha kontakt av praktiska skäl så rekommenderar jag grå sten metoden. Så länge personen märker att utfrysningen stör dig kommer personen fortsätta..
  • Miss Skywalker
    Anonym (Mopp) skrev 2019-01-17 19:37:14 följande:
    Tystnad kan också bero på många andra saker så det är helt irrelevant taget ur sitt sammanhang. Det kan bero på svårigheter att uttrycka sig när man blir bombad med känslor (egna eller andras) eller krav, att det låser sig. Att man helt enkelt är skitsur. Att man bett om att få vara ifred eller tycker att man gjort det tydligt att man behöver få vara det och därför hoppas att den andre ska ge sig nån gång och fatta att det inte är värt att tjata, med mera.
    Ja att vara "skitsur" är en annan sak. Men nu pratade jag om en härskarteknik och psykisk misshandel..
Svar på tråden Narcissist silent treatment?