Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Är jag dryg som vill låna andras barn?

    Nu har jag inte läst hela tråden, men vi är lite i samma sits. Jag har också ett endabarn och han är 7 år nu. Jag har inte upplevt att det är svårt att få låna barn hem, men jag har också medvetet bosatt oss på ett ställe där han lätt kan springa ut och leka med andra barn på en gård (lägenhetshus) för att han ska ha lätt att ta kontakt med andra utan vår inblandning. Det funkar ganska bra.

    Jag upplever tvärtom att folk är ganska nöjda med att få låna ut sina barn, men det är klart om det ligger väldigt långt borta kanske det tar emot. 

    Försök med andra barn! 

  • Mrs Moneybags
    MissMagnolia skrev 2019-01-17 11:14:26 följande:

    Finns det syskon till de barn som blir tillfrågade att följa med på roliga saker?

    Föräldrarna kanske känner att det blir orättvist om ett barn ofta får följa med en annan familj på saker medans de andra får vara hemma. De kanske inte har tid/lust/pengar till att kompensera det för de andra barnen.

    Är det nån gång ibland är det väl inga problem men om ett barn får åka till tex badhus/bio/lekland flera gånger i månader kan det nog bli lite ledsna syskon.


    Det där måste jag dock vända mig emot som enbarnsmamma...

    Jag vill INTE bjuda hem småsyskon eller storasyskon som sitter ensamma och ser lessna ut i vardagsrummet medan min son leker med det barn jag egentligen bjöd in och jag själv ägnar mig åt mina egna sysslor. Det har hänt några gånger att folk har "skickat med" lillasyster eller lillebror som sedan inte får vara med och leka. För mig har det oftast framstått som att föräldrarna vill ha några timmar för sig själva, men det har istället resulterat i att jag skickar hem barnen i förtid och inte bjuder in dem igen. Huga. Jag vill inte passa andras barn, jag vill att de ska komma och umgås med min son. Jag vill absolut inte vara barnvakt till småbarn. Särskilt inte blöjbarn.

    Syskonen har förhoppningsvis egna kamrater att umgås med. 
Svar på tråden Är jag dryg som vill låna andras barn?