Inlägg från: Anonym (Enda barnet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enda barnet)

    Är jag dryg som vill låna andras barn?

    Anonym (Ts) skrev 2019-01-16 21:43:14 följande:

    Tack ni som svarat! Fått lite nya infallsvinklar nu, hade låst mig vid att det bara berodde på att jag upplevdes dryg

    Kanske inte ska ta det för allvarligt att han är själv på helgerna, han träffar ju jämnåriga på vardagarna på förskolan

    Jag vill ju bara göra allt bra för min lilla son och dämpa oron hos mig själv ifall jag gett honom ett tråkigt liv utan syskon


    Vi bor också "på landet" och har ett barn. Dottern är inte "ensambarn", hon är "enda barnet". Nu är hon lite äldre än din son och med tiden har det där med kompisar liksom ordnat sig. När hon var yngre var det en hel del helger helt utan kompisar men med engagerad föräldrar och mycket kul ändå. Nu är kompisarna viktiga och det faller sig helt naturligt. Dessutom älskar hennes vänner att vara här. Inga småsyskon som stör. Hur mycket plats som helst att leka och djur att ta hand om.

    Jag själv är också enda barnet och jag har aldrig saknat varken vänner eller syskon. Mina föräldrar hade alltid tid för mig och vi gjorde massor av kul tillsammans.

    Njut av sonen och livet!
  • Anonym (Enda barnet)
    Anonym (Unni) skrev 2019-01-17 10:52:35 följande:

    Du kan inte ana hur mycket det här inlägget betydde för mig, jag började gråta när jag läste det. Vi har ett ?ensambarn? och jag har haft sån ångest över att han ej har syskon (kan ej få fler barn). Samtidigt lever vi ett bra liv, och vi har gott om ork att vara engagerade föräldrar och livet är rätt harmoniskt. Man hör alltid om vuxna ensambarn som berättar om hur jobbigt det är och ångesten bara växer. Hur gammal är er dotter? Vår don är 7 och kompslek blir allt vanligare


    Dottern är 10,5 år. Tycker det är vänner hemma hos oss jämt eller så är hon hos någon kompis. Hon har gott om vänner.

    Den enda släktingen i hennes ålder bor 70 mil bort från oss så tjejerna träffas bara typ två gånger per år. Vi kan inte heller få fler barn men det är helt ok, vi fick vårt älskade barn.

    Vi har vänner som har flera barn där det bara skiljer några år. Naturligtvis är det underbart men för det mesta brukar föräldrarna säga att de är otillräckliga och känslan av det är jobbig.

    Jag själv som är vuxen och _enda barnet_ måste verkligen poängtera att ni absolut inte ska känna dåligt samvete. Det gör ju att barnet känner att det är fel att han inte har syskon.

    Jag har ett toppenliv med jobb, egen familj och många vänner. Har aldrig saknat syskon. Mina föräldrar och jag gjorde allt möjligt kul ihop och det fanns alltid tid för resor och sånt.

    Min man har en syster och de träffas inte alls längre och har i princip aldrig gjort heller. Snacka om tragiskt.

    Njut av att ni har tid med sonen och allt runtomkring!
Svar på tråden Är jag dryg som vill låna andras barn?