• mrspal­t
    Äldre 17 Jan 20:51
    9017 visningar
    109 svar
    109
    9017

    Erfarenheter av Letrozol

    Hej!

    Vi har försökt bli gravida sedan i juni-18 (jag har varit hormonfri sedan nov-17) Jag får inte ägglossning.

    Jag är nu inne på mitt tredje försök med letrozol. Ska äta 3x tabletter/dag i 5dagar. Har inte haft en endaste stor äggblåsa. Jag blir 26år (det står 40+ i min profil som är felaktig) jag är normalviktig, pendlar mellan 55-58kg beroende på tid i månaden samt vad jag ätit, är 153,5cm lång.

    Jag har flera ägg, min livmoder och äggstockarna är ?vackra?, min gynekolog säger att det inte är något fel på mig... men trots det händer det inget. Känner mig förtvivlad och deprimerad. Gråter varje gång mensen kommer.

    Hur har det gått för er? Hur lång tid tog det för er med letrozol? Är det någon fler än JAG som håller på med letrozol just nu som vill dela resa med mig?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2019-01-17 20:53
    Det är alltså min gynekolog som kallar mina äggstockar och livmoder för ?vackra? inte mina egna ord.

  • Svar på tråden Erfarenheter av Letrozol
  • mrspal­t
    Äldre 18 Jan 18:00
    #3

    Min make har inte testat sig ännu, det är skickat remiss för att kontrollera kvaliten på sperman. Men i detta fall så spelar det ingen roll om sperman är av god kvalité el ej, eftersom jag inte har ägglossning.

    Jag har också problem med ångest av letrozolen, och ett ständigt matsug, men kräks nästan upp allt jag äter.

  • mrspal­t
    Äldre 19 Jan 11:24
    #5

    Ja så hemskt vad man ska behöva utstå! Men kanske att man tycker krämpor under grav (om man lyckas bli grav) är mindre hemska om man utstått detta fysiska och psykiska lidande, haha!

    Nej, än så länge har vi inte hunnit prata om hur vi ska gå vidare vid utebliven ägglossning, och gyn har inte sagt något om hur länge jag ska ligga på så hög dos. Jag har pratat med mannen och är sugen på att bekosta egen IVF, men det är väldigt dyrt.

    Hur ska ni fortsätta med er resa? Har ni pratat om nästa steg?

  • mrspal­t
    Äldre 19 Jan 13:44
    #7

    så oerhört trist för dig med missfall... jag hoppas VERKLIGEN det går bättre nästa gång, och något jag lärt mig är att man ALLTID ska lyssna till sin ?magkänsla? för oftast så kan jag tycka att man blir borthyst inom den offentliga vården.

    Vi skulle inte ens få en tid till att få träffa en gyn genom landstinget, för det var minsann inget fel på mig, jag är ung (ja hela baletten) tack och lov kontaktade jag en privat gynekolog (och detta bekostas av landstinget tack vare fria vårdvalet, så jag har frikort)

    Vi kanske bekostar IVF själva, eftersom väntetiden är så oerhört lång uppe i Norrbotten, och enligt sunderbyn så prioriteras vi/jag inte.

  • mrspal­t
    Äldre 19 Jan 13:45
    #8
    mrspalt skrev 2019-01-19 13:44:10 följande:

    så oerhört trist för dig med missfall... jag hoppas VERKLIGEN det går bättre nästa gång, och något jag lärt mig är att man ALLTID ska lyssna till sin ?magkänsla? för oftast så kan jag tycka att man blir borthyst inom den offentliga vården.

    Vi skulle inte ens få en tid till att få träffa en gyn genom landstinget, för det var minsann inget fel på mig, jag är ung (ja hela baletten) tack och lov kontaktade jag en privat gynekolog (och detta bekostas av landstinget tack vare fria vårdvalet, så jag har frikort)

    Vi kanske bekostar IVF själva, eftersom väntetiden är så oerhört lång uppe i Norrbotten, och enligt sunderbyn så prioriteras vi/jag inte.


    Jag skrev fel, våra möten bekostas av landstinget pga fria vårdvalet, men jag skulle inte få en tid hos gynekologerna inom landstingets sjukhus, utan fick söka mig privat.
  • mrspal­t
    Äldre 28 Jan 20:17
    #10

    Hej!

    Ursäkta dålig uppdatering här. I fredags hade jag 3st äggblåsor som hade börjat växa(!!!) idag (måndag) har jag en äggblåsa på 17,5mm, eftersom äggblåsor växer 2mm/dag så beräknar gyn att jag troligtvis får ägglossning ons el Tors. Alltså woooow!!!! Snacka om framgång. Hoppas verkligen det blir ÄL och ev grav <3

    Hur går det för er?????? Är så nyfiken

  • mrspal­t
    Äldre 28 Jan 21:23
    #12

    Åh men skit... tycker det kan vara så krångligt det där med känningar osv. Jag har haft känningar av och till, men det har bara varit phantom-känningar.

    Har du inte en regelbunden kontakt med gyn? Själv måste jag in 2-3gng/mån för att gå på vul.

  • mrspal­t
    Äldre 28 Jan 21:44
    #16
    MariaMi skrev 2019-01-28 21:27:29 följande:

    Både spännande, roligt och jobbigt att läsa om era bådas resultat med Letrozol. Verkar som om det är få som får igång ÄL med den första lägre kuren (1tablett/dag i 5 dagar) vad jag kunnat läsa mig till på några forum. Och dessutom opålitligt oavsett dos.....

    Grattis till äggblåsorna!!! Håller tummarna!!

    Jag började med min andra kur igår och den är på samma nivå som första, alltså 1/dag. Och efter första hände ingenting alls. Men min gyn vill ändå att jag ska testa samma igen nu. Hoppas såklart men känner mig skeptisk ????

    kämpa på tjejer!!!


    Vad märkligt! Du fick ingen förklaring till varför ni kör samma kur? Pröva denna gång och ?kräv? en högre dos annars.
  • mrspal­t
    Äldre 28 Jan 22:41
    #20

    Jag håller med! Skönt att kunna prata med andra som går igenom samma sak. Vill verkligen inte BARA prata graviditet med mina vänner, för dom är trots allt inte i samma fas i livet som jag och min man.

    För jag vet själv hur tråkigt det var när en av mina närmsta vänner blev gravid, och jag var långt ifrån.. då blev man trött av allt grav-prat.

    Är glad för att jag höll god min ändå, kan prata med henne om grav nu, hur mycket som helst, och hon kan prata om sin dotter

  • mrspal­t
    Äldre 30 Jan 13:22
    #22

    [quote=79405090][quote-nick]MariaMi skrev 2019-01-30 07:50:56 följande:[/quote-nick]FruEA - jag har faktiskt inte känt några biverkningar men det kanske är för att jag äter så kort och låg dos? Vilken dos har du ätit/äter?

    Mrspalt - hur går det för dig? Ska du på UL idag eller imorgon kanske?

    Ha en fin dag :)[/

    Inget VUL i veckan, väntar fortfarande på ÄL. Gyn gissade på idag el imorgon tors ÄL. Orkar inte vänta... den här tiden i månaden är så fruktansvärt tung. Hatar denna väntan.

  • mrspal­t
    Äldre 30 Jan 18:10
    #23
    +1

    Uppdatering!!!

    Jag har fått mitt FÖRSTA postiva ÄL-test ????

  • mrspal­t
    Äldre 30 Jan 19:50
    #25

    Jag har aldrig haft ett positivt ÄL-test förut, så jag vet faktiskt inte nu återstår det väl att se om jag blir gravid eller ej, vi myser på iaf!

    Blir jag inte gravid så (antar jag) att jag måste göra ett blodprov för att se om jag verkligen ägglossar själv eller om jag måste ta en spruta.

    Jag har mejlat min gynekolog iaf


    MariaMi skrev 2019-01-30 19:31:36 följande:

    Åh spännande!!! Så Roligt med uppdateringar

    Så du går inte på UL runt ÄL-dagen utan dom väntar tills strax efteråt?

    Dom verkar göra lite olika kring detta också verkar det som. Jag ska nämligen gå nu på tisdag som kommer och det är CD 11. Men kanske för att jag har en annan problematik också, vet inte varför.. men är förväntansfull iaf :)


  • mrspal­t
    Äldre 30 Jan 23:12
    #28

    Jag kör digitala tester, så glad gubbe eller inte glad gubbe (vill inte få falska förhoppningar med spök-sträck) så jag fick en glad gubbe


    FruEA skrev 2019-01-30 23:02:20 följande:

    HURRA! Å vad glad jag blir!! Kör på! Håller tummarna för er! Hur tydligt var ditt äl-test? :)


  • mrspal­t
    Äldre 1 Feb 22:03
    #44
    +1

    Wow!! Spännande att vi har både ÄL och plus på tråden!!!

  • mrspal­t
    Äldre 3 Feb 14:10
    #53

    Jag körde med NC i 6mån och tog ÄL-tester, men fick aldrig ett endaste utslag på testerna (dock har NC ?räknat ut? att jag haft ÄL smör jag haft mens)

    Så jag experimenterade själv och tog ÄL-test varenda dag från mensens sista dag varje mån (utan utslag) då kontaktade jag GYN och fick börja ta VUL (vaginalt ultraljud) och gyn kunde då se (efter några gånger) att jag ej har haft ÄL pga äggblåsorna inte växt som dem ska (plus jag fick fortsätta ta tester)

    Så därför vet jag att jag ej haft ÄL


    flo skrev 2019-02-02 23:30:14 följande:

    Hur har ni fått veta att ni inte har ägglossning? Jag misstänker nämligen samma sak men det gjordes ingen undersökning eller några tester gällande det under vår utredning. Jag har regelbunden cykel, NC säger sig hitta min ägglossning varje månad men jag får aldrig utslag på äl-test och får heller inte något äl-sekret. Jag har läst att äl-sekretet inte nödvändigt behöver synas på trosan, viktigast att man har det i slidan men är inte säker på att jag har det där inne heller.


  • mrspal­t
    Äldre 7 Feb 21:11
    #73

    Bara som en parantes: jag tycker familjeliv fungera ruskigt dåligt i webbläsare på telefonen, finns det någon app..??

    Har haft molandevärk i livmodern sedan ÄL (positivt ÄL-test 30/1) och det drar mot sidorna mot äggstockarna samt strålar bak mot nedre delen av ryggen. Är extremt trött. Reagerar på starka dofter. När jag vaknar på morgonen så bultar det i brösten som är spända och ömmar. Upplever dem något större i sorlekelen pga svullnaden. Humörsvägningar idag. Matsug hela tiden.

    Beräknad icke mens dvs BIM 13/2. Har tagit ?testa tidigt? test sedan i tisdags, vilket är alldeles för tidigt... men vill bara ha svar. Orkar verkligen inte vänta. Vill inte bli besviken.

    Har aldrig haft dessa symptom innan mens tidigare, men samtidigt har jag aldrig haft ÄL tidigare heller - så det kanske är letrozolen som ger det som skulle kunna vara mycket tidiga grav-symptom.

  • mrspal­t
    Äldre 7 Feb 21:53
    #75

    Okej, bara invänta mensen :)

  • mrspal­t
    Äldre 9 Feb 09:51
    #81

    Jag hoppas verkligen det löser sig för er. Jag vet att det jag skriver nu inte kommer kännas som en tröst, men jag har en bekant som har svår endrometrios som trotsade läkarnas diagnoser. Efter ett missfall och utomhavandeskap så har har hon nu två barn på naturligväg.

    Däremot så vet jag att man skiter i hur det gått för andra, eftersom man tänker det värsta scenariot för sig själv. Jag lyckas inte lugna ner mina tankar om att jag inte lyckas få något plus sedan juni 17.


    Phie84 skrev 2019-02-09 06:21:08 följande:

    Förra fredagen va ja överlycklig , ett plus bara 9 dagar efter äl.

    Igår fredag försvann den känslan, plusset borts... mina 3 små pyttesmå blödningar ja haft 3 olika nätter va MF.

    Nu ligger ja här å grinar, känner mig misslyckad som kvinna allt baea för den här skiten PCO.

    När ja fick reda på att ja hade PCO sa läkaren att blir du gravid kommer det sluta me MF för din kropp tror att du e kille hormonmässigt. De va 9 år sen, dom orden ekar verkligen i huvudet på mig nu....

    Mina ägg växer jättebra me Letrozol, lite för bra sa läkaren sist vid vul. Blir ju befruktad oxå men sen stöter kroppen bort det som ska bli något.

    Denna gången stötte kroppen bort alla 3 befruktade ägg. Kunde inte ett få vara kvar...

    Som sagt misslyckad....

    4 omgångar me Letrozol

    2 gånger blev inget trots Otrivell

    2 gånger MF (dessa utan Otrivell)


Svar på tråden Erfarenheter av Letrozol