Inlägg från: Limoti |Visa alla inlägg
  • Limoti

    BF oktober 2019!

    Hoppar gärna in här jag också!

    Testade positivt i förrgår, sen igen med cb digitalt igår (för att vara helt säker). Så allt är väldigt nytt och svårt att förstå. Har bf typ 16-18 oktober, står lite olika beroende på var man kollar.

    Är helt överväldigad av känslor just nu, men precis som du skriver Cherrymoon så vågar man inte riktigt bli glad förrän man vet att allt är bra. Jag är lite äldre också, 37 år, så jag vet att det finns ökade risker. Men hoppas så innerligt att det lilla fröet vill stanna kvar hos mig!

  • Limoti
    Hesge skrev 2019-02-10 11:41:17 följande:

    Välkommen hit och grattis till plusset! :) <3


    Tack! <3
    Noanda skrev 2019-02-10 12:04:56 följande:

    Jag fyller snart 39 så jag vet precis hur det känns. Blev gravid med första vid 37.


    Får jag fråga om du gjorde eller tänker göra någon särskild fosterdiagnostik som KUB eller fvp? Jag vet inte från vilken ålder man rekommenderar det men känns som att det kanske är aktuellt för mig...
  • Limoti
    Noanda skrev 2019-02-10 13:38:14 följande:

    Jag gjorde kub. Hade tänkt göra nipt (och betala för det själv) vid en andra graviditet men kommer nog inte göra det i alla fall. Det kostar så otroligt mycket! Så det blir enbart kub den här gången också.

    Du kommer erbjudas kub-test. :)


    Tack för svar! Jag kommer nog vilja ta de tester som erbjuds trots att jag har lite dubbla känslor inför det.
    Kaol81 skrev 2019-02-10 14:04:32 följande:

    Hej. Samma här 37 år bf 12-14/okt. Mitt andra barn, men det första blir 17 år i maj, så allt är som på nytt.

    Gravid via IVF behandling då det tycktes dröja för oss att få till det. Försökt sedan nov 2017.

    Har i och med ivf vaginaltabletter som jag tar dagligen, men som också skapar mindre blödningar/färgade flytningar och andra biverkningar. Så den här väntan är en sann terror!

    Inte så mycket symptom heller. Förutom ont i magen/äggstockarna (men det ökar snarare känslan att MF är på g.)

    Hur många gånger kan man klämma sig på brösten och analysera känslan per dag förresten?!

    Har följt och läst här på fl utan användare, men insåg att om det här håller kommer jag antagligen vilja kunna svara och skriva jag med.


    Håller verkligen tummarna för att det går bra för dig! Är det första försöket med IVF?

    Här hemma finns tre barn sedan innan men det är vårt första gemensamma. Våra barn är 14, 7 och 6 och det känns verkligen som nåt helt nytt för oss också.

    Haha åh vad jag känner igen det där med att klämma på brösten, jag gör det hela tiden!
  • Limoti
    Anonym (Bella) skrev 2019-02-12 08:13:13 följande:

    Jag har inte så mkt symtomer förutom trötthet men det är jag ju hela tiden med två barn sen tidigare och ett jobb som förskollärare. ????

    Jag är alltid så jäkla nojig för missfall och hoppas kunna boka in ett privat ultraljud mellan vecka 10-13. Här får vi bara ett UL om inget annat är bestämt.

    Sen vet jag inte riktigt när jag ska ringa mvc? Är i vecka 5, tänkte eventuellt vänta till vecka sju?


    Håller med Etta, ring direkt. Jag hade tänkt vänta men läste på 1177 att min kommun har långa köer så ringde idag. Och fick inte tid förrän 1 april, då är jag i vecka 11! Det känns helt galet, nu har jag barn sen innan och känner mig rätt lugn, men hade det varit min första graviditet hade jag verkligen behövt en tidigare tid.
  • Limoti
    Brallis1991 skrev 2019-02-12 12:05:17 följande:

    Oj och jag som tyckte det kändes länge att vänta till 27/2 för att få komma på ett första besök. Men som jag förstod det är det bara information om vad man ska äta och inte och hur allt fungerar sen med tider och träffar osv!?

    Detta är min första graviditet och har väldigt dålig koll på allt känner jag.


    Ja det känns som väääldigt lång väntan. Men det verkar som att de har oerhört mycket att göra, så tycker mest synd om dem. Plus att jag tänker att det är bättre att jag som gjort detta innan får vänta, än att nån som är gravid för första gången för göra det.

    Ja första gången brukar vara hälsosamtal och det är väl det de hoppar över för min del. Eller bakar in det i själva inskrivningen.

    Läkartider fanns där inga alls så måste ringa tillbaka om två veckor angående det. Det är för NIPT, så det är väl ingen brådska med det heller egentligen. Men som sagt, det är en lång väntan tills april!
  • Limoti
    Sara86 skrev 2019-02-14 16:50:50 följande:

    Hej puffar upp den här igen om ni nya som plussat är sugna på att hänga vidare på Facebook istället för familjeliv :)Vi är runt 45 i nuläget och tänker att det finns plats för ett gäng till i gruppen om ni vill vara med på Facebook.Enklast om ni har koll på mailen knuten till ert FB-konto (som vid inloggning på webben), då går det att bjuda in direkt via gruppen, annars har vi i flera fall gått omvägen att lägga till som vän, men lite extra krångel.PM:a mig då jag sköter admin kring att få in nya medlemmar.


    Hej, jag är jättesugen på att vara med, men lite rädd att nån ska se det. Men det är en helt hemlig, dold grupp eller? Isf vill jag gärna vara med!
Svar på tråden BF oktober 2019!